سفر غیرمنتظره دبیبه به الجزایر / بازگشت مغرب به اتحادیه آفریقا پس از ۳۳ سال- اخبار آفریقا - اخبار بین الملل تسنیم



به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی به همراه تعدادی از وزیران این دولت و مقامات بلندپایه امنیتی راهی الجزایر شد و با رئیس جمهور این کشور درباره تحولات لیبی و روابط دوجانبه به گفت وگو نشست.

به دنبال عدم برگزاری انتخابات سراسری در دی ماه گذشته، پارلمان لیبی «فتحی باشاغا» را به عنوان نخست وزیر جدید این کشور تعیین کرد اما این اقدام پارلمان با مخالفت قاطع نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی روبرو شد.

« عبدالحمید دبیبه» به صراحت اعلام کرد تا برگزاری انتخابات سراسری آینده به فعالیت خود ادامه خواهد داد و قدرت را فقط به یک دولت منتخب واگذار می کند.

سفر غیر منتظره نخست وزیر و هیئت دولت وحدت ملی به الجزایر در حالی انجام شد که طی هفته جاری تنش نظامی در طرابلس افزایش یافت و شماری از گروه ها و تشکلات لیبیایی از تولید و صادرات نفت و گاز این کشور جلوگیری کردند.

به نوشته پایگاه خبری الوسط – لیبیا « عبدالحمید دبیبه » به همراه شماری از وزیران هیئت دولت وحدت ملی و مقامات بلندپایه امنیتی لیبی برای انجام یک دیدار رسمی وارد الجزایر شد و در فرودگاه بین المللی « هواری بومدین » مورد استفبال نخست وزیر و سایر مقامات بلندپایه این کشور قرار گرفت.

دفتر نخست وزیری دولت وحدت ملی لیبی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: دبیبه و هیئت همراه در سفر به الجزایر در ارتباط با مسائل مورد توجه دو کشور و گسترش روابط دوجانبه به گفت وگو می نشیند.

بر اساس بیانیه این دفتر، نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی عصر دیروز در کاخ « مرادیه » با رئیس جمهور الجزایر و درباره وضعیت سیاسی لیبی و همکاری های اقتصادی دوجانبه با «عبدالمجبد تبون » گفت وگو کرد.

در این دیدار دبیبه با بیان اینکه ملت لیبی تمایل ندارد که دوره انتقالی افزایش پیدا کند، اظهار داشت: در این شرایط هدف اصلی دولت وحدت ملی برگزاری انتخابات سراسری است و این دولت آمادگی برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری را دارد.

رئیس جمهور الجزایر نیز برگزاری انتخابات در لیبی را تنها گزینه برای پایان دادن به بحران داخلی این کشور دانست و تصریح کرد: الجزایر از دولت وحدت ملی لیبی و برگزاری انتخابات سراسری در این کشور حمایت کامل به عمل می آورد.

در این دیدار تبون از فراهم کردن مقدمات برگزاری یک نشست بین المللی در خصوص لیبی خبر داد و گفت: این نشست در راستای حمایت از برگزاری انتخابات لیبی به میزبانی الجزیره برپا خواهد شد.

نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی پس از دیدار با رئیس جمهور الجزایر در یک نشست مطبوعاتی شرکت کرد و با اشاره به ممانعت شماری از گروه ها و تشکلات لیبیایی از تولید و صادرات نفت گفت: دولت اقدامات قاطع و بازنده ای را در برابر گروه هایی انجام خواهد داد که به ثروت مردم لیبی دست درازی کرده اند.

وی، برگزاری انتخابات سراسری در لیبی را مهم ترین محور گفت وگوهایش با رئیس جمهور الجزایر عنوان کرد و گفت: در این دیدار دیدگاه های دولت وحدت ملی در خصوص برگزاری موفقیت آمیز انتخابات و عبور از مرحله انتقالی به مرحله ثبات و استقرار در کشور تشریح شد.

دبیبه نقش الجزایر در حمایت از برگزاری انتخابات در لیبی را مهم خواند و تصریح کرد: ضروری است که انتخابات هرچه سریع تر برگزار شود.

شرط ائتلاف آزادی و تغییر سودان

ائتلاف « آزادی و تغییر» سودان که شریک سابق نظامیان در قدرت است با انتشار بیانیه اعلام کرد: پیش از ورود به هرگونه مذاکرات سیاسی باید شروط این ائتلاف اجرایی شود.

دفتر نمایندگی سازمان ملل و اتحادیه آفریقا به منظور دستیابی گروه های سودانی به یک توافق در خصوص تشکیل دولت و پایان دادن به بحران سیاسی این کشور قرار است فردا نشستی در خارطوم برگزار کند لذا برای احزاب و تشکیلات سیاسی مدنی سودانی دعوتنامه هایی ارسال کرده که این دعوتنامه توسط ائتلاف آزادی و تغییر رد شده است.

به نوشته پایگاه خبری « العین » ائتلاف آزادی و تغییر در بیانیه خود تاکید کرده است: این ائتلاف راهکارهای سیاسی برای پایان دادن به بحران کشور را رد نمی کند اما معتقد است این راهکارها باید به خواسته های انقلابی مردم جامه عمل بپوشاند و قدرت را کاملا در اختیار غیرنظامیان قرار دهد.

این ائتلاف شروطی را برای شرکت در گفت وگوهای سیاسی تعیین کرده که از جمله آنها می توان به لغو حالت فوق العاده، آزادی زندانیان سیاسی ( از نیروهای انقلابی ) و پایان دادن به سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز مردم اشاره کرد.

مغرب و ۷ توافقنامه همکاری با اتحادیه آفریقا

مغرب ۷ توافقنامه همکاری با اتحادیه آفریقا را تائید کرد که از جمله آنها ایجاد منطقه آزاد تجاری با قاره آفریقا و پیمان مبارزه با فساد است.

به گزارش خبرگزاری مغرب، رباط توافقنامه « باماکو» در خصوص وارد کردن زباله های خطرناک به آفریقا، تردد مرزی، مدیریت نخاله های خطرناک که در قاره سیاه تولید می شوند، به اضافه پروتوکل های قانون تاسیس اتحادیه و پارلمان آفریقا را تائید کرد.

مغرب پس از ۳۳ سال دوری از سازمان وحدت آفریقا ( اتحادیه آفریقای کنونی ) به این نهاد بازگشت و در نشست سران کشورهای قاره سیاه که در سال ۲۰۱۷ در پایتخت اتیوپی برگزار شده بود، شرکت کرد.

دولت رباط در سال ۱۹۸۴ در اعتراض به رسمیت شناخته شدن جمهوری صحرای غربی از سوی سازمان وحدت آفریقا ( اتحادیه آفریقا ) از این سازمان خارج شد.

جمهوری صحرای غربی توسط جبهه پولیساریو تشکیل شد و این درحالی است که مغرب صحرای غربی را جزیی از خاک خود می داند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سفر غیرمنتظره دبیبه به الجزایر / بازگشت مغرب به اتحادیه آفریقا پس از ۳۳ سال- اخبار آفریقا - اخبار بین الملل تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.