آغاز طرح باشگاه کارآفرینان نوجوان در استان مرکزی / ۱۸ جامعه هدف شناسایی شد- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم در اراک، آموزش های فنی و حرفه ای با هدف انتقال مهارت های مختلف به فراگیران و نیز اشتغال فارغ التحصیلان این دوره ها از طریق مزدبگیری و خوداشتغالی توسط سازمان آموزش های فنی و حرفه ای پیگیری می شود، با توجه به محدودیت بازارهای سازمانی و غیرسازمانی (آزاد) جهت جذب فارغ التحصیلان آموزش های فنی و حرفه ای توجه به مقوله کارآفرینی در این آموزش ها امری ضروری و اجتناب پذیر است.

آموزش های فنی و حرفه ای به سبب انعطاف پذیری نشأت گرفته از خصیصه های بازار کار و اوضاع اقتصادی کشور و نیز به دلیل آموزش و ایجاد مهارت های لازم در افراد برای توانایی در احراز مشاغل، نقش به سزایی در اشتغال دارد، این آموزش ها هم مهارت های خاص مورد نیاز صنعت و هم مهارت های عمومی بازار کار را فراهم می سازد همچنین برای شاغلینی که به دلیل تغییرات تکنولوژی دچار کاهش کارایی می شوند امکان به روز شدن و تکمیل مهارت را فراهم می کند بنابراین، به نوع آموزش ها به عنوان ابزاری برای مقابله با بیکاری بالاخص بیکاری ساختاری که ناشی از تغییرات در اقتصاد جهانی است، نگریسته می شود.

«محمد جهانگیری» معاون آموزش، پژوهش و برنامه ریزی اداره کل فنی و حرفه ای استان مرکزی با اشاره به اینکه جامعه هدف فنی و حرفه ای بسیار گسترده است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۸ جامعه هدف وجود دارد که آموزش های مهارتی برای آنها ذر بخش دولتی و خصوصی ارائه می شود، در ۴ گروه عمده هدف مانند صنعت، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر در بخش دولتی و خصوصی به جامعه هدف ارائه می شود و هم اکنون آموزش ها به سمت تقاضا محور حرکت می کند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه اقبال عمومی به بخش آموزش مهارتی افزایش پیدا کرده است، افزود: تمامی مسئولان و جوامع هدف به این نتیجه رسیده اند که یکی از موثرترین راه های ایجاد اشتغال و پایداری اشتغال آموزش های مهارتی است و امیدواریم این اقبال روز به روز افزایش پیدا کند.

معاون آموزش، پژوهش و برنامه ریزی اداره کل فنی و حرفه ای استان مرکزی با اشاره به عملکرد نفر دوره و نفر ساعت هفت ماهه سال ۱۴۰۱ تصریح کرد: کارگاه ثابت شهری بالغ بر ۸۰۷۴۷۹ نفر ساعت و ۵ هزار و ۲۷۳ نفر دوره، پادگاه ۸۳ هزار و ۸۰۲ نفر ساعت و ۹۰۹ نفر دوره، کارگاه سیار شهری و روستایی ۱۵۳ هزار و ۶۳۵ نفر ساعت و هزار و ۵۴۸ نفر دوره، مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی ۱۹ هزار و ۵۶۸ نفر ساعت و ۱۵۵ نفر دوره، گارگاه صنایع ۱۰۱ هزار و ۶۵۰ نفر ساعت و هزار و ۲۳۷ نفر دوره، مهارت آموزی در محیط کار ۳۵۳ هزار و ۹۲۸ نفر ساعت و هزار و ۵۲۵ نفر دوره، سکونتگاه غیر رسمی ۹۲ هزار و ۳۹۵ نفر ساعت و ۵۱۵ نفر دوره، زندان ۲۰۱ هزار و ۸۹۳ نفر ساعت و هزار و ۸۶۰ نفر دوره، موسسات کار آموزی آزاد یک میلیون و ۳۷ هزار و ۵۴۸ نفر ساعت و ۴ هزار و ۷۹۷ نفر دوره آموزش های مهارتی را فرا گرفته اند که در مجموع آموزش های ارائه شده بخش خصوصی و دولتی ۲ میلیون و ۷۷۰ هزار و ۶۶۷ نفر ساعت و ۱۸ هزار و یک نفر دوره آموزش های مهارتی را فرا گرفته اند.

جهانگیری در خصوص طرح ۲۰۲۰ عنوان کرد: ۲۰۲۰ محله کم برخوردار در سطح کشور وجود دارد که به دستور مقام معظم رهبری برخی از دستگاه ها باید به سمت محله های کم برخوردار بروند، محوریت این طرح با ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، فنی و حرفه ای، بهزیستی، کمیته امداد، اداره کار است، این طرح در کنار آموزش های مهارتی بعد از مرز اشتغال نیز افراد را همراهی می کند و وظایف دستگاه های مختلف در حوزه هایی مانند اشتغال، بازماندگان از تحصیل، سلامت، مسکن، تغذیه و ورزش دیده شده است.

وی با اشاره به آغاز طرح باشگاه کارآفرینان نوجوان ادامه داد: باشگاه کارآفرینان نوجوان در راستای آموزش و تربیت نسلی خلاق و نواندیش با ساختار و محتوای کاملا متمایز از دوره های رایج در کشور با همکاری دفتر توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور ، مرکز تربیت مربی و پژوهش های سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور و وزارت آموزش و پرورش ایجاد شده است.

انتهای پیام/۷۱۱/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «آغاز طرح باشگاه کارآفرینان نوجوان در استان مرکزی / ۱۸ جامعه هدف شناسایی شد- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.