روزهای سخت بیمارستان ها در جدال با موج پنجم / استان ها به اوج قله رسیدند / این ویروس شوخی ندارد + نقشه

به گزارش گروه استان های خبرگزاری تسنیم، موج پنجم شیوع کرونا، یکی از هولناک ترین موج هایی بود که از ابتدای شیوع کرونا تجربه کردیم و درحال حاضر نیز در اوج شیوع این بیماری قرار گرفته ایم و علت اصلی آن هم عادی انگاری مردم و بی تفاوتی آن ها نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی است، اما با وجود کاهش اندک شمار مبتلایان در چند روز اخیر ، ثبت رکورد های مربوط به تعداد بیماران بستری شده و مرگ و میر ناشی از کرونا در برخی استان ها نشان می دهد کشور هنوز از بحران پیک پنجم کرونا خارج نشده است.
اما اگر بخواهیم واقع بینانه نگاه کنیم خطر موج پنجم کرونا هنوز ادامه دارد و هر لحظه امکان ورود به موج ششم نیز وجود دارد لذا عادی انگاری ها و عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی زنگ خطری جدی برای اوج گیری کرونا محسوب می شود و اگر شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند و رعایت دستورالعمل ها جدی گرفته نشود وضعیت کرونا در استان ها روز به روز وخیم تر خواهد شد.
براساس این گزارش، با توجه به بالابودن سرعت شیوع و گسترش دلتا ویروس، رعایت دستور العمل های بهداشتی همچنان بهترین راه برای مهار و مقابله با این بیماری و جلوگیری از گسترش آن در دیگر مناطق کشور است و در کنار افزایش رعایت پروتکل های بهداشتی، تسریع در واکسیناسیون نیز می تواند در جلوگیری از مواجه شدن با موج پنجم بیماری در کشور موثر و مفید باشد.
متاسفانه اکثر استان های ایران این روزهای حال و روز خوشی ندارند و در این بحبوحه اوج گیری بیماری همه گیر با قدرت سرایت بالا شاهد تجمع ها و حضور های غیر ضروری در خارج از منزل و بالا رفتن هر روزه آمار هستیم. بی توجهی، ساده انگاری، عادی انگاری، عدم استفاده از ماسک، حضور در تجمعات و رعایت نکردن فاصله اجماعی و … موجب شیوع کرونا و به خطر افتادن سلامت مردم در نتیجه، افزایش هزینه برای جامعه است.
مردم باید بیش از پیش و به جد موازین بهداشتی را رعایت کنند، با رعایت دستورالعمل های بهداشتی (فاصله گذاری اجتماعی و عدم حضور در اماکن شلوغ بهداشتی و …) بی شک کاهش این بیماری منحوس را در استان شاهد خواهیم بود و این امر زمانی محقق می شود که تمام دستورالعمل بهداشتی رعایت و از هر گونه تجمعات غیرضروری پرهیز شود، در صورت عادی انگاری و عدم رعایت اصول بهداشتی، بی شک با انتشار بیشتر شیوع کرونا رو به رو خواهیم شد.
تازه ترین وضعیت کرونا در استان ها
از سوی دیگر با انتشار جدید ترین نقشه کرونایی ایران، تعداد شهرستان های قرمز در کشور به عدد ۲۴۶ رسید که نسبت به آخرین رنگ بندی منتشر شده در ۶ شهریورماه، کاهش ۶۰ عددی را نشان می دهد.
بر همین اساس تازه ترین رنگبندی کرونایی کشور نشان می دهد با بهبود نسبی شرایط همه گیری در شرق و برخی نقاط مرکزی کشورمان اکنون ۲۴۶ شهرستان قرمز، ۱۴۴ شهرستان نارنجی و ۵۸ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
به این ترتیب شهرستان های ورزقان (آذربایجان شرقی)، ملکشاهی، هلیلان (ایلام)، ماه نشان (زنجان)، آرادان (سمنان)، بانه، دیواندره (کردستان)، سیرجان، قلعه گنج (کرمان)، روانسر، قصر شیرین (کرمانشاه) و دلیجان، کمیجان(مرکزی) از امروز شنبه (۱۳ شهریور) وارد وضعیت قرمز خواهند شد.
