صادرات ۲۲۷ میلیون دلار کالا از استان کردستان / موانع پیش روی صادرات استان برطرف شود- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حامد قادرزاده بعدازظهر امروز در سومین جلسه توسعه صادرات که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، با اذعان به اینکه علی رغم عدم صادرات، قیمت محصولات همچون پیاز و سیب زمینی در استان بالاست، اظهار داشت: متاسفانه آمار صادرات کردستان مبهم است.

وی با اشاره به اینکه باید روز به روز آمار صادرات استان رصد و موانع و آسیب های این حوزه شناسایی شود، گفت: می طلبد که روی محصولات تحلیل انجام و جهت صادراتی مشخص باشد.

معاون امور اقتصادی استاندار کردستان از کاهش قیمت مرغ در بازار استان به ۵۸هزار و ۸۰۰تومان خبر داد و تصریح کرد: باید برای کاهش محصولات دیگر نیز تدبیری اندیشید.

وی با بیان اینکه ظرفیت استان بیشتر در حوزه خدمات است، افزود: نادیده گرفتن پتانسیل های این حوزه باعث از بین رفتن درآمدهای این بخش می شود.

قادرزاده با بیان اینکه به عنوان طلبه اقتصادی از مسئولان انتطار داشته که داده ها را تحلیل و آمار شفاف ارائه دهند، بیان کرد: متاسفانه بر اساس تغییرات، فکر اقتصادی نمی کنیم و این روند آسیب زاست.

وی با تاکید بر اینکه موانع حوزه صادرات بررسی شود، اظهار کرد: دو ماه است که قرار است شورای گفت وگوی بخش خصوصی و دولت با دستور کار بررسی وضعیت دریاچه زریبار بررسی برگزار شود، زریبار را که داریم خشک می کنیم و برگزار نشد!

معاون امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به ظرفیت های معدنی، گردشگری و کشاورزی این استان گفت: موانع موجود بر سر راه تولید و صادرات را باید هرچه سریع تر برطرف کنیم.

قادرزاده حساسیت مسئولان استانی نسبت به تغییر کاربری اراضی را ضروری دانست و ابراز داشت: دلایل کاهش صادرات مورد تحلیل قرار گیرد.

برخی از کارشناسان حوزه اقتصادی به بیان نقطه نظرات خود پیرامون دلایل و ارائه راهکار ویژه جلوگیری از کاهش صادرات از استان کردستان به کشورهای دیگر پرداختند.

صادرات ۲۲۷ میلیون دلار کالا از استان کردستان

ناظر گمرکات کردستان نیز در این جلسه از صادرات ۵۵۶هزار تن کالا به اررش ۲۲۷میلیون دلار کالا در هفته نخست سال جاری از استان به کشورهای دیگر خبر داد.

خلیل حیدری، از صادرات ۵۵۶هزار تن کالا به ارزش ۲۲۷میلیون دلار در هفت ماهه نخست سال جاری از استان به کشورهای دیگر خبر داد و اظهار داشت: این آمار در مدت مشابه سال گذشته ۵۵۷هزار تن به ارزش ۲۴۶میلیون دلار بوده است.

وی افزود: آمار صادرات در سال جاری از استان کردستان به کشورهای دیگر از لحاظ وزنی ۲درصد افزایش یافته و از لحاظ ارزشی ۸درصد کاهش یافته است.

ناظر گمرکات استان کردستان صادرات کل کشور در هفت ماهه نخست سال جاری را ۶۱هزار و ۲۸۳تن به ارزش ۲۸هزار و ۴۰۶میلیون دلار عنوان کرد و گفت: این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۷۴هزار و ۹۶۴تن به ارزش ۲۶هزار و ۸۹۳میلیون دلار بوده که از لحاظ وزنی ۱۸درصد کاهش و از لحاظ ارزشی ۶درصد افزایش یافته است.

وی به سهم صادرات استان کردستان از کل صادرات کشور منتهی به ۷ماهه نخست سال جاری اشاره و بیان داشت: سهم وزنی ۰٫۹۲درصد تن و سهم ارزشی ۰٫۸درصد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی ۲۴درصد افزایش و از لحاظ ارزشی ۱۲درصد کاهش داشته است.

حیدری با اذعان به اینکه میزان تجارت ایران با عراق در حال کاهش است، بیان کرد: پیشنهاد می شود که در استان کردستان علاوه بر پایانه مرزی بودن، بندر خشک نیز راه اندازی شود.

وی خاطرنشان کرد: صادرات از سایر گمرکات استان(باشماق و مریوان) منتهی به ۷ماهه نخست سال جاری ۴۱۹هزار تن به ارزش ۲۴۹ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی ۴۱درصد و از لحاظ ارزشی ۲۶درصد کاهش یافته است.

مدیرکل گمرکات کردستان متوسط قیمت هر تن صادرات کالا از استان را را یکهزار و ۳۶۱دلار برشمرد و اذعان کرد: امسال صادرات استان در مجموع به تفکیک بخش های اقتصادی در حوزه پتروشیمی، صنعت، فرش و صنایع دستی و معدن و صنایع معدنی ۶درصد کاهش یافته است.

انتهای پیام/۴۸۱/ن

پرسش و پاسخ در صادرات ۲۲۷ میلیون دلار کالا از استان کردستان / موانع پیش روی صادرات استان برطرف شود- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی