جشنواره موسیقی فجر، از فردا آغاز می شود / پیام معاونت هنری وزارت ارشاد به این فستیوال



به گزارش حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر، سید مجتبی حسینی در پیامی برای سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر، نوشته است:

هوالسمیع

موسیقی؛ کشف آهنگین کرامات خلقت و هم نوایی در ستایش جمعی مخلوقات است. هنری کهن که قدم به قدم تاریخ را پشت سر گذاشته و با گرانمایه گنجینه ای به روزگار ما رونق بخشیده است. زبان زنده ی موسیقی؛ مستغنی از کلمات و مشحون عباراتی است که بی هیچ ترجمانی بر صحیفه ی دل نگاشته می شوند. میراث معظم موسیقی در هر کجای جغرافیای جهان، نعمتی است که از باد و باران گزندی نخواهد یافت که به اعجاز ارجمندان این هنر، مجال دانستن و توانستن و هم قدمی آمدگان و نوآمدگان باقی ست. غنیمتی که حتی به روزگار ناخوش بلا و اوقات ناچار دوری، به خوش احوالی موسیقی و خوش وقتی اهالی اش چشم دارد.

حسینی در ادامه این پیام نوشته است: سی و ششمین جشنواره ی موسیقی فجر؛ بانگ بلند بیایید بیایید است؛ دعوتی دور و نزدیک که به سودای سلامتی هنرمندان و هنردوستان، متفاوت تر از هر دوره رقم می خورد. این فاصله، یادآور «خدا گر ز حکمت ببند دری» و این تقرب، مصداق «ز رحمت گشاید در دیگری» ست که به تدبیر متولیان و به موهبت ساز و کار شبکه های ارتباطی، جمعیت مشتاق بیشتری از این ضیافت متنعم اند که امیدوارم این توان و توشه، به سلامت و سعادت هنرمندان و رضایت مخاطبان ختم گردد. در این دوره، «جایزه ی باربد»، فرصت داوری و انتخاب آلبوم های منتشره ی موسیقی و «جایزه ی ترانه» تاکیدی بر این توان موسیقایی و ترتیب وضعیت و تربیت ترانه سرایان خواهد بود.

امید می رود به مشورت استادان و کارشناسان و هنرمندان و در همراهی همکارانم، چشم داشت ها و چرایی ها و چگونگی های جشنواره بررسی گردد و رهیافت ها و راهکار های شایسته ای، در جهت معرفی سرمایه ثمین موسیقی کشور، تمهید شود.

آغاز سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر از فردا

پخش اجرا های سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر به صورت مجازی از فردا ۲۸ بهمن ماه آغاز می شود.

اجرا های گروه های ایستم، سوییت برای قیچک و قانون و کوئینتت زهی رسپینا، دوئت ویلا مادلنا (کشور اتریشکوارتت زهی نماد و ژاو سه شنبه ۲۸ بهمن ماه براساس اعلام زمان بندی و در سایت های جشنواره موسیقی فجر، انجمن موسیقی ایران و تیوال پخش می شود.

ایستم موسیقی نواحی کرمانجی/ سه شنبه ۲۸ بهمن ماه/ ساعت ۱۷

گروه هنر های آئینی ایستم با هدف احیای مراسم آیینی کرد های کرمانج، بر زنده نگه داشتن فرهنگ بومی و آداب و رسوم این قوم شریف تأکید دارد و نمایش این خردده فرهنگ ها و بازی های محلی برای مخاطبان امروزی را محور فعالیت خود قرار داده است. این گروه در طول بیست سال فعالیت هنری خود در بسیاری از جشنواره های داخلی و خارجی حضور داشته است و شاهین علیزاده: رهبر گروه و نوازنده ی دایره/ مهرداد باغچقی: قشمه هنرمندان حاضر در این گروه هستند.

سویت برای قیچک و قانون و کوئینتت زهی رسپینا/سه شنبه ۲۸ بهمن ماه/ ساعت ۱۸:۳۰

کوراتت زهی رسپینا در سال ١٣٩٥ فعالیت هنری خود را در راستای اجرا و ضبط آثار آهنگسازان ایرانی و غربی آغاز کرد. از مهمترین اهداف این گروه ایجاد فرهنگ شنیداری جدیدی از طریق اجرای آثار کمتر اجراشده در ایران با رویکردی نو در انتخاب آثار موسیقی است. ازینرو، نخستین اجرای جهانی آثار آهنگسازان ایرانی در اولویت اول این کوئینتت قرار دارد. رسپینا تا به امروز، رپرتواری از آهنگسازان بزرگ و مهم غربی، چون کلود دبوسی، دیمیتری شوستاکوویچ، پیتر ایلیچ چایکوفسکی و خیام میرزازاده را اجرا کرده است.

همچنین، آثار آهنگسازان ایرانی، چون مهران روحانی (برای اولین بار در ایرانکارن کیهانی، آزاد حکیم رابط، محمدرضا تفضلی، فرزاد فضلی، نگین زمردی، صنم قرچه داغی، سمیرا واثقی نیا و سینا صدقی (نوشته شده برای کوارتت زهی رسپینا و اولین اجرای جهانی در فستیوال کلاسیک تا معاصر ۱۳۹۶) را به روی صحنه برده است. اولین آلبوم کوارتت زهی رسپینا با آهنگسازی کاوه میرحسینی، با نام «رازآلود»، در سال ۱۳۹۸ منتشر شد.

این گروه از سال ١٣٩٨ پروژه ای با عنوان «ضبط آثار آهنگسازان ایرانی» را پی می گیرد که، در این راه، آثار متعددی را به منظور افزایش آرشیو شنیداری موسیقی مجلسی ایرانی ضبط کرده است. در این اجرا رسپینا، به صورت کوئینتت و با همراهی کمانچه و قیچک: شیما شاه محمدی/ قانون: صدا صدیفی/ ویلن: آرش اسدنژاد، آرمین قضاتی/ ویلا: دانیال جورابچی/ ویلنسل: ارسلان علیزاده/ کنترباس: پورنگ پورشیرازی و به سرپرستی بهزاد عبدی به روی صحنه می رود.

دوئت ویلا مادلنا (اتریش) / سه شنبه ۲۸ بهمن ماه/ ساعت ۲۰

نیکولا زاریچ، نوازنده ی آکاردئون، به شیوه ی نوازندگی پرشور و هنرمندانهش شهره است و فرانز اوبرتالر، نوازنده ی زبردست و پرتجربه ی کلارینت و ساکسوفون را به تنوع آهنگسازی و ظرافت های نوازندگی ش می شناسند. این دو نوازنده ی خبره، به سبب دوستی و نزدیکی حس و حال موسیقایی در کنار هم دوئوی «ویلا مادلنا» را تشکیل دادند.

موسیقی این گروه، که حال و هوایش کاملا متأثر از محله ی کولی نشینان برزیلی و اجتماعی چندفرهنگی است، آمیزه ای است از ملودی ها پرقدرت که، از یک سو، با سرانگشتان پرشور این دو هنرمند نواخته می شود و از سوی دیگر، یادآور آوای لطیف، ظریف و محسورکننده ی موسیقی مجلسی است که از گوناگونی ضرب آهنگ و هارمونی گنجینه ی موسیقایی بی کران کشور های دور از هم برمی خیزد.

اجرای دوئت ویلا مادلنا (اتریش) بصورت اختصاصی برای سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر ضبط شده است.

کوارتت زهی نماد/سه شنبه ۲۸ بهمن ماه/ ساعت ۲۱:۳۰

کوارتت زهی «نماد»، به سرپرستی ستاره بهشتی (عضو هیأت علمی دانشگاه تهران) ویلن و با همراهی مازیار ظهیرالدینی: ویلن/ بابک کوهستانی: ویلن/ نوید حمیدی: ویلنسل در زمینه ی موسیقی کلاسیک فعالیت می کند. هدف اصلی فعالیت های حرفه ای این گروه ارائه ی برنامه ای در سطح یک آنسامبل تأثیرگذار در کشور است.

گروه ژاو/ سه شنبه ۲۸ بهمن ماه/ساعت ۲۳

گروه ژاو، در سال ۱۳۹۰ و در پی گرد هم آمدن چند دوست نوازنده و آهنگساز موسیقی و به منظور اجرای آثاری در زمینه ی موسیقی ملی ایرانی تأسیس شد. نخستین اجرای رسمی این گروه در آبان ماه ۱۳۹۱، با اجرای آثاری از استادان بنام بیگجه خانی، ورزنده و پشنگ کامکار در دستگاه شور، در کنار آثاری، به آهنگسازی سیاوش کامکار به روی صحنه رفت. نخستین آلبوم رسمی گروه، با نام «رو» در فروردین ماه سال ۱۳۹۴ رونمایی شد و مورد توجه و استقبال مخاطبین ژانر موسیقی سنتی و اصیل ایرانی قرار گرفت. در سال ۱۳۹۵، گروه در مرکز فرهنگی Alibijaz واقع در منطقه پیکاردی کشور فرانسه، قطعاتی از این آلبوم را به آهنگسازی سیاوش کامکار و همچنین به همراه آثاری به آهنگسازی امین جهانگیری اجرا کرد. ژاو در نخستین و دومین دوره ی جشنواره ی موسیقی کلاسیک ایرانی شرکت کره است. این گروه همچنین در سال ۱۳۹۷، آثار استاد هوشنگ کامکار را با همخوانی صبا کامکار اجرا کرد. در سال ۱۳۹۹ آلبوم دوم گروه به آهنگسازی استاد پشنگ کامکار و صدای سالار عقیلی منتشر شد.

سیاوش کامکار: سرپرست و نوازنده سنتور/ نوید نوروزی:خواننده/ امیرناصر رنجبر:کمانچه و آهنگساز/ پارسا شرافتی:کمانچه/ صابر محمدی:کمانچه آلتو/ سامرند فقیه زاده:ویونسل/ شادی رحمانی:سنتور/ محمدجواد محمدشاهی و نیریز کامکار:تار/ مرتضی مومنیان:تمبک/ احسان امامی و امیررضا نصیری:عود، اعضای گروه موسیقی «ژاو» را در این اجرا تشکیل می دهند.

اجرا های گروه های ایستم، سوییت برای قیچک و قانون و کوئینتت زهی رسپینا، کوارتت زهی نماد و ژاو در تالار رودکی ضبط شده است و دوئت ویلا مادلنا در کشور اتریش ضبط شده است.

اجرا های سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر ۲۸ بهمن تا ۴ اسفند در سایت های fajrmusicfestival.com، nay.ir و tiwall.com پخش می شود.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در جشنواره موسیقی فجر، از فردا آغاز می شود / پیام معاونت هنری وزارت ارشاد به این فستیوال

گفتگو با هوش مصنوعی