تولید ۳۲ هزار تن میگو در قشم به شیوه سنتی و متراکم- اخبار جزایر خلیج فارس - اخبار استانها تسنیم



منصور آزاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در قشم ، اظهار داشت: در حال حاضر از میزان تولید برنامه ریزی شده، چهار هزار تن محقق شده و تا سال ۱۴۰۴ میزان تولید میگو پرورشی در قشم به ۳۲ هزار تن از طریق کشت های سنتی و متراکم می رسد.

وی با اشاره به ظرفیت های کم نظیر شیلاتی در قشم به ویژه در پرورش میگو و ماهی در دریا، تصریح کرد: این جزیره ظرفیت بالایی در تکثیر و پرورش میگو، تکثیر و پرورش ماهی در دریا، ماهیان زینتی، میکرو جلبک ها، ماکرو جلبک ها و سایر آبزیان دریایی تجاری و اقتصادی دارد.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم، ابراز داشت: جایگاه جزیره قشم به دلیل داشتن زمینه و فرصت های سرمایه گذاری شیلاتی بر همگان روشن است و ما به دنبال بهبود و ارتقا هر چه بهتر و بیشتر این جایگاه هستیم.

آزاد یکی از برنامه های شیلات سازمان منطقه آزاد قشم را برای بهبود و بهره وری هر چه بیشتر در تولید و پرورش میگو، تغییر الگوی تولید عنوان کرد و گفت: قشم به دنبال تغییر الگوی تولید میگو از روش های سنتی با بهره وری پایین به روش های متراکم با بهره وری بالا و افزایش تولید در واحد سطح می باشد.

وی با اشاره به مزیت های بالای پرورش مدرن میگو از جمله بهره وری بالای اقتصادی و حفظ محیط زیست، خاطرنشان کرد: برای بهره وری هر چه بیشتر در حوزه پرورش میگو با توجه به محدودیت اراضی در قشم و هزینه های تامین انرژی و نیروی انسانی، سیاست ما بر مبنای تولید میگو براساس فناوری های نوین متراکم و فوق متراکم است.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم با تاکید بر حمایت هر چه بیشتر از فعالیت های شیلاتی به ویژه پرورش میگو، گفت: تکثیر و پرورش میگو به عنوان فعالیتی ارزآور، همسو با فعالیت های اقتصاد مقاومتی، اشتغال زا، تولیدی، توسعه ای است.

براساس این گزارش، در شهرستان قشم هفت مجتمع پرورش میگو در حال بهره برداری با مساحت ۸۰۰ هکتار و با ظرفیت تولید سالیانه دو هزار و ۸۰۰ تن و ارزش سرمایه گذاری سه هزار میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال مشغول به فعالیت هستند که این میزان از فعالیت های میگوپروری توانسته بالغ بر ۳۳۶ نفر اشتغال مستقیم در این مزارع ایجاد کند.

همچنین در حال حاضر دو مرکز تکثیر با ظرفیت تولید سالانه هر یک ۱۰۰ میلیون قطعه در این شهرستان بهره برداری شده که اشتغال هر یک بالغ بر ۱۵ نفر و با میزان سرمایه گذاری ثابت هر واحد حدود ۱۰۰ میلیارد ریال است.

فعالیت ۱۴ تعاونی صیادی، فعالیت چهار بندر صیادی، فعالیت بالغ بر ۲۰ مرکز تخلیه صید، فعالیت بیش از هزار و ۲۰۰ شناور صیادی قایق، فعالیت بیش از ۲۵۰ شناور صیادی لنج و تنوع بالای گونه ای که منجر به روش های صید مختلف در صیدگاه های متعددی شده است، تنها بخشی از فعالیت های حوزه صید و صیادی شیلات در شهرستان قشم است.

اشتغال ایجاده شده شیلاتی شهرستان قشم تنها در بخش صیادی بالغ بر شش هزار و ۷۰۰ نفر اعلام شده و این میزان صیاد با بهره مندی از حدود هزار و ۲۰۰ فروند شناور صیادی به صید و صیادی در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند.

انتهای پیام/۷۵۵۸/

پرسش و پاسخ در تولید ۳۲ هزار تن میگو در قشم به شیوه سنتی و متراکم- اخبار جزایر خلیج فارس - اخبار استانها تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی