اسراری حیرت انگیز در باب دعای یستشیر +متن و ترجمه / دعای یستشیر؛ دعایی برای رهایی از عذاب قبر و حاجت روایی

ادعیه مختلفی در کتب و روایات وجود دارد که بر قرائت آن سفارشات فراوانی شده است و در این بین دعای یستشیر نیز همیشه مورد تاکید و سفارش بوده است. دعایی که سبب رهایی از عذاب قبر و حاجت روایی می شود و امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا شما را با این دعای نورانی آشنا نماید.
مروری بر دعای یستشیر
دعای یستشیر از جمله ادعیه ای است که پیامبراکرم (ص) به حضرت علی (ع) تعلیم داده است و از وی خواسته است تا در همه حال، آن را بخواند.
این مطلب را از دست ندهید: فضیلت و کیفیت دعای توسل+ متن دعا
این دعا را سید بن طاووس در کتاب مهج الدعوات آورده و از زبان پیامبر (ص)، فضایل و ثواب هایی را همچون آمرزش گناهان برای خواندن آن ذکر کرده است. بیان صفات و حمد و ستایش الهی محتوای کلی دعای یستشیر است.
شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیح الجنان آورده:
سید بن طاووس در مهج الدعوات از علی (ع) نقل کرده که دعای یستشیر را پیامبر (ص) به من آموخت و امر کرد تا آن را در همه حال، در سختی و راحتی بخوانم و به جانشین بعد از خودم تعلیم دهم، و آن را ترک ننمایم تا خدا را ملاقات نمایم.
حضرت علی(ع) در ادامه از رسول اکرم نقل کرده که: یا علی! هر صبح و شام این دعا را بخوان که گنجی از گنج های عرش الهی است.
محتوای دعای یستشیر
دعای یستشیر در کتاب ابن طاووس با تعبیر «الحمد لله الذی لا اله الا هو الملک الحق المبین» شروع شده، اما در نسخه کتاب کفعمی، جمله آغازین آن با اندکی تغییر، «الحمد لله الذی لا اله الا هو الحی القیوم الدائم الملک الحق المبین» آمده است.
این مطلب را از دست ندهید: فضیلت خواندن دعای جوشن کبیر
حمد و ستایش الهی، تعظیم و بزرگ شمردن پروردگار، بیان صفات خداوند و اظهار عجز و ناتوانی بنده، محتوای کلی دعاست و در چند فراز آن، آیات قرآنی نیز ذکر شده است.
علت نام گذاری دعای یستشیر
سید بن طاووس نامی را برای این دعا ذکر نکرده، اما محدث قمی در مفاتیح الجنان از آن با عنوان دعای یستشیر یاد کرده است.
گفته شده نام این دعا از عبارت «ولا خلق من عباده یستشیر» در فراز ابتدایی آن گرفته شده است.
این مطلب را از دست ندهید: دعا با چه شرایطی قبول می شود؟
در برخی چاپ های مهج الدعوات، این دعا با نام «دعاء علی علمه لسلمان» (دعایی که علی به سلمان آموخت) معرفی شده و در بعضی کتب دعا نیز «دعای امام علی» نام گرفته است.
آثار و برکات دعای یستشیر
از امیرالمومنین علی (ع) روایت شده است که دعا ی یستشیر را پیامبر (ص) به من آموخت و امر کرد که آن را در همه حال در سختی و راحتی حفظ کنم و به خلفاء بعد از خودم تعلیم نمایم.
این مطلب را از دست ندهید: شروط استجابت دعا/ چرا دعاهایمان مستجاب نمی شود؟
سپس فرمود: شما را به برخی از ثواب های این دعا آگاه می کنم:
اول: کسی که این دعا را بخواند خیر و برکت از فرق سرش تا زمین از آسمان بر او می بارد و او را انوار آرامش و رحمت می پوشاند و برای این دعا انتهایی جز عرش خدا نیست.
دوم: هر کس سه نوبت این دعا را بخواند خداوند هر حاجت خیری که داشته باشد در دنیا و آخرت برآورده گرداند.
