459 تشکل مردم‌نهاد در استان مرکزی فعال هستند - تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمد امین باقری، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی، عصر امروز در اولین نشست هم اندیشی با تشکل های مردم نهاد استان گفت: با به روزرسانی جدید آمار تشکل های مردم نهاد در استان مرکزی، مشخص شد که ۴۵۹ تشکل دارای مجوز رسمی از وزارت کشور، اداره کل ورزش و جوانان و سازمان بهزیستی در سطح استان فعال هستند.

وی افزود: این تشکل ها نه تنها در حوزه های اجتماعی، فرهنگی و حمایتی فعال هستند، بلکه سهم چشمگیری در تصمیم سازی، مشارکت در شوراها و حل مسائل محلی و استانی دارند که این آمار به روشنی نشان می دهد ظرفیت سازمان های مردم نهاد در توسعه اجتماعی استان تا چه اندازه گسترده و تأثیرگذار است.

باقری تصریح کرد: از مجموع ۴۵۹ تشکل مردم نهاد دارای مجوز، ۳۲ درصد از سوی استانداری مرکزی، ۱۸ درصد توسط سازمان بهزیستی و ۲۷ درصد از سوی اداره کل ورزش و جوانان مجوز دریافت کرده اند و تشکل های مردم نهاد استان بیشترین فعالیت خود را در حوزه مسائل اجتماعی دارند که سهم این حوزه ۳۹ درصد از کل تشکل ها را شامل می شود و از نظر پراکندگی جغرافیایی نیز، شهرستان ساوه با ۲۸ تشکل، بیشترین سهم را در میان شهرستان های استان به خود اختصاص داده است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی ادامه داد: از نظر سطح فعالیت، ۱۴۷ تشکل، معادل ۵۳ درصد، در سطح استانی فعالیت می کنند، در حالی که ۴۶ درصد در محدوده شهرستانی قرار دارند. همچنین ۲۵ تشکل معادل ۹ درصد نیز به صورت نمایندگی یا شعبه از تشکل های ملی در استان مرکزی فعالیت دارند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه ساماندهی تشکل ها بیان کرد: پایش و به روزرسانی مستمر اطلاعات تشکل ها از جمله اولویت های کاری در یک سال گذشته بوده است و طی این مدت، ۲۳ پروانه فعالیت در سطح استان صادر یا تمدید شده است که در راستای افزایش نظم و شفافیت در فعالیت تشکل ها، جلسات متعددی برای راه اندازی سامانه «سخا» برگزار شده که مربوط به خیریه ها و تشکل های مردم نهاد است و در این سامانه، تمامی اقدامات و فعالیت های خیریه ها و دستگاه های حمایتی ثبت خواهد شد.

عملکرد بیش از ۲۰۰ تشکل در استان مرکزی ارزیابی شد

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی با اشاره به ارزیابی عملکرد سمن های استان مرکزی بیان کرد: در راستای ارتقای سطح کیفی فعالیت های سمن ها، بیش از ۲۰۰ تشکل مردم نهاد مورد ارزیابی عملکرد قرار گرفته اند و نتایج این ارزیابی ها در حال جمع بندی است. همچنین حدود ۲۰ نشست تخصصی با مدیران کل و مسئولان دستگاه های اجرایی حوزه تخصصی تشکل ها برگزار شده است.

وی افزود: طولانی بودن فرآیند صدور مجوز، بروکراسی ثبت در سامانه ثبت اسناد و املاک، و همچنین هزینه های مرتبط با آن، از جمله مشکلاتی است که علی رغم پیگیری ها هنوز حل نشده است و با توجه به اینکه قانون معافیت مالیاتی صرفا برای خیریه ها اعمال می شود، سایر تشکل های مردم نهاد مشمول این قانون نیستند و مکاتباتی جهت گسترش دامنه این معافیت انجام شده است.

باقری بیان کرد: پیگیری هایی برای تعدیل هزینه های آب، برق و گاز تشکل ها صورت گرفته تا این خدمات با نرخ غیرتجاری محاسبه شود، اما تاکنون این موضوع نیز بی نتیجه مانده و همچنان تعرفه ها بر اساس نرخ تجاری اعمال می شوند.

مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی تصریح کرد: قانونی که برای ساماندهی و تسهیل فعالیت تشکل ها تدوین شده، بیش از یک سال است که در دست بررسی است و با وجود رسیدن این قانون به مرحله جمع بندی و پختگی، هنوز به تصویب نهایی نرسیده و تشکل ها انتظار دارند این موضوع در اولویت قرار گیرد. همچنین، رصد مداوم وضعیت تشکل ها، بررسی زمینه های فعالیت، آسیب شناسی مشکلات و طراحی راهکارهای اجرایی برای ارتقای کیفیت و افزایش کمیت این نهادها، به صورت پیوسته در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام/۷۱۱/

پرسش و پاسخ در 459 تشکل مردم‌نهاد در استان مرکزی فعال هستند - تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی