زیرساخت های هشتبندی جوابگوی خیل گسترده جمعیت مهاجر نیست



علی رئوفی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مسائل و مشکلات منطقه هشتبندی به ویژه در حوزه زیرساخت ها خطرنشان کرد: به واسطه وجود اراضی حاصلیز کشاورزی در هشتبندی این منطقه هر سال پذیرای بیش از ۲۰ هز ار نفر از بیکاران شهرستان های جنوبی استان کرمان شامل منوجان، قلعه گنج، کهنوج، جیرفت و شهرستان های شرقی هرمزگان شامل رودان، بشاگرد و بخش های سندرک و مرکزی میناب برای فعالیت در مزارع کشاورزی است.

وی در همین رابطه افزود: جمعیت مهاجر کشاورزی ۹ ماه از سال در منطقه هشتبندی برای فعالیت در مزارع کشاورزی منطقه سکونت دارند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان میناب خاطرنشان کرد: متاسفانه زیرساخت های منطقه هشتبندی متناسب با خیل عظیم جمعیت مهاجر آن نیست و منطقه برای خدمات رسانی به مهاجران با مسائل و مشکلات متعددی روبرو است.

رئوفی در همین رابطه گفت: برای ارائه خدمات مناسب به کشاورزان مهاجر منطقه هشتبندی نیاز است زیرساخت ها ی منطقه آموزشی ، بهداشت و درمان ، شبکه آب ، شبکه برق ، ورزشی ، امنیتی متناسب با جمعیت ۵۰ هزار نفری ثابت و مهاجر باشد که متاسفانه منطقه از بسیار از شاخص ها عقب است و روند ارائه خدمات به مردم بومی و مهاجران به خوبی صورت نمی پذیرد.

لزوم افزایش اعتبارات در برنامه ریزی های ملی و استانی ویژه منطقه هشتبندی

وی گفت: نیاز است در برنامه ریزی های ملی و استانی ضروری است بودجه مناسبی برای ارتقاء زیرساخت ها در منطقه هشتبندی برای بهبود ارائه خدمات به مردم محلی و مهاجران اختصاص یابد و تخصیص منابع براساس جمعیت ثابت منطقه نباشد و جمعیت ۲۰ هزار نفری مهاجر نیز در برنامه ریزی ها برای توسعه امکانات و اختصاص بودجه لحاظ گردد.

نگاه ویژه استاندار هرمزگان در حوزه آبخیزداری استان قابل تحسین است

وی با تقدیر از پیگیری های استاندار هرمزگان برای اجرای طرح های آبخیزداری در سطح استان، خاطرنشان کرد: استاندار هرمزگان در کارگروه های تخصصی منابع آب استان به طور جدی پیگیری مصوبات کارگروه برای توسعه طرح های آبخیزداری و آبخوانداری استان می باشد که قابل تحسین است.

رئیس شورای اسلامی شهرستان میناب خاطرنشان کرد: استاندار هرمزگان در زمینه توسعه طرح های آبخیزداری در سطح استان نگاه ویژه ای به همه مناطق دارند که به نمایندگی از جامعه کشاورزان استان از توجهات استاندار هرمزگان به این حوزه قدردانی می کنم.

نهضت آبخیزداری زنده شد

وی گفت: با نگاه ویژه استاندار و امضاء تفاهم نامه بین استانداری و سازمان جنگل ها و آبخیزداری برای اجرای طرح های مشارکتی آبخیزداری در سطح هرمزگان موضوع مهم آبخیزداری را در استان پس از سالها زنده شد و شاهد اقدامات خوبی در این عرصه در سطح هرمزگان هستیم.

وی افزود: در پی اقدامات استاندار هرمزگان شاهد اختصاص بیش از یک میلیارد تومان اعتبارات آبخیزداری به بخش توکهور و هشتبندی برای اجرای طرح های آبخیزداری در مناطق مستعد این منطقه بودیم که با حمایت های وی طرح های خوبی به همت اداره کل منابع طبیعی استان در حال اجرا است.

دشت هشتبندی پایلوت اجرای احداث سایت های گلخانه ای انتخاب شود

رئوفی با اشاره به محدویت منابع آبی در دشت هشتبندی به دلیل خشکسالی های مکرر خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش شدید منابع آبی سفره های زیر زمینی توسعه کشت های گلخانه ای در دشت هشتبندی حمایت و نگاه ویژه استاندار هرمزگان را می طلبد.

وی افزود: دشت هشتبندی در سطح استان هرمزگان به عنوان پایلوت ایجاد سایت های گلخانه ای تولید محصولات کشاورزی با حمایت ویژه دولت از کشاورزان با اعطاء تسهیلات یارانه ای انتخاب و اجرا شود.

