ثبت تعزیه روز عاشورای روستای گرمن شاهرود در فهرست میراث معنوی کشور



ایسنا/سمنان رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شاهرود گفت: تعزیه روز عاشورای روستای گرمن شاهرود در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.

حمیدرضا حسنی ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۰ با اعلام این خبر اظهار کرد: در آخرین جلسه سال جاری شورای ثبت میراث ناملموس کشور، عنصر ناملموس و ارزشمند تعزیه روز عاشورای روستای گرمن از توابع بخش بسطام شهرستان شاهرود با نظر موافق اعضاء کمیته در فهرست میراث ناملموس (معنوی) کشور قرار گرفت.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شاهرود گفت: قدمت تعزیه روز عاشورای روستای گرمن که در یک وقف نامه مربوط به سال ۱۲۰۵ شمسی به آن اشاره شده، حدود چند قرن است.

او ادامه داد: مراسم تعزیه روستا فقط در روز عاشورا و در میدان بزرگ آبادی با حضور جمع زیادی از عزاداران امام حسین (ع) اجرا می شود.

حسنی گفت: در این تعزیه، بازگویی جریان کربلا، حرکت امام حسین (ع) از مدینه تا روز عاشورا طی ۵ ساعت اجرا می شود.

وی افزود: طبق وقف نامه به جا مانده از بزرگان محل، شبیه خوان ها برای صرف ناهار در این روز با همان هیبت و لباس تعزیه در منزل یکی از خادمان حضور یافته و پس از صرف ناهار ، به اجرای خود ادامه می دهند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شاهرود گفت: محتوای تعزیه بر اساس روایات بوده و اجرا کنندگان آن از علمای روستای گرمن بوده و اکنون نیز تعزیه خوانان از اهالی روستا هستند.

حسنی اضافه کرد: اطعام عزاداران و پخش نذورات فراوان از دیگر باورهای موجود به خصوص برای ادای نذر و طلب حاجت از این تعزیه است.

او با بیان اینکه شهرستان شاهرود دارای بیش از ۱۵۷ اثر ثبتی است، گفت: «از این تعداد ۱۵ اثر در فهرست میراث ناملموس (معنوی) ملی ثبت شده است.

تعزیه گونه ای از نمایش مذهبی منظوم است که در آن عده ای اهل ذوق و کار آشنا در جریان سوگواری های ماه محرم و برای نشان دادن ارادت و اخلاص به اهل بیت، در مراسم خاصی برخی از وقایع مربوط به حادثه کربلا را نزد تماشاچیان بازآفرینی می کنند.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در ثبت تعزیه روز عاشورای روستای گرمن شاهرود در فهرست میراث معنوی کشور

گفتگو با هوش مصنوعی