تغییر کاربری اراضی یکی از عوامل افت کیفیت جنگل‌ها



باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - شینا انصاری رئیس سازمان محیط زیست در همایش چهارمین روز هفته منابع طبیعی و درختکاری با تاکید بر ارزش گذاری اکوسیستم های طبیعی گفت: ضمن تبریک هفته منابع طبیعی و روز درختکاری به تمام مردم ایران و بزرگداشت یاد و خاطره شهدای محیط بان و جنگل بان، به چالش های جدی در حوزه حفاظت از منابع طبیعی اشاره کرد به طوریکه در یک قرن اخیر، یک سوم عرصه های جنگلی جهان از دست رفته است، و در کشور ما جنگل ها، این مهم ترین بوم سازگان ها، در معرض تهدیدات جدی قرار دارند.

به گفته وی، کاهش پهنه های جنگلی به سبب جنگل زدایی، تغییر کاربری اراضی، تخریب اکوسیستم های جنگلی که منتج به افت کیفیت و زادآوری جنگل ها شده است منجر به ضعف این عرصه ها در تامین محیط زیست امن برای گونه های مختلف گیاهی و جانوری است.

انصاری با اشاره به نقش حیاتی جنگل ها در تنظیم آب، ذخیره کربن، نگهداشت خاک و زیستگاه گونه های گیاهی و جانوری بیان کرد: درک و ارزش گذاری صحیح این خدمات زیست محیطی می تواند به اتخاذ تصمیمات بهتر برای حفاظت از منابع طبیعی کمک کند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: از دهه ۸۰ خورشیدی، پروژه ارزش گذاری اقتصادی اکوسیستم های حساس کشور آغاز شده است، هدف این پروژه، پیوند اقتصاد با محیط زیست و شناسایی ارزش واقعی خدمات اکوسیستم هاست. این ارزش گذاری ها جایگزین حفاظت طبیعی نیست، بلکه ابزاری برای برجسته کردن اهمیت منابع طبیعی و نقش آنها در توسعه پایدار است.

رئیس سازمان محیط زیست تصریح کرد: با درک ارزش واقعی منابع طبیعی، می توانیم به حفاظت بهتری از آنها دست یابیم و آنها را به عنوان سرمایه های ملی قدر بشناسیم.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تغییر کاربری اراضی یکی از عوامل افت کیفیت جنگل‌ها» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.