کره شمالی بدعهدی آمریکا در برجام را در توافق احتمالی لحاظ کند



خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: سایت تحلیلی نشنال اینترست مقاله ای با قلم «کریستین آن» منتشر نموده که در آن نویسنده به بررسی روند صلح میان امریکا و کره شمالی پرداخته است.

ترجمه متن کامل مقاله در ادامه آمده است:

هفته گذشته، رئیس جمهور دونالد ترامپ کاری را انجام داد که هیچ رئیس جمهور دیگری در امریکا انجام نداده بود. او پا به خاک کره شمالی گذاشت و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی را ملاقات کرد. ترامپ بعد از نشست با رئیس جمهور کره شمالی گفت: ما کوه ها را حرکت دادیم. جلسه بسیار خوب و قوی بود و ما به دنبال سرعت نیستیم بلکه ما می خواهیم به راه حل درستی برسیم.

برای رسیدن به این هدف، نخستین قدمی که دولت ترامپ باید بردارد، پیشنهاد تضمین امنیتی به کره شمالی چه به صورت اعلامیه پایان جنگ یا پیمان عدم تجاوز است. اما به راستی چه چیزی باعث شد کیم جونگ اون متقاعد شود ترامپ را در پیونگ یانگ ملاقات کند؟

حدود یک سال پیش و بعد از اولین ملاقات ترامپ و کیم از شدت تنش ها میان امریکا و کره شمالی کاسته شد ملاقاتی که در طی آن رهبران هر دو کشور اعلام کردند جنگ کره بیشتر از این ادامه نخواهد داشت و عصر صلح میان واشنگتن و پیونگ یانگ آغاز شده است. آنها در این نشست قول دادند که روابط جدیدی را بر پایه صلح و خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره آغاز کنند.

متأسفانه این اقدامات و وعده ها نادیده گرفته شد زیرا افرادی درون کابینه ترامپ تاکید بر خلع سلاح هسته ای کره شمالی قبل از بهبود روابط میان دو کشور داشتند. با توجه به اینکه در جنگ دو کره حدود ۸۰ درصد شهرهای کره شمالی توسط امریکا نابود شده بود، کیم حاضر نبود چنین شرطی را بپذیرد و به واشنگتن اعتماد کند.

در ۲۷ ژوئن، خبرگزاری کره شمالی به نقل از وزارت خارجه کره شمالی اعلام کرد: هرچند ما باید در مورد گفتگو با ایالات متحده فکر کنیم، اما ابتدا باید رویکردی مناسب را در مورد مذاکره با امریکا کشوری که اکنون حس ارتباط خوب را به ما منتقل می کند انتخاب کنیم و این مهم تنها زمانی ممکن خواهد بود که امریکا نیز رویکردی مناسب را نسبت به مذاکره با ما انتخاب کند.

وزارت امورخارجه کره جنوبی نیز دوباره تأکید کرد: ایالات متحده امریکا آماده است مذاکرات سازنده با کره شمالی را به منظور اجرایی شدن همزمان و موازی تعهدات مندرج در اعلامیه مشترک ۱۲ ژوئن ۲۰۱۸ بین رئیس جمهور ترامپ و رئیس جمهور کیم جونگ اون ادامه دهد.

به عبارت دیگر، فرایندی موازی به سوی صلح و خلع سلاح به صورت گام به گام.

علاوه بر وجود استراتژی حقیقی برای ایجاد اعتماد بین دشمنان جنگ سرد، انتصاب «بیگان» توسط ترامپ به عنوان نماینده امریکا در مذاکرات با کره شمالی نیز نشان از حس ارتباط خوب بین دو کشور دارد.

تقریبا هفتاد سال تنش و خصومت تنها با ایجاد اعتماد گام به گام حل می شود نه اصرار بر معامله «همه چیز یا هیچ چیز» در انتهای این روند صلح. بخش مهمی از ایجاد اعتماد بین دو کشور، حل و فصل چند دهه دشمنی - علت اصلی بحران هسته ای – است که تنها با پایان دادن به جنگ کره و دستیابی به توافق صلح به دست می آید. در حالی که اعلامیه پایان دادن به جنگ، قدم خوبی برای نشان دادن به کره شمالی است که ایالات متحده آماده تغییر روابط خصمانه است، این اعلامیه نمی تواند به عنوان یک توافق صلح قوی مطرح شود.

با توجه به اینکه دولت ترامپ از برجام خارج شد، توافقنامه صلح میان کره شمالی و امریکا باید طوری تنظیم شود که دولت بعدی نتواند از آن خارج شود. توافقنامه صلح چیزی است که کره شمالی، کره جنوبی و حتی چینی ها خواستار آن هستند: پایان دادن به جنگ کره با جایگزینی آتش بس ۱۹۵۳ با توافقنامه صلح.

با انتصاب بایگان به عنوان نماینده امریکا در مذاکرات صلح و رویکرد انعطاف پذیر دولت ترامپ به فرایند موازی در زمینه صلح و خلع سلاح، و عدم وجود جان بولتون در این فرایند، می توان شاهد پیشرفت های اساسی در راستای پایان دادن به جنگ کره باشیم.

دقیقا پنج ماه پیش در ۳۱ ژانویه ۲۰۱۹، بیگان در دانشگاه استنفورد سخنرانی کرد و این رویکرد عملی را بیان کرد: رئیس جمهور ترامپ آماده است تا این جنگ را پایان دهد. تمام شد. ما قصد نداریم به کره شمالی حمله کنیم. ما نمی خواهیم رژیم کیم جونگ اون را سرنگون کنیم.

پرسش و پاسخ در کره شمالی بدعهدی آمریکا در برجام را در توافق احتمالی لحاظ کند

گفتگو با هوش مصنوعی