سوم: خدای تبارک و تعالی او را از عذاب قبر برهاند.
چهارم: تنگی سینه او را برطرف نموده و به او شرح صدر عطا فرماید.
پنجم:، چون روز قیامت فرا رسد، خواننده این دعا سوار بر شتری تندرو و سفید مزین و آراسته به مروارید نزد حق برخیزد، و خداوند می فرماید همه کرامت ها را به او بدهید، و گوید: بنده ام در هر جای بهشت که خواهی ساکن شو.
ششم: اگر این دعا بر مجنون خوانده شود همان ساعت از آن باز آید.
هفتم: اگر زنی زایمان بر او مشکل شده باشد و این دعا بر او خوانده شود خداوند زایمان او را آسان و فرزند را در طرفه العینی متولد گرداند.
هشتم: اگر بر شخصی که عاق والدین شده بخواند همانا خداوند امور آن را اصلاح کند.
نهم: هر بنده ای که چهل شب جمعه این دعا را بخواند همانا خداوند آن را اصلاح کند.
دهم: هر کس در هنگام خواب بخواند و بخوابد حتی اگر خوب نخوانده باشد. ولی به امید ثواب باشد، خداوند به هر حرفی از این دعا هزار فرشته کروبی که روی شان نورانی تر باشد از آفتاب و ماه شب چهاره بر او بفرسند.
یازدهم: هر گنه کاری که مرتکب کبائر شده باشد و قبل از مردن این دعا را بخواند شب بمیرد یا روز همچون شهید از دنیا رفته و اگر موفق به توبه نشده باشد خدا به کرم و عفوش او را بیامرزد.
متن و ترجمه دعای یستشیر
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانی اش همیشگی است
الحمد لله الذی لا إله إلا هو الملک الحق المبین المدبر بلا وزیر و لا خلق من عباده یستشیر الأول غیر موصوف [مصروف]و الباقی بعد فناء الخلق العظیم الربوبیة نور السماوات و الأرضین [الأرض]و فاطرهما و مبتدعهما بغیر عمد خلقهما و فتقهما فتقا فقامت السماوات طائعات بأمره و استقرت الأرضون بأوتادها فوق الماء ثم علا ربنا فی السماوات العلی الرحمن علی العرش استوی له ما فی السماوات و ما فی الأرض و ما بینهما و ما تحت الثری.
این مطلب را از دست ندهید: شگفتی های یازدهمین سوره قرآن/ فضیلت و خواص قرائت سوره هود
ستایش خدا را که معبودی جز او نیست، آن فرمانروای بر حق آشکار، تدبیرگر، هستی بی آنکه او را وزیری باشد و یا با آفریده ای از بندگانش مشورت نماید، آغازی است که در وصف نگنجد و پابرجاست پس از فنای آفریدگان، پرودگاری اش بس بزرگ است، روشنایی آسمان ها و زمین ها و آفریننده و پدیدآورنده آن دو است، آسمان و زمین را بی ستون آفرید، و از هم گشودشان گشودنی چشم گیر، پس آسمان ها به فرمان او بر پا شدند، و زمین ها با کوه هایشان بر فراز آب جا گرفت، سپس بلندی گرفت پروردگار ما در آسمانهای بلند، خدا بخشاینده بر فرمانروای هستی چیره گشت، تنها از آن اوست آنچه در آسمان ها و زمین است و هر آنچه بین آن دو و آنچه زیر خاک است،
فأنا أشهد بأنک أنت الله لا رافع لما وضعت و لا واضع لما رفعت و لا معز لمن أذللت و لا مذل لمن أعززت و لا مانع لما أعطیت و لا معطی لما منعت و أنت الله لا إله إلا أنت کنت إذ لم تکن سماء مبنیة و لا أرض مدحیة و لا شمس مضیئة و لا لیل مظلم و لا نهار مضی ء و لا بحر لجی و لا جبل راس و لا نجم سار و لا قمر منیر و لا ریح تهب و لا سحاب یسکب و لا برق یلمع و لا رعد یسبح و لا روح تنفس و لا طائر یطیر و لا نار تتوقد و لا ماء یطرد کنت قبل کل شی ء و کونت کل شی ء و قدرت علی کل شی ء و ابتدعت کل شی ء و أغنیت و أفقرت و أمت و أحییت و أضحکت و أبکیت.