همچنین شهرستان های گرمی (اردبیل)، گلپایگان، نائین، نطنز (اصفهان)، بدره، دره شهر (ایلام)، گناوه (بوشهر)، فیروزکوه، قرچک، ورامین (تهران)، درمیان، زیرکوه، فردوس (خراسان جنوبی)، بجستان، بردسکن، بینالود، تربت جام، چناران، خواف، فریمان، فیروزه، کلات، مه ولات (خراسان رضوی)، راز و جرگلان، مانه و سملقان (خراسان شمالی)، آغاجاری، امیدیه، بهبهان، شادگان (خوزستان)، طارم (زنجان)، دامغان (سمنان)، خنج، سروستان، فراشبند، کازرون، کوار، لارستان، لامرد (فارس)، بوئین زهرا (قزوین)، ارزوئیه، جیرفت، کوهبنان (کرمان)، لنده (کهگیلویه و بویر احمد)، آزادشهر، آق قلا، بندرگز، ترکمن، کلاله، گرگان، گمیشان، گنبد کاووس (گلستان)، آستارا، رشت، رودبار، سیاهکل ،طوالش، لاهیجان، ماسال (گیلان)، تنکابن، ساری، عباس آباد، نکا (مازندران)، زرندیه (مرکزی)، بستک، بندر لنگه، بندرعباس، جاسک، خمیر، رودان، قشم (هرمزگان)، فامنین (همدان) و مهریز، یزد (یزد) از امروز شنبه (۱۳ شهریور) از وضعیت قرمز خارج خواهند شد.
استان اصفهان/ وضعیت شکننده است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه گیری شده ویروس کرونا در استان ۱۸۵۱ نفر بودند که ۸۰۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۴۴۷ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۳۹۹ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۴۷۳ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۴۵ بیمار در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۴۵ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۳۸ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
نجیمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر براساس جدیدترین رنگ بندی شهرستان های استان اصفهان، فریدونشهر، شاهین شهر، در وضعیت قرمز تیره، کاشان، خمینی شهر، میمه، فلاورجان، بویین میاندشت، دهاقان، برخوار، اصفهان، اردستان، تیران و کرون، چادگان، خوانسار، سمیرم، نجف آباد، مبارکه، شهرضا، فریدن و لنجان در وضعیت قرمز هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: شهرستان های نطنز، نائین، گلپایگان و آران و بیدگل در وضعیت نارنجی و تنها یک شهرستان خور و بیابانک در وضعیت زرد قرار دارد.
استان هرمزگان/ ۹ بیمار قربانی ویروس کرونا شدند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت وگو با تسنیم گفت: خوشبختانه روند واکسیناسیون در استان در هفته های اخیر رشد خوبی داشت و میزان قابل توجهی از افراد واکسینه شدند.
وی افزود: هر چند روز گذشته شمار افراد واکسینه شده کم بود اما در مجموع تاکنون بالغ بر ۶۷۰ هزار دوز واکسن در استان تزریق شده که بیش از ۴۷۷ دوز مربوط به مرحله اول و ۲۲۳ دوز نیز مربوط به نوبت دوم است.
نوروزیان با اشاره به افزایش میزان تست گیری در مراکز درمانی گفت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا ۵۱۵۸۳۷ بوده و سعی می شود اینن روند تداوم یابد.
وی تصریح کرد: در شبانه روز گذشته ۹۸ بیمار جدید در بخش های مختلف بیمارستانی استان بستری شدند، در حال حاضر ۷۸۰ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از این میزان ۱۳۵ بیمار در بخش آی سی یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت ۳۳ بیمار نیز وخیم است.
وی با تاکید بر اینکه حدود ۱۰ هزار نفر از بیماران در منازل خود قرنطینه هستند اظهار داشت: در شبانه روز گذشته کرونا جان ۹ بیمار دیگر شامل ۵ آقا و ۴ خانم در محدوده سنی ۳۸ الی ۹۰ سال از شهرستانهای میناب (۲ نفر)، بندرعباس (۴ نفر) بندرلنگه (۲ نفر) و رودان یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به ۲۲۱۶ نفر رسید.
استان همدان / ۱۳ بیمار کرونایی جان باختند
دکتر محمد طاهری سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: با شناسایی ۹۵۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۲۵ هزار و ۱۷۲ و بیماران سرپایی مثبت به ۷۴ هزار و ۶۲ نفر رسید.
وی افزود: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان های استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۵۱۹ مورد بود که ۲۱۵ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: ۲۲ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی سی یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۶۰ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.
طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان های اسدآباد یک هزار و ۲۷۶، بهار یک هزار و ۲۸۳، تویسرکان یک هزار و ۳۵۹، رزن یک هزار و ۹ ، درگزین ۳۳۹، فامنین ۳۶۴ و کبودراهنگ یک هزار و ۲۹۵ نفر است.
وی افزود: همچنین تاکنون چهار هزار و ۷۹۲ نفر در ملایر، سه هزار و ۱۱۹ نفر در نهاوند و ۹ هزار و ۷۸۳ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.
استان کرمان/ بستری ۹۶۸ بیمار کرونایی در بیمارستان ها
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، تنها چند روزی است که شاهد نزولی شدن آمار در استان کرمان هستیم و به گفته علی زینی وند استاندار کرمان این آمار شکننده بوده و کوچکترین سهل انگاری امکان بازگشت روند صعودی بیماری به استان وجود دارد.
در حال حاضر و براساس آخرین وضعیت رنگ بندی اعلام شده از ۲۳ شهرستان استان کرمان، ۹ شهرستان در وضعیت قرمز، ۹ شهرستان در وضعیت نارنجی و پنج شهرستان در وضعیت زرد کرونایی بوده به طوری که بیش از ۷۸ درصد شهرستان های استان هنوز در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان ۹۶۸ مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۵۳۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۵۱ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۴۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۹۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۳۸ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۳۰ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۶ هزار و ۷۵۴ مورد رسیده است.
وی به فوت ۱۹ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۳۴۳ نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۷۲۳ هزار و ۲۲۴ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۳۶۳ هزار و ۴۳۸ مورد است.
حمیدرضا رشیدی نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان کرمان اظهار داشت: روند نزولی کرونا در پیک پنجم آن در استان کرمان آغاز شده و میزان بیماران سرپایی و بستری در بیمارستان های استان کرمان نسبت به هفته های گذشته بیش از ۲۰ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه در هفته گذشته به دلیل تخصیص کم سهمیه واکسن کرونا به استان روند واکسیناسیون در استان با سرعت کمی انجام می شد گفت: امیدواریم با رسیدن محموله بزرگ واکسن کرونا به کشور سهمیه قابل توجهی به استان کرمان اختصاص داده شود.
استان بوشهر/ ثبت ۱۰ فوتی کرونایی دیگر
سعید کشمیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر، با بیان اینکه شمار تست های مثبت کرونا استان بوشهر از ۷۰ به ۲۵ درصد کاهش یافته اظهار داشت: براساس آمارها از مجموع فوتی های کرونایی در ۱٫۵ سال گذشته ۳۲٫۳ درصد آن در ۲ ماه تیر و مرداد امسال بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تعداد فوتی های کرونایی استان را یک هزار ۸۵۳ نفر دانست و بیان کرد: فوتی های پیک پنجم کرونا در مجموع تاکنون ۶۲۰ نفر ثبت شده است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر پیک پنجم کرونا را خطرناک ترین موج ابتلا به این ویروس در ۱٫۵ سال گذشته دانست و افزود: بررسی ها نشان می دهد حدود یک سوم از کل موارد فوت ناشی از این بیماری در موج پنجم شیوع ویروس کرونا رخ داده است.
