صنعت چای بازوی مهم کشاورزی گیلان است



ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: صنعت چای ظرفیت بزرگی برای توسعه کشاورزی محسوب می شود.

علی درجانی در جلسه کشاورزی استان گفت: یکی از ظرفیت های بزرگ بخش کشاورزی در استان که می توان آن را یکی از بازوهای کشاورزی استان نامید، صنعت چای است.

وی افزود: باید به صورت مستمر در شهرستان ها، سازمان چای و سازمان جهاد کشاورزی جلسات مشترکی داشته باشیم و کمیته های مختلفی نیز تشکیل دهیم.

درجانی خاطرنشان کرد: مهم ترین کمیته که می توانیم تشکیل دهیم کمیته حمایتی و پشتیبانی است تا حمایت و پشتیبانی از مجموعه هایی که برای تأمین نهاده ها و همین طور سیستم مجموعه آبیاری تحت فشار مشغول به فعالیت هستند را در دستور کار خود قرار دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی افزود: کمیته دیگر در بحث توسعه بازرگانی تشکیل شود تا بتوانیم با بررسی قوانین و مقررات مربوط به بازرگانی چای و نقد و بررسی آن ها پیشنهاد لایحه ای برای اصلاح قوانین به نفع توسعه این صنعت را داشته باشیم.

وی با اشاره به انحلال سازمان چای و تشکیل مجدد آن در سال ۸۸ عنوان کرد: به نظرم تصمیم گیری تصمیم سازان چه در بخش تحقیقات چه در بخش اداری چه در بحث پشتیبانی سازمان را دچار آسیب کرده است.

وی با اشاره به اینکه مسئولین استانی هم آمادگی همراهی برای تقویت سازمان چای را دارند، افزود: سازمان جهاد کشاورزی تمام قد با بهره گیری از تمام ظرفیت هایش برای احیا این صنعت آمادگی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان یکی از نیازهای امروز سازمان چای را در حوزه پژوهش و ترویج دانست و گفت: سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با توجه به نقش این عرصه باید ازنظر منابع اعتباری این صنعت را بیشتر در نظر داشته باشد.

وی افزود: تا زمانی که بتوانیم دغدغه اعتباری در حوزه پژوهشی سازمان چای را برطرف کنیم همه دستگاه های استان در بخش کشاورزی کمک می کنیم تا با پژوهش هایی کاربردی و مسئله محور در بخش های فنی و اقتصادی به این سازمان یاری رسانیم.

ضرورت فراهم کردن زیرساخت های لازم برای توسعه صنعت چای

درجانی با اشاره به اهمیت فراهم کردن زیرساخت های لازم برای توسعه صنعت چای ادامه داد: ما برای زیرساخت توسعه باغات چای یک برنامه که پیش شرط آن داشتن اطلاعات و آمار دقیق و مستندسازی های درست است باید داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، یکی از زیرساخت های صنعت چای را گسترش باغات و تأمین نهال ها دانست و افزود: یارانه نهال که دولت اختصاص می دهد به صورت ویژه در حوزه چای باید دیده شود.

درجانی، یکی از مشکلات کشاورزان در حوزه چای را انتقال آب دانست و گفت: در جلساتی که برای آبیاری تحت فشار برگزار می شود یک نماینده باید از سازمان چای حضور داشته باشد تا بتواند پیگیری های لازم را برای برطرف کردن این مشکل انجام دهد.

چایکاران اطلاع دقیقی از کودها ندارند

وی یکی دیگر از مشکلات کشاورزان را نبود اطلاع دقیق برای استفاده از کودهای کشاورزی دانست و گفت: باید مرکز پژوهش ها نتیجه تحقیقات خود از نوع کود مناسب و میزان صحیح استفاده از آن را در اختیار کشاورزان قرار دهد.

درجانی تأکید کرد: با بازنگری و اقدامات فرهنگی و ترویجی می توانیم حوزه چای را بسیار تقویت کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی بابیان اینکه تا لحظه ای که ساختار تقویت شده سازمان چای در کشور ابلاغ شود، گفت: همه کارشناسان ما که در پهنه ها مستقر هستند می توانند عوامل اجرایی سازمان چای باشند.

درجانی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات مؤثر تحت عنوان سامانه جامع پهنه بندی توسط مجموعه معاونت برنامه ریزی وزارت خانه انجام شده، گفت: در این طرح از ظرفیت کارشناسان برای مستندسازی و همین طور ایجاد شناسنامه برای تولیدکنندگان و کشاورزان استفاده شده است.

وی یکی از برنامه های مؤثر برای حوزه جای را اقدام مشابه سامانه جامع پهنه دانست و افزود این طرح در استان انجام شد و امروز ما آمار دقیقی از سطح زیر کشت محصولات به خصوص محصولات استراتژیک و همچنین از بهره برداران و آن ها داریم.

درجانی تأکید کرد: اگر ما آمار و اطلاعات صحیحی داشته باشیم می توانیم برنامه ریزی درستی انجام دهیم.

تغییرکاربری باغات چای و اراضی شالیزاری خظ قرمز کشاورزی گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، خط قرمز این سازمان را زمین های شالیزاری و باغات چای دانست و گفت: می دانیم باید کشاورزی توجیه اقتصادی داشته باشد و ما هم امروز تمام تلاشمان را برای ارتقا هر چه بیشتر اقتصاد خانوارهای کشاورزان در دستور کار داریم اما تا جاییکه بتوانیم تا رسیدن به اهداف خود جلوی تبدیل اراضی کشاورزی را می گیریم.

درجانی، صندوق چای را یکی از الگوهای موفق در صندوق های موجود در سطح کشور دانست و گفت: مکانیزاسیون باغات چای که امروز صندوق در حال پیگیری آن است و با اعطای تسهیلات به کشاورزان گام مؤثری در این جهت برداشته امیدواریم با همت سایر دستگاه ها تسریع شود.

وی با بیان اینکه یکی از کارهای محققین می تواند مسئله چای باشد، تاکید کرد: در شهرستان ها علاوه بر مروجین، محققین معین وجود داشته باشد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «صنعت چای بازوی مهم کشاورزی گیلان است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.