رئیس شورای اسلامی شهرستان میناب افزود: با توسعه کشت های گلخانه ای کشاورزان بخش عظیمی از کشت های صحرایی خود را متوقف و به سمت کشت محصولات در سایت های گلخانه ای حرکت خواهند نمود که این مهم نقش اساسی در مدیریت و حفاظت منابع آبی این دشت با توجه به بحران بی سابقه خشکسالی دارد.

ضرورت اعطاء تسهیلات یارانه ای به کشاورزان برای احداث گلخانه

رئوفی تصریح کرد: موفقیت اجرای طرح حرکت کشاورزان به سمت کشت های گلخانه ای مستلزم حمایت ویژه دولت در زمینه اعطاء تسهیلات یارانه ای به کشاورزان برای احداث گلخانه ها می باشد.

عضو شورای اسلامی شهر هشتبندی خطرنشان کرد: احداث گلخانه های تولید محصولات کشاورزی به دلیل هزینه بر بودن از توان کشاورزان منطقه هشتبندی خارج است و تحقق این مهم نگاه و حمایت دولت را می طلبد.

وی گفت: همانطور که دولت تسهیلات یارانه ای ۸۵ درصدی که برای تجهیز باغات به سیستم های نوین آبیاری اختصاص می دهد این یارانه را به بخش ایجاد گلخانه های کشاورزی نیز تعمیم دهد تا کشاورزان اراضی خود را با حمایت دولت تبدیل به گلخانه کنند.

رئوفی خاطرنشان کرد: در صورت تبدیل اراضی کشاورزان به کشت های گلخانه ای مصرف آب برای تولید محصولات کشاورزی از ۱۰۰ درصد به ۵ درصد کاهش خواهد یافت.

وی گفت: با توسعه کشت های گلخانه ای علاوه بر کاهش شدید مصرف منابع آبی شاهد ایجاد اشتغال بیشتر ، تولید محصول سالم و بازار پسند و همچنین با توجه به وجود بازار های صادراتی مناسب برای محصولات گلخانه ای شاهد ارز آوری مناسبی هم خواهیم بود.

بازگشایی راه دسترسی به مناطق کوهستانی خوش آب و هوای هشتبندی نیازمند اعتبار

رئوفی با اشاره به اهمیت بازگشایی راه دسترسی به مناطق کوهستانی بالا دست دشت هشت بندی عنوان کرد: بسیاری از قبور مطهر شهدای منطقه هشتبندی در مناطق کوهستانی این منطقه تدفین هستند و از سویی این مناطق بهترین مکان برای کشت نشاء محصولات کشاورزی به دلیل برخورداری از شرایط آب و هوایی مناسب در فصل تابستان هستند که دسترسی به این مناطق نیازمند تخصیص اعتبار برای بازگشایی است.

وی گفت: بازگشایی مسیر های کوهستانی با واگذاری آن به پیمانکاران هزینه بر و زمانبر است ولی در صورت اختصاص ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار و یا یک دستگاه بولدوز در اختیار شوراهای اسلامی منطقه گذاشته شود تا با کمترین هزینه و سریعترین زمان ممکن راه دسترسی مردم این منطقه به مناطق کوهستانی خوش آب هوای بالا دست هشتبندی جهت دستری به قبور شهدا و همچنین فراهم نمودن شرایط برای فعالیت کشاورزی در این مناطق مهیا شود.

لزوم فعال بودن مرزها برای صادرات محصولات تولیدی کشاورزان

وی افزود: با توجه به تولید گسترده محصولات کشاورزی در هشت بندی و اشباع شدن بازار کشور از این محصولات، فعال بودن بازار های صادراتی کشور به ویژه مرز های عراق و افغانستان برای صادرات محصولات بسیار ضروری است.

مسیر ارتباطی هشتبندی به میناب نیازمند تعریض و بهسازی

رئوفی گفت: مسیر فعلی راه ارتباطی هشتبندی به میناب جواب گوی خیل گسترده تردد ها در این مسیر نیست و این محور به شدت نیازمند تعریض و بهسازی است.

وی گفت: با تکمیل راه ارتباطی منوجان استان کرمان به هشتبندی بخش عده ای از مردم شهرستان های قلعه گنج ، کهنوج و منوجان از محور هشتبندی به مرکز شهرستان میناب تردد می کنند که این مسیر روستایی گنجایش این حجم گسترده تردد ها را ندارد.

وی گفت: استاندارد سازی محور ارتباطی هشتبندی با حدف گردنه ها و پیح های حادثه خیز و کوتاه کردن مسیر با احداث مسیر میانبر توسط اداره کل رراه و هرسازی استان نقش مهمی در حمل و نقل محصولات تولید کشاورزان به بازار های مصرف ، کاهش مصرف سوخت ، کاهش تصادفات خواهد داشت همچنین سرعت توسعه منطقه هشتبندی را دو چندان خواهد کرد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «زیرساخت های هشتبندی جوابگوی خیل گسترده جمعیت مهاجر نیست» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.