وی با بیان اینکه اکنون ۵۱۴ نفر در بخش کرونایی بیمارستان های استان بوشهر بستری هستند خاطر نشان کرد: روز گذشته ۱۰۶ بیمار جدید در بخش های کرونایی بیمارستان های استان بوشهر بستری شده اند که از این تعداد ابتلای ۶۱ مورد به کرونا مثبت، قطعی است.
کشمیری با اشاره به اینکه اکنون ۷۲ نفر در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های استان بستری هستند گفت: از این مجموع موارد بستری در بخش های ویژه کرونایی، ۲۷ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از ثبت ۱۰ فوتی کرونایی دیگر در استان خبر داد و بیان کرد: ۷ آقا و ۳ خانم روز گذشته بین سن ۲۴ تا ۶۲ سال به سبب ابتلا به کرونا در بیمارستان های استان بوشهر جان باخته اند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر تعداد مبتلایان در استان را افزون بر ۸۲ هزار نفر دانست و افزود: روند بهبودی بیماران کرونایی در استان بوشهر در حال افزایش است و خوشبختانه در شبانه روز گذشته ۱۲۳ بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان های استان بوشهر ترخیص شده اند، که از این تعداد ۱۰۴ نفر از آنها مثبت قطعی بوده اند
وی با بیان اینکه جمعیت هدف بالای ۱۸ سال استان بوشهر در تزریق واکسن ۶۶۰ هزار نفر است خاطر نشان کرد: تاکنون ۵۰۰ هزار واکسن در این استان تزریق شده که در مجموع ۳۱۲ هزار و ۶۰۰ نفر واکسن دریافت کرده اند و از این شمار به ۱۷۸ هزار نفر هر دو نوبت و به ۱۳۵ هزار نفر تیز فقط یک نوبت تزریق شده است.
کشمیری تصریح کرد: برای تکمیل روند واکسیناسیون و ایجاد ایمنی در این استان به ۵۰۰ هزار واکسن دیگر نیاز است که انتظار می رود با تأمین واکسن از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واکسیناسیون در این استان تکمیل شود.
انتهای پیام/ش
اما اگر بخواهیم واقع بینانه نگاه کنیم خطر موج پنجم کرونا هنوز ادامه دارد و هر لحظه امکان ورود به موج ششم نیز وجود دارد لذا عادی انگاری ها و عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی زنگ خطری جدی برای اوج گیری کرونا محسوب می شود و اگر شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند و رعایت دستورالعمل ها جدی گرفته نشود وضعیت کرونا در استان ها روز به روز وخیم تر خواهد شد.
براساس این گزارش، با توجه به بالابودن سرعت شیوع و گسترش دلتا ویروس، رعایت دستور العمل های بهداشتی همچنان بهترین راه برای مهار و مقابله با این بیماری و جلوگیری از گسترش آن در دیگر مناطق کشور است و در کنار افزایش رعایت پروتکل های بهداشتی، تسریع در واکسیناسیون نیز می تواند در جلوگیری از مواجه شدن با موج پنجم بیماری در کشور موثر و مفید باشد.
متاسفانه اکثر استان های ایران این روزهای حال و روز خوشی ندارند و در این بحبوحه اوج گیری بیماری همه گیر با قدرت سرایت بالا شاهد تجمع ها و حضور های غیر ضروری در خارج از منزل و بالا رفتن هر روزه آمار هستیم. بی توجهی، ساده انگاری، عادی انگاری، عدم استفاده از ماسک، حضور در تجمعات و رعایت نکردن فاصله اجماعی و … موجب شیوع کرونا و به خطر افتادن سلامت مردم در نتیجه، افزایش هزینه برای جامعه است.
