۸۰۰۰ روستایی محروم بلوچستان تشنه بازسازی یک خط انتقال آب + فیلم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، آمارهای وزارت نیرو گواهی می دهد سیستان و بلوچستان کمترین سرانه آبرسانی را دارند، آمارهای رسمی و غیررسمی دیگر هم گواهی می دهد حداقل یک میلیون نفر از جمعیت سیستان و بلوچستان که عمدتا در روستاها زندگی می کنند، فاقد شبکه آب هستند.

از میان شهرستان های سیستان و بلوچستان چابهار پایین ترین سرانه را در آبرسانی دارد و بی آب ترین شهرستان ایران به حساب می آید؛ شرکت آب منطقه سیستان و بلوچستان می گوید تنها ۲۱ درصد جمعیت ۳۰۰ هزار نفری چابهار شبکه آب دارند و شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان هم می گوید ۹۰ درصد(تقریبا همه ) روستاهای این شهرستان شبکه آب ندارند و سقایی آبرسانی می شوند.

سرانه دسترسی به شبکه آب در چابهار از وقتی خط لوله شیرگواز- چابهار که ۸۰۰۰ روستایی را آبرسانی می کرده از دور خارج شده بدتر هم شده؛ این خط در سال ۱۳۷۶ یعنی اواخر دولت سازندگی برای آبرسانی موقت به چابهار و روستاهای کنار گذر اطرافش به بهره برداری رسید به امید آنکه شبکه پایین دست سد پیشین دو سه سال بعد تکمیل شود و همه روستاهای پایین دست آبرسانی شوند؛ حالا گیر و گورهای بهره برداری از شبکه سد پیشین سه سالش بیست سال شده و هنوز به بهره برداری نرسیده بماند. گزارش هایی که از نظر می گذرد:

به هر حال خط لوله موقت که قرار بوده دو سه ساله باشد حالا دائمی شده و چشم امید ۸ هزار روستای کنارگذرش است؛ این خط لوله با خشک شدن سد پیشین بی آب و پوسیده شد و از دور خارج اما حالا دوباره با بارندگی های سیل آسای فروردین امسال پر آب و امید روستائیان شده؛ روستائیانی در چند سال خشکسالی این خط و خشکسالی فراگیر بلوچستان سقایی آبرسانی شده و با ۱۵ لیتر آب جیره ای که تانکرهای آبرسانی سیار آب و فاضلاب روستایی برای هر نفر می آوردند، روز را شب می کردند.

با دوربین تسنیم همراه شدیم با اعضای شورای اسلامی بخش دشتیاری و سری زدیم به این خط لوله و روایتی گرفتیم از خلاهای تجهیز و نوسازی آن که حالا امید ۸۰۰۰ نفر از بی آب ترین روستاییان بلوچستان شده است.

سیدامیرحسین عظیمی

انتهای پیام/ح
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۸۰۰۰ روستایی محروم بلوچستان تشنه بازسازی یک خط انتقال آب + فیلم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.