شهید محسن امیدی؛ فرمانده ای که باید از نو شناخت



به گزارش خبرگزاری تسنیم از نهاوند، سردار شهید محسن امیدی معروف به سردار عاشورایی ایستاده در مجنون یاد می کنند که در بیست و ششم دیماه سال ۱۳۳۶ در خانواده ای مذهبی در شهرستان نهاوند به دنیا آمد. دوران کودکی اش را در محیط گرم و با صفای خانواده و با تعالیم برگرفته از قرآن و سیره ائمه(ع)سپری کرد. با رسیدن به سن تحصیلات به مدرسه رفت و با شور و شوق به فراگیری علم پرداخت.

در دوران تحصیلات متوسطه به صف مبارزان انقلاب اسلامی پیوست و در نهاوند همراه شهید حیدری، به تشکیل کتابخانه ای مبادرت ورزید تا از آن به عنوان پایگاهی برای مبارزاتشان با طاغوت استفاده کند.

از این کتابخانه علاوه بر هماهنگی بین نیروهای انقلابی و سازماندهی تظاهرات و اعتراضات مردمی در سطح نهاوند، به عنوان محلی برای چاپ و پخش اعلامیه ها و پیام های امام خمینی (ره) استفاده می کرد و همچنین به محلی برای نقد و به چالش کشیدن عملکرد غلط حکومت شاه تبدیل شد.

با پیروزی انقلاب اسلامی، علاوه بر شغل معلمی در اوقات فراغت در نهادهای انقلابی مشغول شد و همزمان با فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از آموزش و پرورش استعفا داد و با همکاری تعدادی از دوستانش سپاه نهاوند را تاسیس کرد.

شهید امیدی سال ۱۳۶۰ با دختری جنگ زده بنام هما شالباف زاده که اهل اهواز بود ولی بنا به شرایط جنگی در نهاوند ساکن شده بود ازدواج کرد و خطبه عقد آنها را حجت الاسلام والمسلمین حاج عباسعلی مغیثی امام جمعه نهاوند خواند.در سال ۱۳۶۱ به دلیل ماموریتی به کرمانشاه منتقل شد و در سپاه منطقه ۷ مسئولیت فرماندهی بسیج این سپاه را به عهده گرفت.

مدتی بعد به همدان رفت و در واحد اطلاعات و عملیات سپاه همدان مشغول خدمت شد. جنگ تحمیلی وارد دومین سال شده بود و ضرورت سازماندهی نیروهای سپاه و بسیج در یگان ها نمود بیشتری پیدا کرد.

تیپ ۳۲ انصارالحسین (ع) که بعد از مدتی به لشکر ارتقاء یافت در شرف تشکیل بود؛ شهید امیدی به این تیپ پیوست و به عنوان یکی از مسئولین آن به فعالیت پرداخت. بعد از پیوستن به این یگان در بیشتر عملیات هایی که توسط نیروهای ایران انجام می شد حضور مستقیم داشت.

پس از مدتی در سال ۱۳۶۵رئیس ستاد لشکر انصار الحسین (ع) همدان شد هنوز چند صباحی از فرماندهی وی در لشگر نگذشته بود که در تاریخ ۲۰ شهریور ماه سال ۱۳۶۵ در جبهه جزیره مجنون هنگامی که با همراهی تعدادی از رزمندگان گردان ۱۵۴مشغول مقابله با دشمن بود به شهادت رسید.

گزارش از علی سهرابی

انتهای پیام/۷۴۱/ی

پرسش و پاسخ در شهید محسن امیدی؛ فرمانده ای که باید از نو شناخت

گفتگو با هوش مصنوعی