مردم باید بیش از پیش و به جد موازین بهداشتی را رعایت کنند، با رعایت دستورالعمل های بهداشتی (فاصله گذاری اجتماعی و عدم حضور در اماکن شلوغ بهداشتی و …) بی شک کاهش این بیماری منحوس را در استان شاهد خواهیم بود و این امر زمانی محقق می شود که تمام دستورالعمل بهداشتی رعایت و از هر گونه تجمعات غیرضروری پرهیز شود، در صورت عادی انگاری و عدم رعایت اصول بهداشتی، بی شک با انتشار بیشتر شیوع کرونا رو به رو خواهیم شد.
تازه ترین وضعیت کرونا در استان ها
از سوی دیگر با انتشار جدید ترین نقشه کرونایی ایران، تعداد شهرستان های قرمز در کشور به عدد ۲۴۶ رسید که نسبت به آخرین رنگ بندی منتشر شده در ۶ شهریورماه، کاهش ۶۰ عددی را نشان می دهد.
بر همین اساس تازه ترین رنگبندی کرونایی کشور نشان می دهد با بهبود نسبی شرایط همه گیری در شرق و برخی نقاط مرکزی کشورمان اکنون ۲۴۶ شهرستان قرمز، ۱۴۴ شهرستان نارنجی و ۵۸ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
به این ترتیب شهرستان های ورزقان (آذربایجان شرقی)، ملکشاهی، هلیلان (ایلام)، ماه نشان (زنجان)، آرادان (سمنان)، بانه، دیواندره (کردستان)، سیرجان، قلعه گنج (کرمان)، روانسر، قصر شیرین (کرمانشاه) و دلیجان، کمیجان(مرکزی) از امروز شنبه (۱۳ شهریور) وارد وضعیت قرمز خواهند شد.
همچنین شهرستان های گرمی (اردبیل)، گلپایگان، نائین، نطنز (اصفهان)، بدره، دره شهر (ایلام)، گناوه (بوشهر)، فیروزکوه، قرچک، ورامین (تهران)، درمیان، زیرکوه، فردوس (خراسان جنوبی)، بجستان، بردسکن، بینالود، تربت جام، چناران، خواف، فریمان، فیروزه، کلات، مه ولات (خراسان رضوی)، راز و جرگلان، مانه و سملقان (خراسان شمالی)، آغاجاری، امیدیه، بهبهان، شادگان (خوزستان)، طارم (زنجان)، دامغان (سمنان)، خنج، سروستان، فراشبند، کازرون، کوار، لارستان، لامرد (فارس)، بوئین زهرا (قزوین)، ارزوئیه، جیرفت، کوهبنان (کرمان)، لنده (کهگیلویه و بویر احمد)، آزادشهر، آق قلا، بندرگز، ترکمن، کلاله، گرگان، گمیشان، گنبد کاووس (گلستان)، آستارا، رشت، رودبار، سیاهکل ،طوالش، لاهیجان، ماسال (گیلان)، تنکابن، ساری، عباس آباد، نکا (مازندران)، زرندیه (مرکزی)، بستک، بندر لنگه، بندرعباس، جاسک، خمیر، رودان، قشم (هرمزگان)، فامنین (همدان) و مهریز، یزد (یزد) از امروز شنبه (۱۳ شهریور) از وضعیت قرمز خارج خواهند شد.
استان اصفهان/ وضعیت شکننده است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه گیری شده ویروس کرونا در استان ۱۸۵۱ نفر بودند که ۸۰۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۴۴۷ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۳۹۹ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۴۷۳ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۴۵ بیمار در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۴۵ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۳۸ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
نجیمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر براساس جدیدترین رنگ بندی شهرستان های استان اصفهان، فریدونشهر، شاهین شهر، در وضعیت قرمز تیره، کاشان، خمینی شهر، میمه، فلاورجان، بویین میاندشت، دهاقان، برخوار، اصفهان، اردستان، تیران و کرون، چادگان، خوانسار، سمیرم، نجف آباد، مبارکه، شهرضا، فریدن و لنجان در وضعیت قرمز هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: شهرستان های نطنز، نائین، گلپایگان و آران و بیدگل در وضعیت نارنجی و تنها یک شهرستان خور و بیابانک در وضعیت زرد قرار دارد.
