ناترازی انرژی از تهران تا البرز / چرا برق صنایع خاموش شد؟



به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، علی حدادی، نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی در برنامه تلویزیونی نگاه مردم در رابطه با پروژه تونل جاده طالقان گفت: با توجه به اهمیت ویژه پروژه های ملی و طولانی شدن روند پیشرفت فیزیکی برخی از آن ها، به ویژه تونل و جاده طالقان و ایمن سازی آن، پیگیری این پروژه ها در دستور کار قرار دارد.

وی مطرح کرد: این پروژه به دلیل تأخیرها و مشکلات ناشی از بارندگی های فصلی حدود هفت ماه در سال با مشکل مواجه و تعطیل می شود. پیرو تذکرات قبلی به وزیر راه و شهرسازی، اخیرا نیز این موضوع پیگیری شده و نهایتا به طرح سؤال رسیده است. این پروژه که پیش ازاین در سطح استانی پیگیری می شد، با توجه به حجم بالای بودجه موردنیاز، به یک پروژه ملی تبدیل شد.

نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: بر اساس برآوردها، بالغ بر ۸۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آن نیاز است که پس از مذاکرات صورت گرفته، مبلغ ۶۴۰ میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه که قدمتی بیش از ۱۰ سال دارد، مصوب شد. این اعتبار به منظور تکمیل تونل طالقان طی سال جاری و سال آینده اختصاص می یابد.

حدادی توضیح داد: در جریان نشستی با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و استاندار البرز، مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از بودجه در اختیار نماینده به این پروژه اختصاص یافت. حدود ۱۴۰ میلیارد تومان نیز در بودجه سال جاری برای این پروژه در نظر گرفته شده بود. استاندار نیز با توجه به ماهیت ملی پروژه، تأمین مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر را پذیرفت.

اختصاص ۶۴۰ میلیارد تومان اعتبار به پروژه تونل طالقان

وی خاطرنشان کرد: همچنین، در مباحث مربوط به مولدسازی و سایر منابع، اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز صورتجلسه شد. اگرچه قول مساعدت تا ۵۰۰ میلیارد تومان از وزیر راه و شهرسازی اخذ شده، اما مجموع مبلغ صورتجلسه شده برای تسریع در تکمیل این پروژه، ۶۴۰ میلیارد تومان است که این اعتبار در سال های جاری و آینده به پروژه تزریق خواهد شد.

نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در صورت کار عملیاتی و جهادی، این پروژه باید ظرف دو سال تکمیل شود، عنوان کرد: در این پروژه از مجموع یک هزار متر تونل، تاکنون ۲۸۰ تا ۳۰۰ متر آن (معادل ۳۰ درصد) به انجام رسیده و مابقی در حال انجام است. در کنار تونل طالقان، پروژه ملی دیگری نیز اهمیت ویژه ای دارد.

حدادی افزود: پروژه کمربندی نظرآباد نیز با توجه به تردد بالای شرکت ها و کارخانجات صنعتی دو شهرک صنعتی نظرآباد و همچنین داخل شهر، نقش حیاتی در تسهیل عبور و مرور و ایمنی ترافیک منطقه ایفا می کند. پیگیری های لازم برای تخصیص اعتبار و تسریع در اجرای این پروژه ملی نیز در دستور کار قرار دارد اما به دلیل عملکرد نامطلوب پیمانکار، قرار شد جابجایی صورت گیرد.

وی با اشاره به اختصاص ۵۰ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه از بودجه در اختیار نماینده بیان کرد: مطالبه مردمی دیگری نیز در شهرستان نظرآباد وجود دارد؛ پروژه پل روگذر راه آهن که تذکرات بنده به وزیر راه و شهرسازی در خصوص آن به یک معما تبدیل شده است. طی تماس تلفنی با رئیس راه آهن کشور پیرو جلسه با وی، بحث بر سر نیاز به ۴۰ میلیارد تومان اعتبار بدین منظور بود.

افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی اعتبارات تملک دارایی البرز

نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی از این رقم ۲۰ میلیارد تومان را برای ادامه کار و ۲۰ میلیارد تومان را مربوط به بحث تملکات دانست و خاطرنشان کرد: بنده پذیرفتم ۲۰ میلیارد تومان را از بودجه در اختیار نماینده اختصاص دهم، مشروط بر اینکه پروژه زودتر عملیاتی شود و به سرانجام برسد زیرا مسئله ای نبود که در این حد ادامه داشته باشد.

