<a href="/fa/dashboard/ class="text info">آمریکا</a>: رهبران <a href="/fa/dashboard/ class="text info">افغان</a> مردم و کشور را در اولویت قرار دهند



زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان با اشاره به اینکه موافقت نامه صلح آمریکا با طالبان فرصت تاریخی را برای افغانستان فراهم کرده، گفت آمریکا و متحدانش، در حقیقت جامعه جهانی از رهبران افغان می خواهند که کشور و مردم را در اولویت قرار دهند.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی بی سی، خلیلزاد در یک رشته توییت از اعلامیه ناتو که خواستار کاهش خشونت از طرف طالبان و پایان به بحران سیاسی از طرف رهبران افغانستان شده بود، استقبال کرده و افزوده «از اعلامیه ناتو، که بر گامهای کلیدی بعدی متمرکز است و از نظر متحدین برای صلح و ثبات در افغانستان ضروری اند، استقبال می کنم.»

به گفته خلیلزاد ناتو نیاز به برقراری آتش بس بشردوستانه را تکرار کرده تا به مدیریت شیوع بیماری کووید-۱۹ کمک شود، از طالبان خواسته شده تا خشونت را کاهش دهند و از حکومت افغانستان نیز درخواست شده به بحران سیاسی پایان دهد. همچنین از تمام جناح ها خواسته که برای رهایی زندانیان سریعتر اقدام کنند.

خلیلزاد افزوده که رشد افغانستان یا باقی ماندنش در جنگ، فقر و بیماری بستگی به این دارد که جناح های درگیر با چه فوریت و چه نیتی در این زمینه اقدام کنند.

شورای امنیت ملی افغانستان اعلام کرده که بعد از توافق آمریکا و طالبان دولت افغانستان تاکنون ۵۵۰ زندانی طالبان را در ۱۸ ولایت این کشور آزاد کرده است.

این شورا افزوده که زندانیان یاد شده با در نظرداشتن سن، وضعیت جسمی و مدت باقی مانده زمان محکومیت برای مبارزه بهتر با ویروس کرونا و پیشرفت روند صلح آزاد شدند.

در خبرنامه این شورا آمده که زندانیان رها شده سوگند یاد کرده اند و گروه طالبان در قطر نیز تعهد داده که آنان بعد از رهایی به میدان جنگ برنخواهند گشت.

بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان توسط کمیسیون انتخابات، عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی پشین حکومت وحدت ملی این نتایج را نپذیرفت و همزمان با محمد اشرف غنی مراسم تحلیف ریاست جمهوری برگزار کرد و خود را «رئیس جمهور دولت فراگیر» نامید.

با افزایش تنش ها حامد کرزای، رئیس جمهور پیشین و عبدالرب رسول سیاف به میانجیگری پرداختند که این تلاش آنان نیز تاکنون نتیجه نداده است. بحران سیاسی افغانستان همچنان حل نشده باقی مانده است.

پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) با انتشار بیانیه ای از تمامی طرف ها در افغانستان خواسته تا با استفاده از «فرصت تاریخی پیش آمده برای پایان دهه ها جنگ» در این کشور مذاکرات برای رسیدن به یک توافق صلح را فورا آغاز کنند.

ناتو در این بیانیه از رهبران سیاسی افغانستان و حامیان آنها خواسته بود تا باهم کنار آمده، اختلافات شان را حل کنند و یک دولت «فراگیر» بسازند.

در این بیانیه آمده بود که سطح کنونی خشونت از سوی گروه طالبان «غیرقابل قبول» است و از این گروه خواسته تا سطح خشونت ها را فورا کاهش دهد.

ناتو همچنین گفته که هر دو طرف را تشویق می کند تا با آزادسازی زندانیان، حسن نیت خود را نشان دهند و فراخوان جامعه بین المللی برای آغاز فوری آتش بس بشردوستانه را بپذیرند.

ناتو و آمریکا زمانی خواستار کاهش خشونت هستند که در روزهای گذشته حملات طالبان در سراسر افغانستان افزایش یافته و در حمله های این گروه ده ها سرباز امنیتی افغانستان کشته شدند.

یکی از مفاد مهم موافقت نامه آمریکا و طالبان کاهش خشونت بود. در روزهای بعد از امضای موافقت نامه امنیتی میان آمریکا و طالبان حملات این نیروها کاهش یافت دولت افغانستان اعلام کرده که در هفته های گذشته میزان حملات طالبان افزایش داشته است.

وزارت دفاع افغانستان اعلام کرده که به طور متوسط روزانه حدود ۱۰ حمله از طرف طالبان انجام می شود.

در پی افزایش حملات گروه طالبان به نیروهای دولتی افغانستان، این گروه می گوید در توافقنامه صلح که با آمریکا امضا کرده هیچ موردی درباره کاهش و توقف جنگ با نیروهای دولتی وجود ندارد.

یکی از سخنگویان طالبان در گفتگو به بی بی سی بیان داشت که کاهش خشونت و قطع جنگ میان طالبان و دولت افغانستان در گفتگوهای «بین افغانی» مورد بحث قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «آمریکا: رهبران افغان مردم و کشور را در اولویت قرار دهند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.