پس من شهادت می دهم که تنها تویی خدا، بالابرنده ای برای آنچه بر زمین نشاندی نیست و نه زمین زننده ای برای آنچه بالا بردی و نه عزت بخشی آن را که تو خوارش کردی، و خوارکننده ای نیست آن را که تو عزیز نمودی و بازدارنده ای برای آنچه عطا کردی نیست، و نه عطا کننده ای برای آنچه دریغ کردی، و تویی خدا، معبودی جز تو نیست، تو بودی آنگاه که نه آسمانی بنا شده بود و نه زمینی گسترانیده و نه خورشیدی تابان و نه شبی تاریک و نه روزی فروزان و نه دریایی خروشان و نه کوهی استوار و نه ستاره ای روان و نه ماهی تابنده و نه بادی وزان، و نه ابری پرباران، و نه برقی درخشان، و نه صاعقه ای تسبیح گویان، و نه روحی دم زنان و نه پرنده ای پرآن و نه آتشی فروزان و نه آبی روان بوده باشند، پیش از هر چیز بودی و همه چیز را پدید آوردی و بر هر چیز توانا بودی و همه چیز را نو آفریدی و توانگر نمودی و ناتوان ساختی و میراندی و زنده نمودی و خنداندی و گریاندی.
و علی العرش استویت فتبارکت یا الله و تعالیت أنت الله الذی لا إله إلا أنت الخلاق المعین [العلیم]أمرک غالب و علمک نافذ و کیدک غریب و وعدک صادق و قولک حق و حکمک عدل و کلامک هدی و وحیک نور و رحمتک واسعة و عفوک عظیم و فضلک کثیر و عطاؤک جزیل و حبلک متین و إمکانک عتید و جارک عزیز و بأسک شدید و مکرک مکید أنت یا رب موضع کل شکوی
و بر فرمانروایی هستی چیره گشتی، پس خجسته بودی، ای خدا، و بلندی گرفتی، تویی خدایی که معبودی جز تو نیست، آفریننده یاری رسانی که فرمانت چیره و علمت نافذ، و نیرنگت شگفت، و وعده ات راست، و گفته ات، حق، و داوری ات دادگرانه و مخنت هدایت گر و پیامت نور و رحمتت فراگیر، و گذشتت بزرگ و بخششت بسیار، و عطایت فراوان و ریسمانت استوار، و یاری ات فراهم و پناهنده ات عزتمند و عذابت سخت، و نیرنگت زیرکانه است، تو ای پروردگار من آستانت جایگاه هر شکایتی است
این مطلب را از دست ندهید: فضیلت و کیفیت دعای عهد+متن دعا
این مطلب را از دست ندهید: وقتی دعا استمرار پیدا کند حتما اقبال استجابت بیشتر است
[و]حاضر کل ملإ و شاهد کل نجوی منتهی کل حاجة مفرج کل حزن [حزین]غنی کل مسکین حصن کل هارب أمان کل خائف حرز الضعفاء کنز الفقراء مفرج الغماء معین الصالحین ذلک الله ربنا لا إله إلا هو تکفی من عبادک من توکل علیک و أنت جار من لاذ بک و تضرع إلیک عصمة من اعتصم بک ناصر من انتصر بک تغفر الذنوب لمن استغفرک جبار الجبابرة عظیم العظماء.
