به دنبال بیمه کردن محصولات و خدمات حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی هستیم



دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تلاش ها برای بیمه شدن محصولات و خدمات درمانی حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در سال جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، امیر علی حمیدیه ضمن اعلام سال ۹۷ به عنوان سالی که در آن زحمات سال های اخیر ستاد «توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی» به ثمر نشسته است، گفت: دور جدید فعالیت های ستاد در سال ۹۴ آغاز شد، اما فعالیت های آن با معیارها و مأموریت های سند مصوب شورای فرهنگی فاصله داشت؛ با وجود آن که تا آن زمان علم پایه سلول های بنیادی در کشور به خوبی توسعه یافته بود، این علم محصول محور نبود و عمده فعالیت های ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی نیز به حوزه تحقیقات، پژوهش و ثبت مقالات این حوزه محدود می شد. اعضای هیأت علمی حمایتی را دریافت می کردند که نتیجه آن چاپ مقاله بود.

وی ادامه داد: در حال حاضر تحقیقات سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در حال گذار و تبدیل به یک صنعت نوظهور و جدید است. ۱۰ سال پیش تندرویی هایی در استفاده از سلول های بنیادی رخ داد و بدبینی خاصی در جامعه به این حوزه پیدا شد. ستاد سعی داشت در این حوزه تعادل ایجاد کند که این اتفاق نیز رخ داد و سال ۹۴ نخستین آئین نامه محصولات سلول، بافت و ژن به عنوان مهم ترین دستاورد قانونی ستاد از سوی سازمان غذا و داروی کشور به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شد.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه تأسیس مراکز پزشکی بازساختی و سلول درمانی در سال ۹۷ به صورت قانون تأیید و تصویب شده، از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به کلیه دانشگاه ها ابلاغ شده است، اظهار کرد: سال گذشته را باید سال «تکمیل چرخه بازار سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی» بدانیم؛ زیرا شرکت های دانش بنیان وارد میدان شدند و البته ضوابط تولید محصولات در حوزه سلول، بافت و ژن نیز با توجه به آئین نامه ای که وجود داشت، مشخص بود. بنابراین شرکت های دانش بنیان تولید محصول در این حوزه را آغاز کردند.

حمیدیه افزود: بازار محصولات شرکت های دانش بنیان این حوزه، بیمارستان ها بودند. بنابراین تقاضا وجود داشت اما لازم بود قوانین حوزه درمان شکل بگیرد که این امر نیز با ابلاغ آئین نامه مراکز پزشکی بازساختی و سلول درمانی انجام شد. در این چرخه کامل، بیماران بیش از همه سود می برند، زیرا درمان های نوین پزشکی را دریافت می کنند.

وی همچنین از گسترش شرکت های فعال در حوزه سلول های بنیادی در سال گذشته خبر داد و گفت: سال ۹۴ تعداد شرکت های دانش بنیان این حوزه کمتر از انگشتان دست بود اما با رشد خوبی که این شرکت ها پشت سر گذاشتند، تعداد آن ها در حال حاضر به ۸۰ شرکت رسیده است. به دنبال این جهش، محصولات متنوعی به جامعه ورود پیدا کرد.

دبیر ستاد توسعه فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در همین زمینه، تهیه و تدوین آئین نامه های مختلف از جمله آئین نامه ژن درمانی و مطالعات پیش بالینی (GLP)، را از دیگر اقدامات مؤثر در این حوزه برشمرد.

توسعه علم سلول های بنیادی در میان دانشجویان / فعالیت بیش از ۴۰ انجمن دانشجویی

حمیدیه ادامه داد: همچنین در سال گذشته اتفاق های خوبی در حوزه دانشجویی رخ داد و شاهد توسعه علم سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در میان دانشجویان بودیم. در سال ۹۷ انجمن های دانشجویی متعددی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی ایجاد شد، به طوری که می توان گفت در حال حاضر بیش از ۴۰ انجمن دانشجویی در دانشگاه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعال است. همچنین در حوزه دانشجویی، نخستین المپیاد علمی دانشجویی سلول های بنیادی و مهندسی بافت در سال گذشته برگزار شد و در سال جاری نیز دومین دوره این رویداد برگزار می شود.