حدادی مطرح کرد: همه موضوع این پروژه به شهرستان ساوجبلاغ برمی گشت، فرماندار سابق تعهداتی داده و آن ها را عملیاتی نکرده بود که بخشی از دلایل طولانی شدن پروژه به این مسئله مربوط می شد. دلیل بعدی این بود که پیمانکار یا معاون فنی پروژه پیگیری جدی نداشت. طی مذاکرات صورت گرفته با وزیر راه و شهرسازی و رئیس راه آهن مقرر شد پروژه زودتر عملیاتی شود.

وی در رابطه با وضعیت ارتقای سطح بودجه استان البرز در سال جاری توضیح داد: تذکری به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و استان البرز داده بودم مبنی بر اینکه قبل از نهایی شدن و طرح یک لایحه در مجلس، یک بودجه اعتبار پایدار را برای استان پیش بینی کنند اما این انتظار به صورت کامل محقق نشد. امسال اعتبارات تملک دارایی استان ۳۰ تا ۳۵ درصد در بودجه افزایش یافت.

نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اتفاقات مثبت رقم خورده در خصوص بودجه در اختیار نماینده اذعان کرد: در سنوات گذشته بودجه در اختیار بنده برای حوزه انتخابیه مربوطه ۳۰ میلیارد تومان بود که بیشتر در زمینه امور فرهنگی توزیع می شد اما امسال ۵۰ میلیارد تومان به این بودجه اضافه شد.

۷۵ میلیارد تومان برای بهسازی و توسعه راه های روستایی

حدادی با بیان اینکه این بودجه به پروژه های روستایی غرب استان البرز شامل راه، آب رسانی و طرح های هادی بنیاد مسکن اختصاص یافت، اظهار کرد: ۳۴۳ میلیارد تومان اعتبار دیگر برای پروژه های ملی در نظر گرفته شد؛ این اعتبار قبلا از وزارت اخذ می شد اما امسال در اختیار نماینده قرار گرفت. تمام تلاش ما بر آن بود که تعهد وزارتخانه ها از میزان اعتبارات اختصاص یافته بیشتر باشد.

وی ادامه داد: در جریان پیگیری های مربوط به تخصیص اعتبارات، مبلغ ۷۵ میلیارد تومان برای بهسازی و توسعه راه های روستایی در نظر گرفته و در جلسه با وزارت راه، ۱۷۵ میلیارد تومان دیگر نیز به این رقم افزوده شد. همچنین، با توجه به اهمیت بیمارستان مهستان به عنوان یک مطالبه جدی مردمی، ۸۰ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه اختصاص یافت.

نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در این راستا، وزیر بهداشت نیز تعهد داد که دو برابر این مبلغ را به تکمیل این بیمارستان اختصاص دهد، اظهار کرد: مبلغ ۱۰ میلیارد تومان نیز از وزیر نفت بابت آسیب های اجتماعی اخذ شده که از این مبلغ، چهار میلیارد تومان به مجموعه ورزشی غرب استان اختصاص یافت.

حدادی با بیان اینکه ۶ میلیارد تومان دیگر نیز برای تأمین مسکن محرومان در اختیار کمیته امداد قرار گرفت و کمیته امداد نیز ۱۲ میلیارد تومان به این بخش اضافه کرد، مطرح کرد: در خصوص توزیع اعتبارات تملک دارایی در شهرستان های غرب استان لازم است دقت و توجه لازم به کار گرفته شود تا بتوانیم در بخش توزیع اعتبار نیز شاهد افزایش باشیم.

مدیریت سدهای امیرکبیر و طالقان باید به البرز واگذار شود

وی با اشاره به اینکه بودجه چهارباغ چهار سال پیش، پنج میلیارد تومان بود که سال گذشته به ۱۳۰ میلیارد تومان رسید، در خصوص وضعیت آب اذعان کرد: مدیریت دو سد امیرکبیر و طالقان باید به استان البرز واگذار شود و استاندار باید اختیارات لازم را در امور آب منطقه ای و برق منطقه ای داشته باشد. در حال حاضر، استاندار در امور برق منطقه ای اختیاری ندارد که نیازمند بازنگری است.

نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه بخش زیادی از ناترازی انرژی از جمله آب و برق به ناترازی مدیریتی برمی گردد، عنوان کرد: در بخش آب، استان با کمبود منابع مواجه نیست اما سوءمدیریت موجود مشکلاتی را ایجاد کرده و میزان هدررفت آب به جهت فرسودگی لوله های انتقال آب و سایر بخش ها بالاست.