و خود حاضر در هر جماعتی و گواه هر گفتگوی نهانی، نهایت هر حاجتی، شادی بخش هر اندوهگین، توانگری هر بر خاک نشسته ای، دژ استوار هر گریزانی، امان هر هراسانی، نگاهدار ناتوانی، گنجینه تهیدستانی، غم زدای غم زدگانی، پشتیبان شایستگانی، آن است خدا، پروردگار ما، معبودی جز او نیست، کفایت می کنی از بندگانت آن را که بر تو توکل کند، و تویی پناه آن که به تو پناه آورد و به درگاهت زاری نماید، نگهدار کسیکه به دامن تو چنگ زند، یار آن که از تو یاری جوید، می آمرزی گناهان آن را که از تو آمرزش خواهد، جبار جبارانی، بزرگ بزرگان.
کبیر الکبراء سید السادات مولی الموالی صریخ المستصرخین منفس عن المکروبین مجیب دعوة المضطرین أسمع السامعین أبصر الناظرین أحکم الحاکمین أسرع الحاسبین أرحم الراحمین خیر الغافرین قاضی حوائج المؤمنین مغیث الصالحین أنت الله لا إله إلا أنت رب العالمین أنت الخالق و أنا المخلوق و أنت المالک و أنا المملوک و أنت الرب و أنا العبد و أنت الرازق و أنا المرزوق.
سرور سروران، آقای آقایان، سرآمد مولایان، دادرس دادخواهان، گره گشای گرفتاران، اجابت کننده دعای بیچارگان، شنواترین شنوندگان، بیناترین بینندگان، داورترین داوران، سریع ترین حسابرسان، مهربان ترین مهربانان، بهترین آمرزندگان، برآورنده حاجات مؤمنان، فریادرس نیکان، تویی خدا، معبودی جز تو نیست، پروردگار جهانیان، تویی آفریدگار و من آفریده و تویی مالک و من مملوک، و تویی پروردگار و من بنده، و تویی روزی دهنده و من روزی خوار.
و أنت المعطی و أنا السائل و أنت الجواد و أنا البخیل و أنت القوی و أنا الضعیف و أنت العزیز و أنا الذلیل و أنت الغنی و أنا الفقیر و أنت السید و أنا العبد و أنت الغافر و أنا المسی ء و أنت العالم و أنا الجاهل و أنت الحلیم و أنا العجول و أنت الرحمن و أنا المرحوم و أنت المعافی و أنا المبتلی و أنت المجیب و أنا المضطر و أنا أشهد بأنک أنت الله لا إله إلا أنت المعطی عبادک بلا سؤال.
و تویی بخشنده و من سائل، و تویی دارای جود و من بخیل، و تویی توانمند و من ناتوان، و تویی عزتمند و من خوار، و تویی بینیاز و من تهیدست، و تویی آقا و من بنده، و تویی آمرزنده و من بدکار، و تویی دانا و من نادان، و تویی بردبار و من شتابزده و تویی رحم کننده و من رحم شده و تویی عافیت بخش و من بلازده و تویی اجابت کننده و من ناچار و پریشان، و گواهی میدهم که تویی خدا، معبودی جز تو نیست، عطابخش بندگانی بدون درخواست ایشان.
این مطلب را از دست ندهید: برکات دعای عهد / چرا دعای عهد بخوانیم ؟ + متن و ترجمه
و أشهد بأنک أنت الله الواحد الأحد المتفرد الصمد الفرد و إلیک المصیر و صلی الله علی محمد و أهل بیته الطیبین الطاهرین و اغفر لی ذنوبی و استر علی عیوبی و افتح لی من لدنک رحمة و رزقا واسعا یا أرحم الراحمین و الحمد لله رب العالمین و حسبنا الله و نعم الوکیل و لا حول و لا قوة إلا بالله العلی العظیم
و گواهی میدهم تویی خدای یگانه یکتای بی همتای بینیاز تک، و بازگشت همه به سوی تو است، خدایا بر محمد و اهل بیت پاک و پاکیزه اش درود فرست و گناهانم را بیامرز و بر من بپوشان کاستی هایم را و از پیشگامت برای من رحمت و روزی فراوان بگشا، ای مهربان ترین مهربانان، و سپاس خدا را پروردگار جهانیان، و خدا ما را بس است و چه نیکو وکیلی است و جنبش و نیرویی نیست جز به عنایت خدای والای بزرگ.
