بهره مندی از مزیت های ترانزیتی با افتتاح راه آهن همدان سنندج / جابه جایی ۲ میلیون تن بار در سال



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، خیرالله خادمی معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور امروز در آیین بهره برداری از پروژه راه آهن سنندج همدان که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، با تاکید بر اینکه همه اجزای پروژه راه آهن سنندج - همدان در داخل کشور تامین شده است، اظهار داشت: این پروژه کاملا بومی بوده و ارزش روز آن ۱۵۰ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: این رقم نشان می دهد راه آهن همدان- سنندج یک ابر پروژه ریلی به شمار می رود که با بهره برداری از آن مراکز استان های کردستان و همدان به شبکه ریلی متصل می شود.

وی افزود: طول خط آهن تهران - همدان - سنندج حدود ۴۲۰ کیلومتر است که مسیر تهران تا همدان به طول ۲۷۰ کیلومتر، به بهره برداری رسیده است، مسیر فاز دوم این خط ریلی از همدان به سنندج نیز ۱۵۱ کیلومتر طول دارد در سه قطعه تعریف شده که حدود ۶۴ کیلومتر آن در استان همدان و باقی مانده آن در استان کردستان واقع شده است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ادامه داد: پروژه راه آهن همدان - سنندج شامل سه قطعه و از سمت همدان به سنندج دارای هفت ایستگاه بهار، آق بلاغ، دوسر، قروه، آونگان، دهگلان و سنندج است.

وی افزود: برای اجرای این محور با توجه به اینکه اساس آن کشاورزی است، ۴۶ تقاطع غیر همسطح و حدود ۲۹ دستگاه پل بزرگ احداث شده و ۳۴ هزار میلیارد ریال از منابع دولتی اعتبار هزینه شده است.

خادمی به ظرفیت این پروژه اشاره کرد و گفت: ظرفیت انتقال مسافر ۴۵۰ هزار نفر در سال و ۲ میلیون تن بار است که بر اساس برنامه مقرر شده این رقم در دراز مدت به یک میلیون مسافر و ۳ میلیون تن بار افزایش یابد.

وی یادآور شد: اتصال این مسیر با پایانه های مرزی استان اجرا نشده است و در صورت اجرای طرح اتصال سنندج به مرز باشماق مریوان امکان بهره مندی از مزیت های ترانزیتی این محور نیز فراهم خواهد شد.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «بهره مندی از مزیت های ترانزیتی با افتتاح راه آهن همدان سنندج / جابه جایی ۲ میلیون تن بار در سال» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.