ضرورت همراهی دانشگاه و آموزش و پرورش برای تحقق گام دوم انقلاب



به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین علی ذوعلم، ظهر امروز در اولین همایش ملی «نقش آموزش و پرورش در عملیاتی کردن بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» در تالار معلم تبریز تصریح کرد: جوهره آموزش و پرورش ما همچنان یک روح انقلابی دارد و با آتش به اختیاری این جمع را شکل داده و این در واقع اولین حرکت علمی برای اجرای بیانیه دوم انقلاب اسلامی است.

وی رشد و تداوم انقلاب اسلامی را رمز تداوم ۴۰ ساله انقلاب اسلامی ایران عنوان کرد و ادامه داد: جوهره انقلاب اسلامی ایران یک جوهره عقلانیت و فرهنگی است، شکل گیری انقلاب مبتنی بر یک تحول فرهنگی است به طوری که تحول مردمی، انقلاب را با کمترین هزینه به پیروزی رساند.

رئیس پژوهشکده فرهنگی و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی زمینه های سیاسی و اقتصادی را دلیل ثانوی پیروزی انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: دلیل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، بازگشت مردم به معنویت بود که مردمی ترین انقلاب جهان را شکل داد.

وی با بیان اینکه مهم ترین دستاورد انقلاب اسلامی، شکل گیری نظام جمهوری اسلامی ایران است، گفت: قانون اساسی یک سال پس از پیروزی انقلاب با رأی مردم تصویب شد و این قانون اساسی از نظر عقلانیت و تصویب مردم سالاری و احقاق حقوق مردم به گونه ای تنظیم شده که بعد از ۴۰ سال می گوئیم باید قانون اساسی احیا شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در برهه ای از زمان برخی مدعی بودند تا بگویند که اشکال در قانون اساسی است و باید قانون اصلاح شود در حالی که قانون اساسی چند فصل دارد و آنها نمی دانستند.

دشمن اراده ملی را هدف گرفته است

وی همچنین با اشاره به دستاوردهای دوران دفاع مقدس ابراز داشت: ۸ سال دفاع مقدس در شکل گیری هویت عمیق بسیار مثمر ثمر بود، چراکه جوانان با هر قوم و نژادی کنار هم آمده و برای دفاع از کشور هم قسم شده بودند.

رئیس پژوهشکده فرهنگی و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: درست است که جنگ ۸ ساله تحمیلی علیه ایران، خسارت هایی داشت اما در پیشرفت جامعه و بیمه کردن آن نقش مهمی داشت.

وی با بیان اینکه تمام تدابیر ۱۰ ساله که اندیشیده بودند به جنبش فراگیر در ایران تبدیل شود، شکست خورد، گفت: امروز هم باید در مقابل عربده کشی جبهه استکبار یک عقلانیت عمیق و اطاعت از رهبر معظم انقلاب وجود داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم اذعان داشت: روح جامعه و آرمان های انقلاب مبتنی بر فطرت است و تکیه گاه آن ایمان دینی و مبتنی بر توحید خواهد بود.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دشمن ایمان دینی و اراده ملی را هدف گرفته است، تصریح کرد: جامعه ای موفق خواهد بود که به ارزش های دینی باور داشته باشد.

وی انقلاب اسلامی ایران را یک انقلاب فرهنگی و عقلانی دانست و ادامه داد: سطح سوم فرهنگی بودن انقلاب در تداوم آن نقش دارد به همین منظور اگر برای اجرای گام دوم انقلاب در آموزش و پرورش فکری نشود، گام بعدی در حد مطلوب نخواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم خاطرنشان کرد: اگر دانشگاه و حوزه و آموزش و پرورش با گام دوم انقلاب همراهی نکرده و فهم عمیق نداشته باشند به طور یقین به نتایج مطلوبی نخواهیم رسید.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ریشه علم و تحقیق و تفکر در آموزش و پرورش است، گفت: روحیه عزت ملی و ایستادگی در مدارس شکل می گیرد، مگر مولانا، فردوسی، شهریار، علامه طباطبایی و امینی کجا تربیت شدند، چراکه اگر امروز نیروهای مسلح ما توطئه و برنامه سلطه گرانه دنیا را به چالش می کشند، قطعا بذر اول این اقتدار در مدرسه کاشته شده است.

نقش جوانان در گام دوم انقلاب اسلامی

وی در بخش دیگری آزادی را نخستین ارزش در انقلاب اسلامی دانست و تصریح کرد: این آزادی به معنای بی بند و باری نیست بلکه منظور آزادی به معنای زمینه ای است که اندیشه ها مطرح شود و با همدلی به پیشرفت برسیم.

حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم با اشاره به اینکه آزادی، معنویت، اخلاق و برادری باید با وجود تفاوت در ادیان، سلیقه ها و نژاد حاکم باشد، ادامه داد: باید تحمل شنیدن نظر مخالف و اختلاف نظر و سلیقه را داشته باشیم که البته این اختلافات نباید به نزاع و درگیری برسد.

رئیس پژوهشکده فرهنگی و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب ۴۰ بار از واژه جوان در این بیانیه استفاده کرده اند و حتی در آخر بیانیه نیز سلامی به جوانان داده اند و در خلال این بیانیه نیز مشاهده می شود که امید رهبر انقلاب به جوانان است.

معاون وزیر آموزش و پرورش خواستار برچیده شدن دیوار بین مسئولان و جوانان شد و تاکید کرد: اگر با ساز و کار حداقلی به سمت نقش تحول آفرین نرویم یعنی باوری به جوانان نداریم به طوری که باید اداره دانشگاه فرهنگیان به گونه ای باشد که جوانان حس کنند خود اداره می کنند.

وی در پایان برگزاری چنین همایش هایی را در تبیین بیانیه دوم انقلاب مؤثر دانست و گفت: باید با تدبیر، مشورت و نقادی، موضع خود با بیانیه گام دوم را مشخص و اگر زاویه ای داریم آن را اصلاح کنیم.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ضرورت همراهی دانشگاه و آموزش و پرورش برای تحقق گام دوم انقلاب» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.