انتهای پیام/
مروری بر دعای یستشیر
دعای یستشیر از جمله ادعیه ای است که پیامبراکرم (ص) به حضرت علی (ع) تعلیم داده است و از وی خواسته است تا در همه حال، آن را بخواند.
این مطلب را از دست ندهید: فضیلت و کیفیت دعای توسل+ متن دعا
این دعا را سید بن طاووس در کتاب مهج الدعوات آورده و از زبان پیامبر (ص)، فضایل و ثواب هایی را همچون آمرزش گناهان برای خواندن آن ذکر کرده است. بیان صفات و حمد و ستایش الهی محتوای کلی دعای یستشیر است.
شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیح الجنان آورده:
سید بن طاووس در مهج الدعوات از علی (ع) نقل کرده که دعای یستشیر را پیامبر (ص) به من آموخت و امر کرد تا آن را در همه حال، در سختی و راحتی بخوانم و به جانشین بعد از خودم تعلیم دهم، و آن را ترک ننمایم تا خدا را ملاقات نمایم.
حضرت علی(ع) در ادامه از رسول اکرم نقل کرده که: یا علی! هر صبح و شام این دعا را بخوان که گنجی از گنج های عرش الهی است.
محتوای دعای یستشیر
دعای یستشیر در کتاب ابن طاووس با تعبیر «الحمد لله الذی لا اله الا هو الملک الحق المبین» شروع شده، اما در نسخه کتاب کفعمی، جمله آغازین آن با اندکی تغییر، «الحمد لله الذی لا اله الا هو الحی القیوم الدائم الملک الحق المبین» آمده است.
این مطلب را از دست ندهید: فضیلت خواندن دعای جوشن کبیر
حمد و ستایش الهی، تعظیم و بزرگ شمردن پروردگار، بیان صفات خداوند و اظهار عجز و ناتوانی بنده، محتوای کلی دعاست و در چند فراز آن، آیات قرآنی نیز ذکر شده است.
علت نام گذاری دعای یستشیر
سید بن طاووس نامی را برای این دعا ذکر نکرده، اما محدث قمی در مفاتیح الجنان از آن با عنوان دعای یستشیر یاد کرده است.
گفته شده نام این دعا از عبارت «ولا خلق من عباده یستشیر» در فراز ابتدایی آن گرفته شده است.
این مطلب را از دست ندهید: دعا با چه شرایطی قبول می شود؟
در برخی چاپ های مهج الدعوات، این دعا با نام «دعاء علی علمه لسلمان» (دعایی که علی به سلمان آموخت) معرفی شده و در بعضی کتب دعا نیز «دعای امام علی» نام گرفته است.
آثار و برکات دعای یستشیر
از امیرالمومنین علی (ع) روایت شده است که دعا ی یستشیر را پیامبر (ص) به من آموخت و امر کرد که آن را در همه حال در سختی و راحتی حفظ کنم و به خلفاء بعد از خودم تعلیم نمایم.
این مطلب را از دست ندهید: شروط استجابت دعا/ چرا دعاهایمان مستجاب نمی شود؟
سپس فرمود: شما را به برخی از ثواب های این دعا آگاه می کنم:
اول: کسی که این دعا را بخواند خیر و برکت از فرق سرش تا زمین از آسمان بر او می بارد و او را انوار آرامش و رحمت می پوشاند و برای این دعا انتهایی جز عرش خدا نیست.
دوم: هر کس سه نوبت این دعا را بخواند خداوند هر حاجت خیری که داشته باشد در دنیا و آخرت برآورده گرداند.
سوم: خدای تبارک و تعالی او را از عذاب قبر برهاند.
چهارم: تنگی سینه او را برطرف نموده و به او شرح صدر عطا فرماید.
پنجم:، چون روز قیامت فرا رسد، خواننده این دعا سوار بر شتری تندرو و سفید مزین و آراسته به مروارید نزد حق برخیزد، و خداوند می فرماید همه کرامت ها را به او بدهید، و گوید: بنده ام در هر جای بهشت که خواهی ساکن شو.
ششم: اگر این دعا بر مجنون خوانده شود همان ساعت از آن باز آید.
هفتم: اگر زنی زایمان بر او مشکل شده باشد و این دعا بر او خوانده شود خداوند زایمان او را آسان و فرزند را در طرفه العینی متولد گرداند.
هشتم: اگر بر شخصی که عاق والدین شده بخواند همانا خداوند امور آن را اصلاح کند.
نهم: هر بنده ای که چهل شب جمعه این دعا را بخواند همانا خداوند آن را اصلاح کند.
دهم: هر کس در هنگام خواب بخواند و بخوابد حتی اگر خوب نخوانده باشد. ولی به امید ثواب باشد، خداوند به هر حرفی از این دعا هزار فرشته کروبی که روی شان نورانی تر باشد از آفتاب و ماه شب چهاره بر او بفرسند.
یازدهم: هر گنه کاری که مرتکب کبائر شده باشد و قبل از مردن این دعا را بخواند شب بمیرد یا روز همچون شهید از دنیا رفته و اگر موفق به توبه نشده باشد خدا به کرم و عفوش او را بیامرزد.
متن و ترجمه دعای یستشیر
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانی اش همیشگی است
الحمد لله الذی لا إله إلا هو الملک الحق المبین المدبر بلا وزیر و لا خلق من عباده یستشیر الأول غیر موصوف [مصروف]و الباقی بعد فناء الخلق العظیم الربوبیة نور السماوات و الأرضین [الأرض]و فاطرهما و مبتدعهما بغیر عمد خلقهما و فتقهما فتقا فقامت السماوات طائعات بأمره و استقرت الأرضون بأوتادها فوق الماء ثم علا ربنا فی السماوات العلی الرحمن علی العرش استوی له ما فی السماوات و ما فی الأرض و ما بینهما و ما تحت الثری.
این مطلب را از دست ندهید: شگفتی های یازدهمین سوره قرآن/ فضیلت و خواص قرائت سوره هود
ستایش خدا را که معبودی جز او نیست، آن فرمانروای بر حق آشکار، تدبیرگر، هستی بی آنکه او را وزیری باشد و یا با آفریده ای از بندگانش مشورت نماید، آغازی است که در وصف نگنجد و پابرجاست پس از فنای آفریدگان، پرودگاری اش بس بزرگ است، روشنایی آسمان ها و زمین ها و آفریننده و پدیدآورنده آن دو است، آسمان و زمین را بی ستون آفرید، و از هم گشودشان گشودنی چشم گیر، پس آسمان ها به فرمان او بر پا شدند، و زمین ها با کوه هایشان بر فراز آب جا گرفت، سپس بلندی گرفت پروردگار ما در آسمانهای بلند، خدا بخشاینده بر فرمانروای هستی چیره گشت، تنها از آن اوست آنچه در آسمان ها و زمین است و هر آنچه بین آن دو و آنچه زیر خاک است،
فأنا أشهد بأنک أنت الله لا رافع لما وضعت و لا واضع لما رفعت و لا معز لمن أذللت و لا مذل لمن أعززت و لا مانع لما أعطیت و لا معطی لما منعت و أنت الله لا إله إلا أنت کنت إذ لم تکن سماء مبنیة و لا أرض مدحیة و لا شمس مضیئة و لا لیل مظلم و لا نهار مضی ء و لا بحر لجی و لا جبل راس و لا نجم سار و لا قمر منیر و لا ریح تهب و لا سحاب یسکب و لا برق یلمع و لا رعد یسبح و لا روح تنفس و لا طائر یطیر و لا نار تتوقد و لا ماء یطرد کنت قبل کل شی ء و کونت کل شی ء و قدرت علی کل شی ء و ابتدعت کل شی ء و أغنیت و أفقرت و أمت و أحییت و أضحکت و أبکیت.
پس من شهادت می دهم که تنها تویی خدا، بالابرنده ای برای آنچه بر زمین نشاندی نیست و نه زمین زننده ای برای آنچه بالا بردی و نه عزت بخشی آن را که تو خوارش کردی، و خوارکننده ای نیست آن را که تو عزیز نمودی و بازدارنده ای برای آنچه عطا کردی نیست، و نه عطا کننده ای برای آنچه دریغ کردی، و تویی خدا، معبودی جز تو نیست، تو بودی آنگاه که نه آسمانی بنا شده بود و نه زمینی گسترانیده و نه خورشیدی تابان و نه شبی تاریک و نه روزی فروزان و نه دریایی خروشان و نه کوهی استوار و نه ستاره ای روان و نه ماهی تابنده و نه بادی وزان، و نه ابری پرباران، و نه برقی درخشان، و نه صاعقه ای تسبیح گویان، و نه روحی دم زنان و نه پرنده ای پرآن و نه آتشی فروزان و نه آبی روان بوده باشند، پیش از هر چیز بودی و همه چیز را پدید آوردی و بر هر چیز توانا بودی و همه چیز را نو آفریدی و توانگر نمودی و ناتوان ساختی و میراندی و زنده نمودی و خنداندی و گریاندی.
و علی العرش استویت فتبارکت یا الله و تعالیت أنت الله الذی لا إله إلا أنت الخلاق المعین [العلیم]أمرک غالب و علمک نافذ و کیدک غریب و وعدک صادق و قولک حق و حکمک عدل و کلامک هدی و وحیک نور و رحمتک واسعة و عفوک عظیم و فضلک کثیر و عطاؤک جزیل و حبلک متین و إمکانک عتید و جارک عزیز و بأسک شدید و مکرک مکید أنت یا رب موضع کل شکوی
و بر فرمانروایی هستی چیره گشتی، پس خجسته بودی، ای خدا، و بلندی گرفتی، تویی خدایی که معبودی جز تو نیست، آفریننده یاری رسانی که فرمانت چیره و علمت نافذ، و نیرنگت شگفت، و وعده ات راست، و گفته ات، حق، و داوری ات دادگرانه و مخنت هدایت گر و پیامت نور و رحمتت فراگیر، و گذشتت بزرگ و بخششت بسیار، و عطایت فراوان و ریسمانت استوار، و یاری ات فراهم و پناهنده ات عزتمند و عذابت سخت، و نیرنگت زیرکانه است، تو ای پروردگار من آستانت جایگاه هر شکایتی است
این مطلب را از دست ندهید: فضیلت و کیفیت دعای عهد+متن دعا
این مطلب را از دست ندهید: وقتی دعا استمرار پیدا کند حتما اقبال استجابت بیشتر است
[و]حاضر کل ملإ و شاهد کل نجوی منتهی کل حاجة مفرج کل حزن [حزین]غنی کل مسکین حصن کل هارب أمان کل خائف حرز الضعفاء کنز الفقراء مفرج الغماء معین الصالحین ذلک الله ربنا لا إله إلا هو تکفی من عبادک من توکل علیک و أنت جار من لاذ بک و تضرع إلیک عصمة من اعتصم بک ناصر من انتصر بک تغفر الذنوب لمن استغفرک جبار الجبابرة عظیم العظماء.
و خود حاضر در هر جماعتی و گواه هر گفتگوی نهانی، نهایت هر حاجتی، شادی بخش هر اندوهگین، توانگری هر بر خاک نشسته ای، دژ استوار هر گریزانی، امان هر هراسانی، نگاهدار ناتوانی، گنجینه تهیدستانی، غم زدای غم زدگانی، پشتیبان شایستگانی، آن است خدا، پروردگار ما، معبودی جز او نیست، کفایت می کنی از بندگانت آن را که بر تو توکل کند، و تویی پناه آن که به تو پناه آورد و به درگاهت زاری نماید، نگهدار کسیکه به دامن تو چنگ زند، یار آن که از تو یاری جوید، می آمرزی گناهان آن را که از تو آمرزش خواهد، جبار جبارانی، بزرگ بزرگان.
