مقابله با جنگ نرم دشمن تنها از طریق حرکت جهادی و تبیینی / عموم مردم، مخاطب تعبیر «جهاد تبیین»



در راستای بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر لزوم جهاد تبیین و ضرورت روایت حقیقت ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و جلوگیری از تحریف آن ها، مراسم رونمایی از نشان «جهاد روایت و تبیین»، سایت دبیرخانه دانشجویی جهاد روایت و تبیین (jrt.mfjd.ir) و همچنین، پوستر نخستین همایش ملی- دانشجویی جهاد تبیین، به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، این برنامه امروز (۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۰) در سالن شهید صبوری معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی و با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر روح الله شاطری، دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزشی، حجت الاسلام و المسلمین سعید صلح میرزایی، رییس دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله العظمی خامنه ای در قم و نویسنده کتاب «جهاد تبیین»، دکتر عباس سلیمی نمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، دکتر جمال رحیمیان، سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، دکتر رضا فریدزاده سرپرست سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی برگزار شد.

مقابله با جنگ نرم دشمن تنها از طریق حرکت جهادی و تبیینی

دکتر جمال رحیمیان، سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به اقدام سریع و جهادی در زمینه پرداختن به موضوع جهاد تبیین گفت: تبیین به معنای تعریف، بیان و رفع ابهام است و اساسا هر حرکت انسانی، فرهنگی، اجتماعی باید با تبیین همراه باشد، زیرا با انسان و جامعه سروکار داریم. انسان و جامعه به حرکت درنمی آید، مگر اینکه مسیر آینده اش مشخص باشد. در جریان تحولات سیاسی هم تبیین جایگاه مهمی دارد.

سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی افزود: در جریان انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره)، مبارزه را با چند سخنرانی شروع کردند و در حقیقت، با این سخنرانی ها، تبیین آغاز شد و در سخنرانی های ۱۰ تا ۲۰ بهمن ۱۳۴۸، امام (ره) در درس های فقه، بحث نظریه حکومت اسلامی و ولایت فقیه را تبیین می کردند. بنابراین تبیین امروز امری ضروری برای انسان و جامعه است.

وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر، مقام معظم رهبری از واژه «جهاد» استفاده کردند. جهاد واژه ای است که در مواقع خاص و فوق العاده از آن استفاده می شود. استفاده از واژه جهاد از سوی مقام معظم رهبری، نشان دهنده وضعیتی فوق العاده است. باید درخور این واژه، حضورمان هم جهادی باشد. این وضعیت فوق العاده ای که دشمن برای کشور ایجاد کرده است و جنگ نرمی و شناختی که با آن روبرو هستیم، بجز با یک حرکت جهادی و تبیینی، قابل مقایسه نیست. تغییر باورها، هنجارها و ارزش ها، هدف دشمن از این جنگ شناختی است تا مردم و بخصوص جوانان کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

دکتر رحیمیان تصریح کرد: وظیفه رسانه های کشور به ویژه رسانه های جهاد دانشگاهی است که هژمونی رسانه های غرب که ارزش ها و باورهای مردم را هدف قرار داده اند، شناسایی و خنثی کنند. براساس فرمایش مقام معظم رهبری، باید در جهاد تبیین و جهاد رسانه ای، بتوانیم حرکت بعدی دشمن را فعالانه تشخیص و براساس آن اقدام کنیم.

مخاطب تعبیر «جهاد تبیین» در این برهه زمانی، عموم مردم است

حجت الاسلام و المسلمین سعید صلح میرزایی، رییس دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله العظمی خامنه ای در قم نیز در این نشست تأکید کرد: جهاد تبیین واژه ای است که رهبر معظم انقلاب از ۵ مهرماه ۱۴۰۰ آن را به کار بردند. تفاوت این تعبیر در این برهه از زمان با قبل در این است که پیش از این، مخاطب مقام معظم رهبری، دانشگاهیان و اساتید و طلاب و فرهیختگان بودند؛ اما در این برهه از زمان، مخاطب ایشان همه مردم هستند.

