تقلید از موسیقی های غربی آفت مداحی است / جوانانی که برای مداحان مطرح شعر و سبک می گویند



امین قدیم، سبک ساز و مداح اهل بیت(ع) گفت: امروز شاهد هستیم که برخی مداحان به صورت کامل از موسیقی تقلید می کنند و یا به تعبیر مداحان رگه می گیرند این آفت امروز مداحی است.

امین قدیم سبک ساز و مداح اهل بیت(ع) در گفت وگو با خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس اظهار داشت: مداح مبلغ دین است و یکی از وظایف او پخش و نشر معارف اهل بیت(ع) است لذا زمانی که فعالیت و نوحه های یک مداح زیر ذره بین قرار می گیرد، شعر و سبک در آن بسیار مهم و تأثیرگذار است.

این مداح اهل بیت(ع) تصریح کرد: شعر آیین باید بستری برای شناخت اهل بیت(ع) فراهم کند بنابراین یک مداح نباید هر شعری را بخواند و یا هر سبک و ملودی را برای مداحی خود انتخاب کند

۲۰ ساله هایی که شعر و سبک می گویند

وی با اشاره به اینکه در حدود دو سال اخیر شاهد رشد اشعار و سبک های مداحی هستیم، گفت: در این چندساله سن شاعران و سبک سازان برروی سنین حدود ۲۰ سال به بالا آمده است. اگر در گذشته آثار فاخر از سوی محسن عرب خالقی، خرازی و … شنیده می شد اما امروز گستره این افراد بیشتر است اما این جوان گرایی موجب برخی از آفات نیز شده است.

قدیم گفت: برخی از شاعران و سبک سازان جوان بدون مطالعه و از روی علاقه به تولید کار می پردازند که آسیب هایی را ایجاد می کند اما برخی نیز دوره های لازم را گذرانده اند و با مطالعه و نزد استاد به تولید آثار فاخر مشغول هستند.

گرایش مداحان به سبک های سنتی در دهه اول محرم ۹۸

این سبک ساز و مداح اهل بیت(ع) با بیان اینکه در دهه اول امسال شاهد گرایش بیشتر شاعران و سبک سازان به سمت نوحه بودیم، افزود: معتقدم امسال محرم خوبی را در عرصه مداحی شاهد هستیم و الحمدلله شاهد گرایش مداحان به سمت نوحه ها و سبک های سنتی بودیم که نمونه بارز آن چهارپایه خوانی حاج محمود کریمی بود که مورد تقدیر مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت.

وی ادامه داد: امسال شاهد آثار و مرثیه های بسیار خوبی از سوی سید مجید بنی فاطمه، محمود کریمی و محسن عرب خالقی بودیم. اگر امروز مداحی های امیر عباسی مورد توجه قرار می گیرد، به دلیل سبک سنتی نوحه خوانی های اوست.

دلیل برتری نوحه سنتی نسبت به نوحه های امروزی

قدیم گفت: در گذشته به قدری نوحه فاخر بود، مداح مجبور بود مطالعه کند تا بداند کلمه ای که به کار رفته است دارای چه معنایی است و مرتبط با چه واقعه تاریخی است. این کیفیت و ارزش، نوحه سنتی را ماندگار کرده است.

آفت مداحی های امروز

این سبک ساز و مداح اهل بیت(ع) در پاسخ به این سؤال که چرا برخی از مداحان این روزها برای سبک مداحی از موسیقی غربی و غیرمجاز تقلید می کنند، تصریح کرد: مقام معظم رهبری یک مرتبه در دیدار با مداحان فرمودند که باید این افراد تلاش کنند و خود سبکی برای مداحی تولید کنند اما امروز شاهد هستیم که برخی مداحان یا به صورت کامل از موسیقی تقلید می کنند و این آفت امروزی مداحی است و یا به تعبیر مداحان «رگه می گیرند». به این معنا که موزیکی را با ایجاد تغییراتی برای مداحی خود مورد استفاده قرار می دهند.

وی ادامه داد: من متولد ۱۳۷۱ هستم و از ۸ سالگی قرآن می خواندم و زیر نظر مصطفی خرسندی و علی انسانی به بحث کسب علوم شعر آئینی و سبک سازی پرداختم و با پیشنهاد علی انسانی، با دستگاه های موسیقی آشنا شدم و توانستم در این زمینه فعالیت خود را انجام دهم و به سبک سازی برای مداحان بپردازم که معروف ترین آن «کنار قدم های جابر …» بوده است.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تقلید از موسیقی های غربی آفت مداحی است / جوانانی که برای مداحان مطرح شعر و سبک می گویند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.