کبیر الکبراء سید السادات مولی الموالی صریخ المستصرخین منفس عن المکروبین مجیب دعوة المضطرین أسمع السامعین أبصر الناظرین أحکم الحاکمین أسرع الحاسبین أرحم الراحمین خیر الغافرین قاضی حوائج المؤمنین مغیث الصالحین أنت الله لا إله إلا أنت رب العالمین أنت الخالق و أنا المخلوق و أنت المالک و أنا المملوک و أنت الرب و أنا العبد و أنت الرازق و أنا المرزوق.
سرور سروران، آقای آقایان، سرآمد مولایان، دادرس دادخواهان، گره گشای گرفتاران، اجابت کننده دعای بیچارگان، شنواترین شنوندگان، بیناترین بینندگان، داورترین داوران، سریع ترین حسابرسان، مهربان ترین مهربانان، بهترین آمرزندگان، برآورنده حاجات مؤمنان، فریادرس نیکان، تویی خدا، معبودی جز تو نیست، پروردگار جهانیان، تویی آفریدگار و من آفریده و تویی مالک و من مملوک، و تویی پروردگار و من بنده، و تویی روزی دهنده و من روزی خوار.
و أنت المعطی و أنا السائل و أنت الجواد و أنا البخیل و أنت القوی و أنا الضعیف و أنت العزیز و أنا الذلیل و أنت الغنی و أنا الفقیر و أنت السید و أنا العبد و أنت الغافر و أنا المسی ء و أنت العالم و أنا الجاهل و أنت الحلیم و أنا العجول و أنت الرحمن و أنا المرحوم و أنت المعافی و أنا المبتلی و أنت المجیب و أنا المضطر و أنا أشهد بأنک أنت الله لا إله إلا أنت المعطی عبادک بلا سؤال.
و تویی بخشنده و من سائل، و تویی دارای جود و من بخیل، و تویی توانمند و من ناتوان، و تویی عزتمند و من خوار، و تویی بینیاز و من تهیدست، و تویی آقا و من بنده، و تویی آمرزنده و من بدکار، و تویی دانا و من نادان، و تویی بردبار و من شتابزده و تویی رحم کننده و من رحم شده و تویی عافیت بخش و من بلازده و تویی اجابت کننده و من ناچار و پریشان، و گواهی میدهم که تویی خدا، معبودی جز تو نیست، عطابخش بندگانی بدون درخواست ایشان.
این مطلب را از دست ندهید: برکات دعای عهد / چرا دعای عهد بخوانیم ؟ + متن و ترجمه
و أشهد بأنک أنت الله الواحد الأحد المتفرد الصمد الفرد و إلیک المصیر و صلی الله علی محمد و أهل بیته الطیبین الطاهرین و اغفر لی ذنوبی و استر علی عیوبی و افتح لی من لدنک رحمة و رزقا واسعا یا أرحم الراحمین و الحمد لله رب العالمین و حسبنا الله و نعم الوکیل و لا حول و لا قوة إلا بالله العلی العظیم
و گواهی میدهم تویی خدای یگانه یکتای بی همتای بینیاز تک، و بازگشت همه به سوی تو است، خدایا بر محمد و اهل بیت پاک و پاکیزه اش درود فرست و گناهانم را بیامرز و بر من بپوشان کاستی هایم را و از پیشگامت برای من رحمت و روزی فراوان بگشا، ای مهربان ترین مهربانان، و سپاس خدا را پروردگار جهانیان، و خدا ما را بس است و چه نیکو وکیلی است و جنبش و نیرویی نیست جز به عنایت خدای والای بزرگ.
انتهای پیام/
پرسش و پاسخ در
اسراری حیرت انگیز در باب دعای یستشیر +متن و ترجمه / دعای یستشیر؛ دعایی برای رهایی از عذاب قبر و حاجت روایی
گفتگو با هوش مصنوعی