موافقت شورای شهر شیراز با بودجه 31 هزار و 600 میلیارد تومانی شهرداری شیراز



به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمد حسن اسدی؛ شهردار شیراز در یکصد و چهل و هفتمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص متمم بودجه شهرداری شیراز گفت: بودجه متمم شهرداری شیراز به ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده و سرجمع پیشنهادی شهرداری شیراز در متمم تغییری نداشته است.

اسدی افزود: وزن قالب بودجه شهرداری شیراز در سال ۱۴۰۳ به حوزه عمرانی تخصیص یافته که این تخصیص اعتبارات از بسیاری از نهاد های استان فارس بیشتر است.

شهردار شیراز تصریح کرد: در لایحه متمم بودجه سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۴ هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان از محل درآمد های عمومی تامین شده که بیش از ۶۰ درصد از سهم بودجه را به خود اختصاص داده است.

اسدی ادامه داد: بیش از ۶ هزار و ۶۸۰ میلیارد تومان از محل واگذاری دارایی سرمایه ای معادل ۲۷ درصد به منابع و ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان نیز از محل واگذاری دارایی مالی تخصیص یافته است.

وی افزود: در بخش درآمد های عمومی ۱۰ هزار و ۵۱۴ میلیارد تومان مربوط به عوارض عمومی، ۲۳۷ میلیارد تومان عوارض اختصاصی و ۲۵۹ میلیارد تومان بهای خدمات و ۸۰۷ میلیارد تومان درآمد وجوه و اموال و ۲۸۶ میلیارد تومان کمک های اعطایی دولت و ۲ هزار و ۵۱۷ میلیارد تومان اعانات و کمک های اهدایی است که ۶۰ در صد منابع را به خود اختصاص داده است.

شهردار شیراز همچنین خاطرنشان کرد: بخش هزینه های عمرانی ۱۸ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان است که یک هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان در حوزه ماموریت ایمنی و بحران، حوزه زیست محیطی ۱۹۱۵ میلیارد تومان، شهرسازی وکالبدی ۴۱۰۸ میلیارد تومان، باز پرداخت دیون عمرانی یک هزار و ۴۵۴ میلیارد تومان، خدمات مدیریت یک هزار و ۵۱۳ میلیارد تومان، حمل و نقل و ترافیک و عمران ۷ هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان و حوزه فرهنگی ۷۶۲ میلیارد تومان تخصیص اعتبارات صورت گرفته است.

اسدی همچنین اضافه کرد: اعضای شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این جلسه به لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری شیراز به رقم ۳۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رای مثبت دادند.

وی خاطرنشان کرد: مقرر شده است در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در کلان شهر شیراز به ثبت برسد.

حمیدرضا اسماعیلی؛ معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز نیز گفت: بررسی گزارش های بودجه ای سال های ۹۸ تا ۱۴۰۳ نشان می دهد که در سال ۹۸ بودجه شهرداری شیراز که ۳۲۵۹ میلیارد تومان بوده است؛ مجموع وام، فروش سرقفلی، فروش زمین و اوراق مشارکت ۴۳ درصد بودجه است و در سال ۹۹ بودجه شهرداری شیراز ۵۵۰۰ میلیارد تومان بوده است که مجموع وام، فروش زمین، فروش سرقفلی و اوراق مشارکت ۳۴٫۵ درصد بودجه را تشکیل می داد.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰ که بودجه شهرداری شیراز ۹ هزار میلیارد تومان بوده است؛ فروش زمین، فروش سرقفلی، مجموعه وام، اوراق مشارکت ۴۳ درصد بودجه را تشکیل می داد و در سال ۱۴۰۳ که بودجه شهرداری شیراز ۳۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیارد تومان تعیین شد، مجموع فروش وام، اوراق مشارکت، فروش زمین، فروش سر قفلی در مجموع ۳۴٫۴ درصد بودجه را تشکیل می دهد که این موضوع نشان می دهد در بودجه شهرداری شیراز برای سال ۱۴۰۳ میزان ۳۴ درصد فروش زمین و سرقفلی و اوراق مشارکت است و سهم درآمد های پایدار و سایر درآمد های دیگر به جز فروش سرمایه های شهرداری، گرفتن وام و بدهکار شدن شهرداری بسیار کاهش یافته است و شهرداری توان و توجه خود را بر روی موضوع درآمد های پایدار و سایر آیتم های درآمدی و نه فروش اموال شهرداری و وام متمرکز کرده است.

۳۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان؛ بودجه مصوب سال ۱۴۰۳

افسانه خواست خدایی؛ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، امور حقوقی و املاک شورای شهر نیز گفت: حاصل یک ماه تلاش و کار مداوم کمیسیون های شورای اسلامی شهر و جمع بندی نهایی در کمیسیون برنامه و بودجه، امور حقوقی و املاک شورا و همکاری شهرداری، بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری شیراز به میزان ۳۱۶۰۰ میلیارد تومان بود که به تصویب رسید.

