تولید ۲۵ میلیون تن علوفه در کشور / نگران صادرات شتر به کشورهای همسایه نیستیم



ایسنا/اردبیل مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: نگران صادرات شتر به کشورهای همسایه نیستیم بلکه در این راه به دنبال مانع زدایی و حل مشکلات صادرکنندگان هستیم.

سید احمدرضا سید علیان سوم اسفند در مراسم آغاز طرح صیانت از شتر دوکوهانه در استان اردبیل اظهار کرد: ما شرایط خاص خشکسالی را در کشور پشت سر می گذاریم به طوری که میانگین بارش در استان اردبیل ۳۰۰ میلیمتر است که جز استان های با میانگین بالای بارش محسوب می شود.



وی میانگین بارش کشورمان را ۲۵۰ میلیمتر اعلام کرد و گفت: این میانگین بارش در دنیا به ۷۵۰ میلیمتر می رسد که ضروری است با در نظر گرفتن پهنای خشک و بیابانی کشور به سمت تولید محصولات با آب بری کمتر و مقاوم به خشکی حرکت کنیم.



مشاور وزیر جهاد کشاورزی وضعیت بهره برداری از سفره های زیرزمینی را در کشور فاجعه آمیز توصیف کرد و افزود: در ۵۰ سال اخیر بیش از ۲۰ میلیارد متر مکعب برداشت غیرمجاز از سفره های زیرزمینی آب انجام شده که در حال حاضر ۳۸۰ دشت کشور فرونشست ۱۰ تا ۵۰ میلیمتری دارند.



سید علیان تصریح کرد: متأسفانه در کنار کاهش بارندگی ها، آب سبز مورد نیاز بخش زراعت به کمترین میزان رسیده و ما شرایط بحرانی را در تأمین منابع آب برای بخش کشاورزی داریم در حالی که محور توسعه بخش کشاورزی آب و توجه به استفاده بهینه از این منابع است.



وی استقرار صنایع آب بر در مرکز کشور به ویژه استان های اصفهان و یزد را تهدیدآمیز برای بخش کشاورزی اعلام کرد و ادامه داد: کم آبی در استان اصفهان نه تنها اعتراض های صنفی و اجتماعی را به همراه داشت بلکه این زنگ خطر را برای همه ما به صدا درآورد که روند خشکسالی ها در کشور جدی است و امر توسعه پایدار و تولید باید به شکل علمی و تخصصی مورد توجه قرار گیرد.



سید علیان رویکرد این وزارتخانه را توجه به تولید گیاهان مقاوم به خشکی و شوری اعلام کرد و گفت: در نگهداری شتر یک کوهانه و دوکوهانه در کشور با توجه به شرایط خشکسالی و تأمین علوفه برنامه ریزی های خاصی انجام شده تا در کنار بهره برداری از گوشت، شیر و پشم شتر، از این حیوان نگهداری بیشتری انجام شود.



وی از برنامه وزارت جهاد کشاورزی برای تولید علوفه های کم آب بر خبر داد و خاطر نشان کرد: ۳۲ میلیون تن نیاز علوفه ای کشور به ویژه دامداری هاست که ۲۵ میلیون تن آن در کشور تولید می شود که عمدتا ذرت علوفه ای و یونجه است.



مدیرکل امور تغذیه وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به شرایط محدودیت منابع آبی دفتر تغذیه وزارت جهاد کشاورزی سعی دارد تا تولید علوفه های کم آب بر نظیر چغندر، نخود علوفه ای و ماشک را در دستور کار قرار دهد.



سید علیان تولید علوفه های مقاوم به شوری نظیر گز و خار شتر را از دیگر رویکردها بیان کرد و ادامه داد: با همکاری خود دامداران سعی بر تولید علوفه با کیفیت و پرانرژی است.



وی به همکاری فائو با عملیاتی شدن طرح صیانت از شتر دوکوهانه اشاره کرد و گفت: هر چند ۳۵۰ هزار دلار برای اجرای این طرح اختصاص یافته و وزارت جهاد کشاورزی نیز آمادگی تزریق یک میلیارد تومان منابع در احیای شتر دوکوهانه را دارد اما تا زمانی که بخش خصوصی در این حوزه وارد نشود ما نمی توانیم موفق عمل کنیم.



سید علیان صادرات شتر و محصولات با ارزش آن را از دیگر رویکردهای وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد و افزود: با اخذ مجوز از وزارت صمت بعد از سال ها موفق شدیم تا صادرات شیر خشک شتر را به کشورهای دیگر انجام دهیم و در کنار آن سایر محصولات شتر نیز قابلیت صادرات خواهد داشت.



وی با انتقاد از خود تحریمی ها در عرصه داخلی که بیش از تحریم ها به اقتصاد و صادرات ضربه می زند، تصریح کرد: تلاش بر این است تا با همکاری بخش خصوصی تولید و صادرات محصولات متنوع کشاورزی به ویژه ژن شتر دوکوهانه انجام شده و از این طریق بتوانیم منابع ارزشمندی را نصیب کشور کنیم.



مجری طرح توسعه شتر کشور اظهار کرد: ما بیشتر از نفت و گاز می توانیم از محل بانک ژن شتر، بز و سایر حیوانات اهلی درآمد برای کشور کسب کنیم که در این زمینه برخی اقدامات با همکاری بخش خصوصی و مراکز تحقیقاتی آغاز شده است.



سید علیان خاطر نشان کرد: در بحث واردات شتر نیز از مغولستان و کشور آسیای میانه رایزنی هایی انجام شده تا این کار نیز به سرانجام برسد.



مشاور وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در بخش کشاورزی بر این باوریم توسعه این بخش با صادرات امکان پذیر است و از همین رو قرارگاه دیپلماسی تجاری را فعال کردیم تا با همکاری وزارت جهاد کشاورزی صادرات محصولات به کشورهای همسایه در اولویت قرار گیرد.



انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تولید ۲۵ میلیون تن علوفه در کشور / نگران صادرات شتر به کشورهای همسایه نیستیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.