سوء مدیریت بزرگترین مانع برای توسعه کسب و کار / غرفه هایی که در بیکارترین استان کشور خاک می خورند!



وقتی وارد بازارچه ولی عصر شهرکرد می شویم با غرفه های متعددی روبه رو می شویم که در حال خاک خوردن هستند؛ این غرفه هایی که امروز سوهان روح جوانان بیکار هستند قرار بود به خدمت کسب و کار جوانان دربیایند.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، چهارمحال و بختیاری به دلیل بهره مندی از امکانات خدادادی زیادی به خصوص در حوزه کشاورزی و صنایع دستی می بایست فعالیت زیادی داشته باشد.

متاسفانه به دلیل سوءمدیریت و بی توجهی به ظرفیت های موجود در سال های اخیر نام چهارمحال و بختیاری را به عنوان بیکارترین استان کشور مطرح می کنند و بسیاری از جوانان برای تامین شغل خود از این استان مهاجرت می کنند که تبعات اجتماعی و فرهنگی زیادی هم دارد.

ایجاد مکان هایی برای عرضه تولیدات استان به خصوص در حوزه کشاورزی و صنایع دستی نقش مؤثری در افزایش درآمد تولیدکنندگان و کاهش قیمت نهایی محصول برای مصرف کننده دارد.

برای مثال هر ساله صدها تن هلوی درجه تولید شده در مزارع شهرستان بن و سامان روی درخت می مانند و کشاورزان مدعی هستند قیمت بسیار پایین هلو در مزرعه صرفه اقتصادی برای برداشت این محصول را ندارد.

درد و دل یک کشاورز سامانی از نبود بازار فروش محصول

یکی از کشاورزان سامانی در این خصوص در گفت وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، گفت: هلو مرغوب امروز در مزرعه زیر ۱۰۰۰ تومان خریده می شود و این مبلغ صرفا هزینه سبد و کارگر مورد نیاز برای برداشت این محصول نمی شود؛ اما همین محصول در بازار تا چندین برابر قیمت عرضه می شود که این اختلاف قیمت در جیب دلال می رود.

این کشاورز سامانی ادامه داد: نبود مکانی مناسب برای عرضه محصولات باغی در شهرستان سامان مشکلات زیادی ایجاد می کند و جالب است بدانید تنها درآمد کشاورزی که یک سال چشم انتظار فصل برداشت بوده همین فروش های خرده ای که به دوستان و آشنایان و یا در خود مزرعه صورت می گیرد؛ قطعا اگر مکانی باشد که خود ما مستقیم بتوانیم محصول مان را به دست متقاضی برسانیم هم سود بیشتری می بریم و هم قیمت تمام شده برای مشتری کاهش می یابد.

پیازکاران چهارمحال و بختیاری نیز مثال دیگری از نبود بازار فروش هستند که به دلیل طمع زیاد دلالال امسال بسیاری از این افراد حتی هزینه هایی هم که برای بذر و کود و … داشتند را نتوانستند از فروش محصولات شان جبران کنند و عمده پیازکاران با ضررهای بزرگی به استقبال پاییز آمدند.

وظیفه شهرداری ها برای حذف واسطه ها و عرضه محصولات تولیدی ها

جالب است بدانید شهرداری ها طبق ماده ۱۶ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار در خصوص ایجاد فضای مناسب برای تولیدی های کوچک وظیفه مهمی بر عهده دارند که می تواند این مشکل بزرگ که مختصرا در بالا به آن اشاره شد را برطرف کند اما متاسفانه در شهرکرد این مهم محقق نشده است پاسخ مسؤولان شهرداری را در این خصوص می خوانید؛

اختلافات بین دستگاهی مانع از اجرای ماده ۱۶ می شود

محمدرضا محمدیان امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد در خصوص عملکرد شهرداری شهرکرد در بهبود فضای کسب و کار گفت: طبق ماده ۱۶ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار، شهرداری شهرکرد اقدامات و تلاش هایی داشته اما اجرای کامل این بند مستلزم همکاری و تعامل سایر دستگاه ها می باشد که متاسفانه این هماهنگی صورت نگرفته و مشکلاتی سر راه شهرداری قرار گرفته است.

سرپرست سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی شهرداری شهرکرد ادامه داد: طبق مصوبات ستاد تنظیم بازار و بهبود فضای کسب و کار، در محل بازارچه ولی عصر(عج) شهرکرد غرفه هایی برای عرضه مستقیم محصولات باغی و کشاورزی روستائی اختصاص یافت که متاسفانه سازمان تعاون روستایی همکاری خوبی در این زمینه نداشته و غرفه ها خالی مانده اند.

وی خاطرنشان کرد: خالی ماندن غرفه ها مشکلاتی از جمله ایجاد نارضایتی عمومی به دلیل بلا استفاده ماندن اموال بیت المال و وجود متقاضی برای دریافت آن ها داشته است.

محمدیان اظهار داشت: در میدان قدس نیز شهرداری شهرکرد طبق مصوبه فوق الذکر زمینی رابرای ایجاد نمایشگاه صنایع دستی و عرضه تولیدات محصولات صنایع دستی تخصیص داد که خوشبختانه این نمایشگاه در حال فعالیت است.

وی در خصوص حمایت شهرداری در ایجاد کارگاه های تولیدی بیان داشت: عمده فعالیت ما در زمینه بهبود فضای کسب و کار ساماندهی بازارهای روز و بازارچه ها می باشد و فعالیت کلانی برای حمایت بر ایجاد کارگاه های تولیدی در شهرداری شهرکرد صورت نگرفته است و این موضوع در کلان شهرها قابل مشاهده است.

سرپرست سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی شهرداری شهرکرد تاکید کرد: در صورت تعامل، همکاری و پیگیری سازمان های متولی ایجاد کارگاه های تولیدی از جمله اداره کار، سازمان فنی وحرفه ای، تعاون روستایی و غیره، شهرداری شهرکرد آمادگی ایجاد بسترهای اولیه را دارد.

بدون شک جهش تولید بدون فعال شدن واحدهای تولیدی کوچک که تعدادشان هم اندک نیست محقق نخواهد شد؛ امید است مسؤولان با عزم جدی برای توسعه فضای کسب و کار اقدام کنند تا هم شعار سال محقق شده باشد و هم برای باز شدن گره بزرگ اقتصاد قدمی برداشته باشند.

انتهای پیام/۶۸۰۳۳/م/ر
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سوء مدیریت بزرگترین مانع برای توسعه کسب و کار / غرفه هایی که در بیکارترین استان کشور خاک می خورند!» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.