استان هرمزگان/ ۹ بیمار قربانی ویروس کرونا شدند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت وگو با تسنیم گفت: خوشبختانه روند واکسیناسیون در استان در هفته های اخیر رشد خوبی داشت و میزان قابل توجهی از افراد واکسینه شدند.
وی افزود: هر چند روز گذشته شمار افراد واکسینه شده کم بود اما در مجموع تاکنون بالغ بر ۶۷۰ هزار دوز واکسن در استان تزریق شده که بیش از ۴۷۷ دوز مربوط به مرحله اول و ۲۲۳ دوز نیز مربوط به نوبت دوم است.
نوروزیان با اشاره به افزایش میزان تست گیری در مراکز درمانی گفت: تعداد نمونه گیری از ابتدای اپیدمی تاکنون جمعا ۵۱۵۸۳۷ بوده و سعی می شود اینن روند تداوم یابد.
وی تصریح کرد: در شبانه روز گذشته ۹۸ بیمار جدید در بخش های مختلف بیمارستانی استان بستری شدند، در حال حاضر ۷۸۰ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از این میزان ۱۳۵ بیمار در بخش آی سی یو تحت مراقبت ویژه پزشکی قرار دارند و وضعیت ۳۳ بیمار نیز وخیم است.
وی با تاکید بر اینکه حدود ۱۰ هزار نفر از بیماران در منازل خود قرنطینه هستند اظهار داشت: در شبانه روز گذشته کرونا جان ۹ بیمار دیگر شامل ۵ آقا و ۴ خانم در محدوده سنی ۳۸ الی ۹۰ سال از شهرستانهای میناب (۲ نفر)، بندرعباس (۴ نفر) بندرلنگه (۲ نفر) و رودان یک نفر را گرفت و شمار جان باختگان به ۲۲۱۶ نفر رسید.
استان همدان / ۱۳ بیمار کرونایی جان باختند
دکتر محمد طاهری سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: با شناسایی ۹۵۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۲۵ هزار و ۱۷۲ و بیماران سرپایی مثبت به ۷۴ هزار و ۶۲ نفر رسید.
وی افزود: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان های استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۵۱۹ مورد بود که ۲۱۵ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: ۲۲ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی سی یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۶۰ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.
طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان های اسدآباد یک هزار و ۲۷۶، بهار یک هزار و ۲۸۳، تویسرکان یک هزار و ۳۵۹، رزن یک هزار و ۹ ، درگزین ۳۳۹، فامنین ۳۶۴ و کبودراهنگ یک هزار و ۲۹۵ نفر است.
وی افزود: همچنین تاکنون چهار هزار و ۷۹۲ نفر در ملایر، سه هزار و ۱۱۹ نفر در نهاوند و ۹ هزار و ۷۸۳ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.
استان کرمان/ بستری ۹۶۸ بیمار کرونایی در بیمارستان ها
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، تنها چند روزی است که شاهد نزولی شدن آمار در استان کرمان هستیم و به گفته علی زینی وند استاندار کرمان این آمار شکننده بوده و کوچکترین سهل انگاری امکان بازگشت روند صعودی بیماری به استان وجود دارد.
در حال حاضر و براساس آخرین وضعیت رنگ بندی اعلام شده از ۲۳ شهرستان استان کرمان، ۹ شهرستان در وضعیت قرمز، ۹ شهرستان در وضعیت نارنجی و پنج شهرستان در وضعیت زرد کرونایی بوده به طوری که بیش از ۷۸ درصد شهرستان های استان هنوز در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان ۹۶۸ مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۵۳۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۵۱ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۴۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۹۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۳۸ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۳۰ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۶ هزار و ۷۵۴ مورد رسیده است.
وی به فوت ۱۹ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۳۴۳ نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۷۲۳ هزار و ۲۲۴ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۳۶۳ هزار و ۴۳۸ مورد است.
