پروژه تغذیه مصنوعی دشت هشتگرد افتتاح شد



ایسنا/البرز استاندار البرز گفت: آبخوان های البرز ۱۴۲۱ میلیون مترمکعب کسری دارند که امیدواریم با اجرای طرح تغذیه مصنوعی دشت های استان، این کمبود جبران شود.

مراسم افتتاح فاز ۱ و ۲ پروژه تغذیه مصنوعی دشت هشتگرد با حضور استاندار البرز، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز و ارتباط ویدئوکنفرانس با وزیر نیرو، برگزار شد.

به گزارش ایسنا، عزیزاله شهبازی در این مراسم ضمن تشکر از هیئت دولت بابت همراهی و پیشبرد طرح های استان البرز، عنوان کرد: پویش هرهفته الف ب ایران از طرح های خوب و ماندگاری است که نمود ملی دارد.

استاندار البرز با بیان اینکه پست ۴۰۰ کیلوولت برق در البرز به مرحله اجرایی رسیده است، گفت: پست دوم استان نیز مراحل پایانی آغاز به کار را طی می کند و به زودی افتتاح خواهد شد.

وی همچنین افزود: طبق مطالعاتی که طی ۲۵ سال گذشته روی آبخوان های استان صورت گرفته است، مشخص شده که ما در بحث آبخوان های البرز ۱۴۲۱ میلیون مترمکعب کسری داریم که امیدواریم طرح فاز ۱ و ۲ پروژه تغذیه مصنوعی دشت های استان بتواند بخشی از مشکلات این حوزه را برطرف کند و در رفع کم آبی موثر واقع شود.

در ادامه این مراسم، داوود نجفیان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز هم گفت: آبخوان های البرز نقش اصلی و کلیدی در تامین آب شرب، کشاورزی و صنعتی دارند. متاسفانه به دلیل بارگذاری بیش از حد و غیراصولی که در سال های گذشته صورت گرفته، وضعیت این آبخوان ها امروز به حالت بحرانی درآمده است.

نجفیان خاطرنشان کرد: در استان البرز به طور متوسط سالانه ۵۶ میلیون مترمکعب کسری داریم و به طور کلی در طول سال های گذشته بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب از ذخایر آبی منطقه را از دست داده ایم.

وی ادامه داد: در راستای بهبود و احیا آبخوان های استان، طرح های زیادی در نظر گرفته شده است و پروژه تغذیه مصنوعی دشت هشتگرد و نظرآباد یکی از اصلی ترین برنامه های البرز است. طرح سازگاری با کم آبی در البرز نیز با همت تمامی دستگاه های اجرایی استان تهیه و به تصویب رسیده است.

نجفیان با اشاره به اهمیت اجرای طرح سازگاری با کم آبی، گفت: طی سال های گذشته تمام ظرفیت های تغذیه مصنوعی در استان مورد مطالعه قرار گرفته است و با توجه به شرایط مناسبی که برای این امر در البرز موجود است، دو پروژه به مرحله اجرا رسیدند. طرح تغذیه مصنوعی فردیس با سالانه ۶۰ میلیون مترمکعب و از امروز طرح تغذیه مصنوعی دشت هشتگرد با ساله ۱۲٫۵ میلیون مترمکعب، در حال اجرا هستند.

وی همچنین افزود: طی فاز ۱و۲ این پروژه با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان، ساخت بند انحرافی، حوضچه های رسوب گیر، حوضچه آرامش، خط انتقال و حوضچه های تغذیه تکمیل و عملیاتی شدند و برای اتمام بقیه فازهای این پروژه به ۱۹ میلیاردتومان اعتبار دیگر نیاز است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز با اشاره به شرایط ویژه رودخانه کردان در منطقه، عنوان کرد: هرسال سیلاب های زیادی در این منطقه اتفاق می افتد و با توجه به اینکه تاسیسات ذخیره سازی در مسیر این رودخانه اجرا نشده است، این طرح تغذیه مصنوعی کمک زیادی به احیا و تعادل بخشی دشت هشتگرد خواهد کرد.

لازم به ذکر است که منطقه اجرای این پروژه در شمال غرب دشت هشتگرد و در فاصله ۳۱ کیلومتری مرکز استان البرز، در محدوده شهرستان ساوجبلاغ واقع شده است. همچنین محور سد انحرافی کردان در فاصله حدود یک کیلومتری بالادست پل اتوبان کرج - قزوین قرار گرفته است.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در پروژه تغذیه مصنوعی دشت هشتگرد افتتاح شد

گفتگو با هوش مصنوعی