فعالیت ۵ مرکز سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در کشور/صادرات محصولات به دنبال برگزاری جشنواره

وی در بخش دیگری از صحبت های خود، اقدام مهم دیگر ستاد توسعه فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۹۷ را برگزاری سومین جشنواره سلول های بنیادی عنوان و تشریح کرد: در این رویداد از ۱۰ محصول با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری و سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری رونمایی شد. همچنین در نمایشگاهی که همزمان با این رویداد برپا شد، شرکت ها به بازارهای جدیدی دست یافتند و شروع صادرات محصولات این حوزه نیز به دنبال برگزاری رویداد فوق، رقم خورد.

دبیر ستاد توسعه فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در سال گذشته همزمان با برگزاری جشنواره، شاهد برگزاری سومین فن بازار در حوزه سلول های بنیادی بودیم، خاطرنشان کرد: حضور چهره های برجسته داخلی و بین المللی در جشنواره سلول های بنیادی، باعث شکل گیری و تقویت تعامل و همکاری بین افراد شد.

حمیدیه سپس به فعالیت های جشنواره فوق در بخش دانش آموزی اشاره کرد و گفت: در این جشنواره دانش آموزان علاوه بر فعالیت های پژوهشی و علمی، برای نخستین بار دست سازه های خود را به نمایش گذاشتند.

وی به دستیابی کشور برای نخستین بار به یک محصول فناورانه با روش ویرایش ژنی کریسپر اشاره و ابراز کرد: این محصول که یک موش هموفیل است به روش ویرایش ژنی (CRISPR-CAS۹) تولید شد. اهمیت آن نیز از این جهت است که نقش مهمی در آینده ژن درمانی برای کشور ایفا می کند.

دبیر ستاد توسعه فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: تا سال گذشته ۴ مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی راه اندازی شده بود که در سال ۹۷، «مرکز جامع سلول درمانی و پزشکی بازساختی» دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز به جمع این مراکز پیوست تا به زودی شاهد رشد و گسترش فعالیت شرکت های دانش بنیان حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در جنوب شرق کشور باشیم.

حمیدیه همچنین به مرکز «مرکز ملی تکثیر، پرورش و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی» در دانشگاه باهنر کرمان اشاره کرد و گفت: پیشبرد این پروژه به گونه ای بود که در سال گذشته شاهد گردش مالی مثبت در شرکت های دانش بنیان این مرکز بودیم. این اتفاق باعث شد بخش خصوصی ورود پیدا کند و درخواست خرید بخش عمده سهام پروژه را ارائه کند.

وی همچنین فعالیت «کارگروه فناوری» شرکت های دانش بنیان ستاد توسعه فناوری های سلول های بنیادی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: تعداد زیادی طرح فناورانه در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی از سوی این کارگروه تأیید و به صندوق ها و سرمایه گذاران معرفی شده اند.

راه اندازی «واحد ثبت اختراع حوزه سلول های بنیادی»/بهینه سازی شبکه ملی مدل سازی حیوانی به منظور توسعه تحقیقات

دبیر ستاد توسعه فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، راه اندازی «واحد ثبت اختراع حوزه سلول های بنیادی» را از دیگر اقدامات مهم ستاد توسعه فناوری های سلول های بنیادی در سال ۹۷ دانست و تصریح کرد: اگر ۴ سال پیش حرفی از پتنت در حوزه سلول های بنیادی می زدیم، باعث تعجب بود زیرا تقریبا هیچ پتنتی وجود نداشت. این در حالی است که واحد فوق هم اکنون به عنوان مرجع داوری پتنت های حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی معرفی شده و با این اقدام ستاد قصد داریم موضوع ثبت پتنت را قوی پیش ببریم.

حمیدیه اضافه کرد: شبکه ملی مدل سازی حیوانی و تحقیقات درون تنی در سال ۹۶ ایجاد و بهینه سازی آن در سال ۹۷ انجام شد، بدین منظور که در سال جاری بستر توسعه تحقیقات پیش بالینی فراهم شود. همچنین برگزاری سمپوزیوم ها و کارگاه های آموزشی یک روزه در استان های مختلف کشور نیز، از دیگر اقداماتی بود که برای ترویج، فرهنگسازی و گسترش علم سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی انجام شد.

به دنبال بیمه کردن محصولات و خدمات حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی هستیم

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دبیر ستاد توسعه فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی در پایان به اقدامات ستاد در سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: به دنبال برندسازی شرکت های دانش بنیان حوزه سلول های بنیادی هستیم تا صادرات محصولات تقویت شود. همچنین یکی از مباحث اصلی سال جاری این است که با همکاری سازمان های بیمه گر بتوانیم محصولات و خدمات درمانی حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی را بیمه کنیم.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «به دنبال بیمه کردن محصولات و خدمات حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی هستیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.