حمیدرضا رشیدی نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان کرمان اظهار داشت: روند نزولی کرونا در پیک پنجم آن در استان کرمان آغاز شده و میزان بیماران سرپایی و بستری در بیمارستان های استان کرمان نسبت به هفته های گذشته بیش از ۲۰ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه در هفته گذشته به دلیل تخصیص کم سهمیه واکسن کرونا به استان روند واکسیناسیون در استان با سرعت کمی انجام می شد گفت: امیدواریم با رسیدن محموله بزرگ واکسن کرونا به کشور سهمیه قابل توجهی به استان کرمان اختصاص داده شود.
استان بوشهر/ ثبت ۱۰ فوتی کرونایی دیگر
سعید کشمیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر، با بیان اینکه شمار تست های مثبت کرونا استان بوشهر از ۷۰ به ۲۵ درصد کاهش یافته اظهار داشت: براساس آمارها از مجموع فوتی های کرونایی در ۱٫۵ سال گذشته ۳۲٫۳ درصد آن در ۲ ماه تیر و مرداد امسال بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تعداد فوتی های کرونایی استان را یک هزار ۸۵۳ نفر دانست و بیان کرد: فوتی های پیک پنجم کرونا در مجموع تاکنون ۶۲۰ نفر ثبت شده است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر پیک پنجم کرونا را خطرناک ترین موج ابتلا به این ویروس در ۱٫۵ سال گذشته دانست و افزود: بررسی ها نشان می دهد حدود یک سوم از کل موارد فوت ناشی از این بیماری در موج پنجم شیوع ویروس کرونا رخ داده است.
وی با بیان اینکه اکنون ۵۱۴ نفر در بخش کرونایی بیمارستان های استان بوشهر بستری هستند خاطر نشان کرد: روز گذشته ۱۰۶ بیمار جدید در بخش های کرونایی بیمارستان های استان بوشهر بستری شده اند که از این تعداد ابتلای ۶۱ مورد به کرونا مثبت، قطعی است.
کشمیری با اشاره به اینکه اکنون ۷۲ نفر در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های استان بستری هستند گفت: از این مجموع موارد بستری در بخش های ویژه کرونایی، ۲۷ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از ثبت ۱۰ فوتی کرونایی دیگر در استان خبر داد و بیان کرد: ۷ آقا و ۳ خانم روز گذشته بین سن ۲۴ تا ۶۲ سال به سبب ابتلا به کرونا در بیمارستان های استان بوشهر جان باخته اند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر تعداد مبتلایان در استان را افزون بر ۸۲ هزار نفر دانست و افزود: روند بهبودی بیماران کرونایی در استان بوشهر در حال افزایش است و خوشبختانه در شبانه روز گذشته ۱۲۳ بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان های استان بوشهر ترخیص شده اند، که از این تعداد ۱۰۴ نفر از آنها مثبت قطعی بوده اند
وی با بیان اینکه جمعیت هدف بالای ۱۸ سال استان بوشهر در تزریق واکسن ۶۶۰ هزار نفر است خاطر نشان کرد: تاکنون ۵۰۰ هزار واکسن در این استان تزریق شده که در مجموع ۳۱۲ هزار و ۶۰۰ نفر واکسن دریافت کرده اند و از این شمار به ۱۷۸ هزار نفر هر دو نوبت و به ۱۳۵ هزار نفر تیز فقط یک نوبت تزریق شده است.
کشمیری تصریح کرد: برای تکمیل روند واکسیناسیون و ایجاد ایمنی در این استان به ۵۰۰ هزار واکسن دیگر نیاز است که انتظار می رود با تأمین واکسن از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واکسیناسیون در این استان تکمیل شود.
انتهای پیام/ش
پرسش و پاسخ در
روزهای سخت بیمارستان ها در جدال با موج پنجم / استان ها به اوج قله رسیدند / این ویروس شوخی ندارد + نقشه
گفتگو با هوش مصنوعی