وی بیان کرد: عدد مصوب با افزایش و رشد منطقی حدود ۲۹ درصدی به نسبت سال گذشته و مبلغ ۲۱۰۰ میلیارد تومانی افزایش نسبت به عدد مندرج در لایحه تقدیمی شهرداری و با لحاظ میزان مازاد تخصیص نیافته سال گذشته مشتمل بر ۲۱/۸ درصد بودجه جاری و ۷۸/۲ درصد بودجه عمرانی به تایید و تصویب صحن علنی و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز رسید.

خواست خدایی افزود: متمم بودجه سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۴۵۰۰ میلیارد تومان با افزایش ۴/۳ درصدی به نسبت بودجه مصوب ۱۴۰۲ مشتمل بر ۲۳/۵ درصد بودجه جاری و ۷۶/۵ درصد بودجه عمرانی به تصویب شورای اسلامی شهر شیراز رسید.

تصویب لایحه اخذ مجوز پروژه تله کابین شیراز

در ادامه لایحه شهرداری شیراز درخصوص اخذ مجوز درخصوص پروژه سرمایه گذاری تله کابین شیراز در پارک کوهستانی ۵۸۰ هکتاری دراک بررسی شد و به تصویب رسید.

براساس ماده واحده این مصوبه به شهرداری شیراز اجازه داده می شود علاوه بر استفاده از اختیارات مندرج در مصوبه شماره ۱۵۴۲۱/۱۴۰۱/ش مورخ ۲۶/۱۰/۱۴۰۱ شورای اسلامی شهر، به منظور جذب و تشویق سرمایه گذاران برای احداث تله کابین شهر شیراز اقدام کند. براین اساس به منظور کاهش دوره زمان انتقال پروژه به شهرداری در قالب قرارداد BOT در شرایط مطلوب تر و بهینه اقتصادی پس از احداث و بهره برداری توسط سرمایه گذار، شهرداری مجاز است نسبت به پرداخت حداکثر تا ۷۰ درصد مبلغ آورده سرمایه گذار را پس از اجرای کامل پروژه و بهره برداری از آن توسط سرمایه گذار به مدت ۲ سال (به منظور اطمینان از عملکرد سرمایه گذار درخصوص احداث پروژه باکیفیت مطلوب) اقدام کند.

همچنین شهرداری جهت انجام موارد مندرج در بند ۱، نسبت به پرداخت ۷۰ درصد مبلغ آورده سرمایه گذار مندرج در قرارداد به اضافه سود سرمایه گذاری وی پس از اخذ نظر کارشناس رسمی دادگستری در خصوص نرخ و میزان سود سرمایه گذاری و مجموع مبلغ پرداختی شهرداری بابت ۷۰٪ آورده مذکور با لحاظ زمان دوره احداث و راه اندازی کامل و مدت دو سال پس از آن جمعا تا ۴ سال اقدام کند.

دیگر مصوبه لایحه دوفوریتی شماره ۷۸۹۵۹۸/۱۴۰۲ مورخ ۲۹/۱۱/۱۴۰۲ شهرداری شیراز، درخصوص همکاری با فرمانداری شیراز در برگزاری انتخابات بود. براین اساس به شهرداری شیراز اجازه داده می شود با توجه به ماده ۱۳ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین نامه فرماندار شهرستان شیراز جهت همکاری در برگزاری هرچه باشکوه تر انتخابات مورخ ۱۱/۱۲/۱۴۰۲، علاوه بر مبلغ مندرج در مصوبه شماره ۱۵۰۷۱/۱۴۰۲/ش مورخ ۱۰/۱۱/۱۴۰۲ اقدام کند و مقرر شد تا مبلغ بیست و هفت میلیارد ریال جهت پذیرایی از عوامل اجرایی و پرداخت هزینه اعزام خودرو های سواری، وانت، اتوبوس و مینی بوس و … در مدت زمان برگزاری انتخابات و سایر ردیف های مربوطه، نسبت به هزینه کرد اقدام کند.

همچنین لایحه شهرداری شیراز، درخصوص عوارض صدور پروانه ساختمانی زیربنای املاک در اجرای ماده واحده قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح های دولتی و شهرداری ها، به تصویب رسید.

براین اساس عوارض صدور پروانه ساختمانی زیربنا (مسکونی) املاک (به استثناء باغات) در اجرای ماده واحده قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح های دولتی و شهرداری ها مصوب ۲۹/۸/۱۳۶۷ و اصلاحات بعدی آن با رعایت مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران محاسبه و اخذ می شود.

همچنین در این جلسه درخصوص نرخ کرایه جابه جایی مسافر در شبکه حمل و نقل مسافر شامل ناوگان اتوبوس و مینی بوس در سال ۱۴۰۳، بررسی و نرخ کرایه جابه جایی مسافر شامل انواع ناوگان اتوبوسرانی و مینی بوسرانی در شبکه حمل و نقل مسافر حمل و نقل شیراز در هر کیلومتر پیمایش اتوبوس ۱۳٫۷۱۷، ۷۰۸ ریال، مینی بوس ۲۳٫۶۱۴، ۴۷۷ ریال، نرخ نقدی خطوط اتوبوس، مینی بوس ۵۰٫۰۰۰ و هر ساعت دربستی با اتوبوس شهری ۱٫۸۰۰٫۰۰۰ مصوب شد.