حدادی مطرح کرد: با تلاش های صورت گرفته در دولت شهید رئیسی، بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بخش تصفیه خانه آب شرب، خط انتقال آب شرب و احداث مخازن اختصاص یافت. مصوبه ما این بود که ۲۵ میلیون مترمکعب آب از سد طالقان برای شهرستان های غرب استان تخصیص یابد.

وی افزود: با وجود مصوبه تخصیص ۲۵ میلیون مترمکعب (تقریبا یک هزار لیتر بر ثانیه) حق آبه از سد طالقان، در حال حاضر تنها ۱۹۰ تا نهایتا ۲۰۰ لیتر بر ثانیه از این میزان در اختیار قرار گرفته و این بدان معناست که حدود ۸۰۰ لیتر بر ثانیه از حق آبه مصوب هنوز بهره برداری نشده و اتصال اصلی به خط انتقال آب طالقان نیازمند پیگیری است تا امکان استفاده کامل از این ظرفیت فراهم شود.

احداث پست فوق توزیع ۲۳۰ کیلوولت در نظرآباد

نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی گفت: در صورتجلسه ای مقرر شد که تا پایان خردادماه، ۲۵ میلیون مترمکعب حق آبه مصوب از سد طالقان به طور کامل در اختیار منطقه قرار گیرد. پیگیری ها ادامه دارد و در صورت اجرایی شدن، نیاز آبی شهرهای نظرآباد، هشتگرد، مهستان و چهارباغ برای حدود ۱۵ سال آینده تضمین می شود.

حدادی با اشاره به اینکه البته این مهم مشروط بر رعایت الگوی مصرف بهینه از سوی شهروندان است، عنوان کرد: در حال حاضر، آب سد طالقان به شهرستان های نظرآباد و هشتگرد رسیده و مشکل مخزن آب در هشتگرد برطرف شده و بر اساس مصوبه ای، شرکت آب و فاضلاب موظف است نسبت به جابجایی و تعویض لوله های فرسوده در نظرآباد، هشتگرد و مهستان اقدام جدی کند.

وی خاطرنشان کرد: در راستای رفع مشکلات نوسانات برق که بخشی از آن به زیرساخت های موجود بازمی گردد، پیگیری ها و تذکراتی به وزیر نیرو ارائه و صورتجلسه ای نیز تنظیم شد. در آخرین جلسه با وزیر نیرو، مقرر شد یک پست فوق توزیع ۲۳۰ کیلوولت در شهرستان نظرآباد احداث شود که زمین موردنیاز برای این پست به صورت رایگان تحویل شده است.

نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبق قول مساعد مسئولان، انتظار می رود عملیات اجرایی آن تا پایان سال جاری به اتمام برسد و با ورود به مدار، از نوسانات برق در منطقه جلوگیری کند، اذعان کرد: بهره برداری از پست برق کمالشهر نیز تأثیر مثبتی بر وضعیت برق شهرستان چهارباغ خواهد داشت.

چرا قطعی برق در پایتخت به این میزان نیست؟

حدادی تصریح کرد: علاوه بر این، وزارت نیرو احداث یک پست برق دیگر را برای لشکرآباد پیش بینی کرده تصریح کرد: بخش صنایع در استان به دلیل قطعی های مکرر برق خسارات جدی دیده است. این قطعی ها که گاهی به چهار تا ۶ ساعت نیز می رسد، درحالی که برای بخش خانگی دو ساعت در نظر گرفته شده، اغلب بدون برنامه قبلی اعمال و موجب آسیب به تولید شده است.

وی ادامه داد: جمع بندی صورت گرفته در سطح استان حاکی از دخالت مجموعه برق تهران در مدیریت این وضعیت بوده که مورد انتقاد است. این سؤال مطرح است که چرا قطعی برق در پایتخت به این میزان و با این سبک و سیاق رخ نمی دهد؟ این یک ایراد اساسی در مدیریت توزیع برق است که باید اصلاح شود. از وزیر نیرو انتظار می رود این موضوع را با جدیت مدیریت کند.

انتهای پیام/.

پرسش و پاسخ در ناترازی انرژی از تهران تا البرز / چرا برق صنایع خاموش شد؟

گفتگو با هوش مصنوعی