نویسنده کتاب جهاد تبیین خاطر نشان کرد: جهاد تبیین یک عکس العمل نسبت به ذهن مشوشی است که در عرصه شناخت دچار مشکلاتی شده است و نباید نسبت به این ذهن آشفته بی تفاوت باشیم. دلیل اینکه مقام معظم رهبری، مخاطبان تعبیر جهاد تبیین را عموم مردم عنوان کردند، حجم بالای فعالیتی است که دشمن در زمینه تحریف و جنگ ترکیبی انجام می دهد. دشمن توانسته است به خصوصی ترین بخش زندگی مردم به خصوص جوانان نفوذ پیدا کند. فرزندان ما اکنون می توانند در عرض چند ثانیه (از طریق اینترنت و فضای مجازی) به محتواهای بد و نامناسب دسترسی پیدا کنند.

حجت الاسلام و المسلمین صلح میرزایی افزود: مقام معظم رهبری تأکید کردند، همه کسانی که (در فضای مجازی) حساب کاربری دارند، یک تریبون شده اند و صدای آنها شنیده می شود. اینجاست که رهبر همه را به میدان بزرگ جهاد تبیین فراخوانده اند. در فضای حقیقی هم با توجه به حجم بالای دسترسی به اطلاعات، فرمان جهاد تبیین می تواند مفهوم خود را پیدا کند.

رییس دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله العظمی خامنه ای در قم تأکید کرد: باید از فرمان راهبردی جهاد تبیین که از سوی مقام معظم رهبری اعلام شده است، صیانت شود. گاهی می بینیم که برخی فرمان ها با نگاه های ویترینی و نمایشی، به کنار رفته، تحریف شده یا مورد سودجویی قرار می گیرد. اما میدان عملیات جهاد تبیین کاملا مشخص است و باید سریعا از تبیین جهاد تبیین وارد مرحله عملیات شویم. نشست امروز هم با این هدف برگزار شده است.

حجت الاسلام و المسلمین صلح میرزایی تصریح کرد: نگاه کنیم که دشمن در چه نقاطی تمرکز کرده است و در همان نقاط، عملیات پدافندی انجام دهیم. این نقاط باید به درستی شناسایی شوند و اگر محتوا در اختیار داریم، محتوا ارسال شود و اگر محتوای مناسب نداریم، ترکیبی از پژوهش و هنر را مورد استفاده قرار دهیم تا بتوانیم این تبیین را به شکل صحیح انجام دهیم و تحریف های بوجود آمده را از بین ببریم. برخی موانع وجود دارد که این حرکت را به جهاد تبدیل کرده است؛ به عنوان مثال، بسیاری از مخاطبان علاقه مندی انقلابی و دینی دارند، اما شجاعت لازم برای ورود به این عرصه را ندارند که باید این شجاعت و شهامت را در آنها بوجود بیاوریم. همچنین ناهماهنگی و ناهمترازی را از بین ببریم.

رییس دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله العظمی خامنه ای در قم افزود: به قرارگاهی برای هدفمند کردن اقدام ها نیاز داریم و جهاد دانشگاهی و نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها باید در آن حضور داشته باشند. با توجه به بودجه های محدود فرهنگی لازم است اراده بالاتری در نظر گرفته شود تا قرارگاه موقت در محیط دانشگاه ها ایجاد شود. مجموعه های مختلف باید در مورد شبهات مختلف پاسخگو باشند و بتوانند محتوای مورد نیاز مردم و جوانان را به شکل مناسب تولید و ارائه کنند. شکل گیری یک ستاد فرماندهی و قرارگاه واحد کمک می کند تا این جریان فتنه و تحریف را شکست دهیم.

درحال تکمیل …
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «مقابله با جنگ نرم دشمن تنها از طریق حرکت جهادی و تبیینی / عموم مردم، مخاطب تعبیر «جهاد تبیین»» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.