براساس این مصوبه خطوطی که به نواحی حومه شهر خدمات رسانی می کنند، علاوه بر نرخ مصوب ۲۰ درصد به نرخ کرایه کارت و نقد (به صورت رند شده) آن ها اضافه خواهد شد و نرخ ورودی و کیلومتر خطوط شبانه با افزایش ۵۰ درصد نسبت به خطوط روزانه تعیین می شود.

همچنین از تاریخ ۰۱/۰۱/۱۴۰۳ این مصوبه لازم الاجرا بوده و تمام مصوبات مغایر با آن لغو می شود.

تصویب لایحه مشارکت شهرداری در طرح از مزرعه تا سفره

لایحه دوفوریتی شهرداری شیراز درخصوص مشارکت شهرداری نیز در طرح «از مزرعه تا سفره»، با حضور ۱۱ نفر اعضای شورا بررسی شد و به تصویب رسید.

براساس ماده واحده این مصوبه به شهرداری شیراز اجازه داده می شود در راستای تنظیم بازار میوه و تره بار و حمایت از اقشار کم برخوردار و حذف آثار نامطلوب حضور دلالان و واسطه ها، با مشارکت در طرح «از مزرعه تا سفره» برای عرضه مستقیم میوه و تره بار، با قیمت و کیفت مناسب اقدامات لازم از جمله تأمین اقلام میوه و تره بار توسط تعاون روستایی یا تعاونی های زیرمجموعه و اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر، عرضه و توزیع محصولات تأمین شده در غرفه متعلق به شهرداری را با نظارت و مدیریت سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری شیراز و براساس آیین نامه انضباطی واگذاری غرفه به عمل آورد.

همچنین بهره برداران باید به رعایت قوانین و مقررات سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی و عرضه محصولات با کیفیت و قیمت های مصوب شده، مکلف شوند.

تصویب لایحه دوفوریتی شهرداری شیراز، درخصوص پرداخت حق الجلسه به اعضای کمیسیون ها و کمیته های شورای اسلامی شهر و شهرداری، دستور کار دیگر لایحه دوفوریتی شهرداری شیراز، درخصوص پرداخت حق الجلسه به اعضای کمیسیون ها و کمیته های شورای اسلامی شهر و شهرداری بود که ضمن تصویب دوفوریت آن، اعضا و دست اندرکاران کمیسیون های بدوی و هم عرض ماده ۱۰۰، ماده ۷۷ قانون شهرداری، ماده ۳۸ آیین نامه معاملات شهرداری تهران تسری یافته به کلان شهر ها و مراکز استانها، کمیسیون معاملات اعم از مناقصه و مزایده و حراج و …، کمیسیون ستاد باغات، کمیته راهبردی درآمد، کمیته بررسی لوایح، کمیته تخصیص، شورای اداری و استخدامی، شورای ترافیک شهر شیراز و کمیته های مربوطه، هیات انضباطی رسیدگی به تخلفات تاکسیرانان، کمیته رسیدگی به تخلفات اتوبوس داران موضوع ماده ۱۷ دستورالعمل واگذاری اتوبوس و بهره برداری از خطوط اتوبوسرانی، کمیته بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به اعتراض بهره برداران، هیات تطبیق مصوبات مستقر در فرمانداری، دبیران و کارمندان دبیرخانه های کمیسیون های مذکور و نمایندگان شهرداری و کارکنان دفتر هیأت رئیسه شورا، اداره حقوقی و مصوبات شورا، دبیرخانه و دبیران کمیسیون ها و مسئولین دفاتر اعضای شورا ودبیرخانه پیگیری مصوبات شورا در شهرداری و سایر کمیسیون یا کمیته های مستقر دارای ابلاغ در شورای شهر و شهرداری یا مصرح در قانون که در سال ۱۴۰۲ اهتمام و تلاش خویش را در جهت اجرای قانون و رفع مشکلات شهری و شهروندان به عمل آورده اند، مورد تقدیر قرار گرفتند.

در همین راستا و به منظور تجلیل و قدردانی از عملکرد اعضای این گروه ها به هر کدام از افراد مذکور به جز اعضای شورای اسلامی شهر با پرداخت مبلغ هفتاد میلیون ریال از محل ردیف اعتباری ۱۵۰۳۰۳ و ۱۱۰۲۰۸ بودجه سال ۱۴۰۲ موافقت شد. البته در صورتی که فردی همزمان در بیش از یکی از کمیسیون های مذکور عضویت داشته باشد یا عناوین فوق را مشمول شود، صرفا یک مورد آن پرداخت می شود.

انتهای پیام/۴۲۴

پرسش و پاسخ در موافقت شورای شهر شیراز با بودجه 31 هزار و 600 میلیارد تومانی شهرداری شیراز

گفتگو با هوش مصنوعی