۶۰ درصد جمعیت استان اردبیل تحت پوشش تامین اجتماعی هستند



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل امروز پیش از ظهر در نشست مشترک با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه جمعیت استان اردبیل حدود یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر است، اظهار داشت: در حال حاضر ۶۰۶ هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش تامین اجتماعی است که بالغ بر ۶۰ درصد جمعیت استان است.

قادر برجی با بیان اینکه در درمان غیرمستقیم و خرید خدمت این مجموعه با ۷۰۰ واحد درمانی عقدقرارداد دارد، ادامه داد: این تعداد شامل ۱۶ بیمارستان، ۳۹ درمانگاه، ۱۰ مرکز بهداشتی و درمانی شهرستانی، ۶ مرکز جراحی، ۱۶۰ داروخانه و مابقی مطب های خصوصی است.

وی افزود: تنها در سال ۹۸، ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار سند درمانی در مراکز غیرمستقیم مورد بررسی قرار گرفته که خود گویای حجم فعالیت درمانی در تامین اجتماعی استان است.

به گفته مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل افزایش جامعه تحت پوشش موجب شده تا موضوع مکانیزه کردن و اعمال بسترهای الکترونیک در این مجموعه مورد توجه قرار گیرد تا جایی که استقرار سامانه ثبت الکترونیکی نسخ در سال ۹۵ کلید خورد و افراد تنها با احراز هویت می توانند انواع خدمات را دریافت کنند.

برجی با یادآوری اجرای نظام جامع سلامت در کشور از سال ۹۷، ادامه داد: با توجه به اینکه سالانه ۷۰ میلیارد تومان برای چاپ دفترچه در کشور هزینه می شود، همگام با این طرح موضوع نسخ الکترونیکی را آغاز کردیم.

دفترچه های درمانی از عوامل شیوع ویروس کرونا

وی افزود: با بروز بیماری کرونا، بررسی ها نشان داد که بخش عمده انتقال ویروس از طریق تلفن همراه و دفترچه های درمانی است. به همین دلیل اجرای نسخ الکترونیک با جدیت در دستور کار قرار گرفت.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل متذکر شد: از سال ۹۷ تا به امروز یک میلیون و ۲۰۰ هزار نسخه الکترونیکی در سطح استان صادر شده و ماهانه ۸۵ هزار نسخه صادر می شود.

وی با بیان اینکه در تمامی شهرستان ها صدور نسخ به غیر از مرکز استان دایر شده است، گفت: زیرساخت های فن آوری آن فراهم شده و در مرکز استان نیز طی ماه های آینده به صورت آن لاین نسخ صادر می شود.

برجی تاکید کرد: افراد به سادگی می توانند از خدمات نسخ الکترونیکی استفاده کنند و ما طی سال های اخیر مراجعان خود را برای این سبک از خدمات تمرین دادیم. چرا که حذف نسخه کاغذی امری غیر قابل اجتناب است و لازم است با جدیت نسبت به فرهنگ سازی و نهادینه کردن آن اقدام کرد.

بستری شدن ۳۰۰ بیمار کرونایی در تامین اجتماعی اردبیل

مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل از جمله ثمرات این طرح را تسهیل خدمات به مراجعان عنوان کرد و گفت: از جمله در شرایط بحرانی بیماری کرونا نیز شاهد بهبود خدمات بودیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت تخت های بیمارستان سبلان ۱۸۰ عدد است، ادامه داد: در زمان شیوع کرونا ما ۳۰۰ تخت آماده کردیم تا جایی که حتی مسجد بیمارستان تجهیز شد.

به گفته برجی در مدت زمان ۴۵ روز، ۳۰۰ بیمار بستری شد که ۲۰ نفر آن ها فوت شدند و ۱۰ مورد از این تعداد با قطعیت مبتلا به کرونا تشخیص داده شدند.

وی به ابتلای ۴۷ نفر از کادر درمانی به کرونا نیز اشاره و تاکید کرد: متاسفانه یکی از کادرهای درمانی ما در بیمارستان ارس جان خود را به دلیل بیماری کرونا از دست داد. هر چند تست وی منفی بود چرا که در ۴۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا، تست بیماری منفی دیده می شود.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل به انجام پلاسما درمانی نیز اشاره کرد و گفت: در ماه های اخیر برای ممانعت از مرگ و میر بیماران از هر شیوه درمانی استفاده شد که خوشبختانه پلاسما درمانی بیماران بدحال بسیاری را از مرگ حتمی نجات داد. از جمله دختر ۱۸ ساله ای از مرگ نجات یافت.

وی از ثبت و ضبط پژوهش های علمی صورت گرفته خبر داد و افزود: با وجود اینکه اردبیل در همسایگی دو استان آذربایجان شرقی و گیلان با وضعیت قرمز بود، این استان به وضعیت قرمز نرسید و کمترین تلفات را داشته است.

مدیردرمان تامین اجتماعی استان اردبیل همچنین ساخت کابین ضدعفونی توسط کادر فنی این مجموعه را یادآور شد و در پاسخ به این شائبه که این کابین از جای دیگری کپی برداری شده است، گفت: تعدادی از کادر فنی ما با هدف حل مشکل و مشارکت در درمان بیماران این کابین را ساختند که مشابه آن نیز وجود دارد.

اجرا ۷۰ میلیارد تومان پروژه در اردبیل

برجی معتقد است با توجه به افزایش جمعیت تحت پوشش لازم است بستر فیزیکی درمان در مراکز تامین اجتماعی افزایش یابد.

وی گفت: بیمارستان سبلان زمانی برای ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش خدمات ارائه می کرد اما امروز این رقم به ۶۰۶ هزار نفر رسیده است. به همین دلیل توسعه بیمارستان را مدنظر داریم.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم که آیا این ساخت و سازها برابر مقررات و طرح تفصیلی شهر اردبیل است، گفت: ما در داخل مجموعه خود ساخت و ساز داریم و برای زمین ها کاربری دیگری مانند فضای سبز تعریف نشده است.

برجی افزود: با شهرداری اردبیل هیچ مشکلی نداریم و شهرداری از ساخت و سازهای ما که می تواند بخشی از بدهی خود به تامین اجتماعی را تهاتر کند، استقبال می کند.

وی به رقم بدهی شهرداری اردبیل اشاره ای نکرد و گفت: این رقم قابل توجه است و ما تا اطلاع ثانوی مطالبات شهرداری را با بدهی آن تسویه می کنیم.

به گفته برجی در حال حاضر افزایش ۴ برابری اورژانس بیمارستان سبلان از ۵۰۰ متر مربع به ۲ هزار متر مربع و افزایش ۱٫۸ برابری فضای درمانی آن در دستور کار است.

وی افزود: همچنین تملک زمین درمانگاه های نمین و گرمی، ساخت درمانگاه شماره ۲ اردبیل، بازسازی درمانگاه خلخال و بازسازی بیمارستان ارس از اقدامات عمرانی این مجموعه است و در مجموع ۷۰ میلیارد تومان پروژه احداث می شود.

انتهای پیام/۱۳۶/ی

پرسش و پاسخ در ۶۰ درصد جمعیت استان اردبیل تحت پوشش تامین اجتماعی هستند

گفتگو با هوش مصنوعی