روند صعودی قیمت نفت ادامه دار نیست



به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سی ان بی سی، مرکز مشاوره و تحقیقات اقتصادی کپیتال ایکانامیکس اعلام کرد رشد کند اقتصادی و افزایش تولید نفت آمریکا هر دو نشان دهنده پایان افزایش اخیر قیمت نفت هستند.

قیمت نفت از ابتدای ۲۰۱۹ بالا رفته است که دلیل آن کاهش اختیاری تولید اوپک و متحدانش به همراه تحریم های آمریکا بر ونزوئلا و ایران است. ولی یک تحلیلگر اشاره کرد که افزایش شاخص انرژی S&P، تنها شاخص بازار انرژی، در ماه های آتی به خاطر کندی رشد اقتصادی کاهش خواهد یافت.کند شدن رشد اقتصاد جهان بر تقاضای نفت و قیمت آن تاثیر می گذارد.

به گفته تحلیلگران اقتصادی، با از بین رفتن ترس از کمبود عرضه، نفت قیمت آن هم کاهش می یابد.

طبق پیش بینی ها، قیمت نفت خام برنت در پایان ۲۰۱۹ ، ۵۰ تا ۶۰ دلار در هر بشکه خواهد بود. دلیل این کاهش هم می تواند معافیت های آمریکا بر صادرات نفت خام ایران باشد. به گفته تحلیلگران انتظار می رود افزایش تولید آمریکا و بازگشت تدریجی بخشی از عرضه نفت اوپک باعث کاهش قیمت نفت شود.

در دورنمایی دورتر،کپیتال ایکانامیکس انتظار ندارد عرضه نفت در ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ همینقدر محدود بماند ولی احتمالا قیمت نفت بالا می رود.

قیمت نفت خام حدود ۴۰ درصد از دسامبر افزایش یافته است. ظرفیت مازاد اوپک و روسیه می تواند کمبود صادرات نفت ایران را جبران و تعادلی کوتاه مدت در بازار نفت ایجاد کند ولی موضع سرسختانه ترامپ علیه ایران خطر بالا رفتن تنش ها در خاورمیانه را افزایش می دهد.

اگر تقاضای جهانی همینطور راکد بماند، قطع غیرمنتظره تولید نفت می تواند در بخش عرضه بازار تاثیر بگذارد.

در حالی که افزایش تنش ها بین آمریکا و ایران احتمالا باعث بالا رفتن قیمت نفت می شود ، به نظر می رسد ایران تهدید خود برای بستن تنگه هرمز را عملی نکند چون هزینه های ژئوپلیتیکی آن بسیار بالاست.

در هر صورت اگر دورنمای بهبود اوضاع اقتصادی جهان در نیمه دوم سال صحیح باشد، قیمت ها بالا تر خواهند رفت.

انتهای پیام/۱۳۱

پرسش و پاسخ در روند صعودی قیمت نفت ادامه دار نیست

گفتگو با هوش مصنوعی