لزوم آغاز اداره بهینه شهرها توسط نظام مدیریت شهری



شهردار تهران بر لزوم تحقق بهره وری در نظام مدیریت شهری تاکید کرد و گفت: نظام مدیریت شهری نیز باید اداره بهینه شهرها را آغاز کند.

به گزارش ایسنا، پیروز حناچی در نخستین همایش ملی بهره وری در مدیریت شهری با تاکید بر اینکه بهره وری در مدیریت شهری از اهمیت بسزایی برخوردار است، افزود: مدام در فضای مجازی و سایر جاها به عقبه تاریخی خود می نازیم اما متاسفانه امروز تناسبی میان زندگی ما و عقبه تاریخی ما وجود ندارد.

وی افزود: کشور ما کشور خشکی است و موضوع خشکسالی سالیان سال است که سرزمین ما را درگیر خود کرده و به عنوان یکی از خسیسه های این سرزمین شناخته می شود؛ اما شیوه های مدیریت این خشکسالی در گذشته توسط مردم یکی از اصلی ترین خسیسه های کشور محسوب می شود.

حناچی ادامه داد: ما در یزد قناتی به طول ۱۰۰ کیلومتر داریم که زیر این شهر قرار گرفته، البته که امروز وضعیت بهتری پیدا کرده اما در دوره ای محل عبور فاضلاب بوده، لذا ما با تاریخ سرزمین خود اینطور برخورد می کنیم.

شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود به وجود ۲۱ هزار و ۷۸۰ کیلومتر شبکه قنات در کشورمان در گذشته اشاره کرد و افزود: این شبکه در زمانی ایجاد شده که نه دستگاه حفاری وجود داشته و نه علم مهندسی اینطور پیشرفت کرده بود.

وی تاکید کرد: در زمانی که در شورای عالی شهرسازی حضور داشتم در جنوب خراسان رضوی موردی از سوی دولت برای احداث کارخانه ذوب آهن به ما ارجاع شد. کارخانه ای که برای آن به آب نیاز است و سرزمین ما خشک است. در حالی که میخواستیم جواب منفی بدهیم متوجه شدیم که شش مجوز دیگر در آن منطقه داده شده است.

حناچی ادامه داد: موضوع صرفه جویی در مصرف انرژی با توجه به اینکه ۳۳ درصد اتلاف انرژی در بخش خانگی اتفاق می افتد و معادل ۳۰۰ هزار بشکه نفت است از اهمیت بسزایی برخوردار است. شهرداری در اجرای ضوابط مبحث ۱۹ انرژی می تواند نقش اساسی را ایفا کند.

شهردار تهران با طرح این سوال که در زمینه بهره وری در نظام مدیریتی و به ویژه نظام مدیریت شهری چه میزان تلاش کرده ایم افزود: موضوع بهره وری تا چه میزان دغدغه است و بر روی تصمیمات ما تاثیرگذار است. امروز در مجلس دو لایحه مطرح است که اولین آن هدفش تنها مدیریت شهری نیست و مدیریت شهری در آن سهیم است ولی دومی با هدف حل مشکل شهرداری ها مطرح شده که امیدوارم به تصویب برسد. دولت در این شرایط سخت خواسته که این لوایح را به نتیجه برساند. لذا نظام مدیریت شهری نیز باید اداره بهینه شهرها را آغاز کند.

وی افزود: تجربیات خوبی در این حوزه در دنیا وجود دارد. این در شرایطی است که امروز کشور آلمان در حوزه مدیریت شهری گرفتن انرژی از حرکت اتوبوس های شهری را با توجه به قیمت بالای انرژی آغاز کرده و بخش عمده انرژی ساختمان ها در این کشور از طریق خورشید تامین می شود. در حالیکه شدت تابش خورشید در آسمان این کشور یک دهم کشور ماست. این نگرشی است که باید در شهرهای ما حاکم شود. با توجه به حمایت دولت از شرکت های دانش بنیان این فرصت برای ما فراهم شده که در مسیر تحقق این مهم از فناوری ها و اقدامات خلاقانه بهره بگیریم.

حناچی تاکید کرد: قطعا نیروی انسانی از اهمیت بسزایی برخوردار است. روزی شهرداری تهران ۲۴ هزار نفر نیرو داشت و امروز این نیروها به ۶۵ هزار نفر افزایش پیدا کرده اما آیا خدمات ویژه تری ارائه می شود که جواب منفی است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «لزوم آغاز اداره بهینه شهرها توسط نظام مدیریت شهری» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.