اشعار <a href="/fa/dashboard/ الشعرا" class="text info">تاج الشعرا</a> «<a href="/fa/dashboard/ class="text info">یحیوی</a>» زینت بخش مجالس عزاداری <a href="/fa/dashboard/ حسین" class="text info">امام حسین</a> در <a href="/fa/dashboard/ class="text info">اردبیل</a> + فیلم اخبار <a href="/fa/dashboard/ class="text info">اردبیل</a> اخبار استانها <a href="/fa/dashboard/ class="text info">تسنیم</a>



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، سروده های مرحوم یحیوی بعد از گذشت قریب به ۴۳ سال، هنوز هم شور و حال خاصی به مجالس عزاداری ماه محرم و امام حسین (ع) می بخشد و زینت بخش مراسم سوگواری است.

مرحوم عباسقلی یحیوی در بیست و هفتم تیر ماه سال ۱۲۸۰ هجری شمسی در یک خانواده مذهبی ، در محله تازه شهر اردبیل دیده به جهان گشود و در سن ۱۳ سالگی چشمه شعر در جانش جوشید و با تخلص احقر سرودن اشعار عاشورایی را آغاز کرد.

حاصل ۷۸ سال عمر و ۶۵ سال سابقه شاعری وی، ۶ جلد کتب شعر فارسی و ترکی از جمله بساط کربلا، اسرار عاشورا، پرچم عزا، آخرین آثار ، یادگار یحیوی و بهارستان یحیوی است.

«میرزامحمدعلی ناطق» و «میرزا افضلعلی صدرالممالکی» اولین شنودگان تازه ترین اشعار یحیوی بودند. سلیم مؤذن زاده اردبیلی تقریبا اولین مداحی بود که اشعار یحیوی را اجراء می کرد.

.

تسلط یحیوی بر ادبیات مرثیه و حماسه، روح خیال پردازی، زمینه صحنه پردازی و استخوان بندی کلام وی باعث شد تا وی پایه گذار سبکی نو در ادبیات مراثی کشور باشد.

اغلب مرثیه سرایان بعد از تاج الشعرا از مکتب فکری و سبک خاص وی پیروی کرده اند. البته یحیوی هم به شاعران اهل بیت(ع) به دیده احترام می نگریست و به همه شاعران سفارش می کرد که در انسجام کلام و کشف مفاهیم تازه و معانی بکر و قوت طبع و بیان سلیس و روان کوشا باشد.

وی سرانجام در سن ۷۸سالگی در ۲۶ آبان ۱۳۵۸ هجری شمسی دار فانی را وداع گفت و در آرامستان «بهشت فاطمه» اردبیل به خاک سپرده شد .

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اشعار تاج الشعرا «یحیوی» زینت بخش مجالس عزاداری امام حسین در اردبیل + فیلم- اخبار اردبیل - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.