حقوق مالکیت فکری از ابزار های مهم دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار



معاون پژوهشی حقوقی دانشکده حقوق دانشگاه تهران مطرح کرد؛

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به گزارش خبرنگار، سعید حبیبا، معاون پژوهشی حقوقی دانشکده حقوق دانشگاه تهران در مراسم رویداد کافه مالکیت با هدف بیان چالش های مالکیت فکری که عصر امروز در ساختمان دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: مالکیت فکری محصولی ساخته ذهن است که فرد یا سازمانی در حوزه عمومی یا خصوصی مالک آن است و می تواند به طریق مشخص استفاده از آن را کنترل کند یا بدون محدودیت در اختیار دیگران قرار دهد.

وی افزود: مالکیت فکری تقریبا در تمام مکان ها مانند کتاب، فیلم، موسیقی، ضبط آثار موسیقای، هنر، نرم افزار ها و در اشیا روزمره مثل ماشین، موتور، کامپیوتر آن یافت می شود.

حبیبا بیان کرد: حقوق مالکیت فکری از ابزار های مهم دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار به شمار می رود؛ توجه به تجربه کشور های توسعه یافته در بهره برداری مناسب و کارآمد از این ابزار، کشور های در حال توسعه را در سال های اخیر به ایجاد تغییر و تحولاتی در خصوص سیاستگذاری و مدیریت در حوزه مالکیت فکر وا داشته است.

وی ادامه داد: تدوین استراتژی ملی مالکیت فکری، اصلاح قوانین و مقررات داخلی و پیوستن به ترتیبات بین المللی حمایت از این حقوق از جمله این اقدامات است.

حبیبا ادامه داد: کشور ما نیز از چرخه تحولات این حوزه دور نبوده و توجه به نقش و اهمیت فکری و آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در خصوص آن، در سال های اخیر افزایش داشته است.

تأثیر ارتباط میان نظام مالکیت فکری و حوزه کسب و کار

معاون پژوهشی حقوقی دانشکده دانشگاه تهران گفت: ارتباط میان نظام مالکیت فکری و حوزه کسب و کار و تاثیر این دو بر یکدیگر از جمله مسائل حائز اهمیتی است که کمتر بدان پرداخته شده است؛ از سویی شناخت، ارزیابی و تجاری سازی و بهره برداری بهینه از دارایی های فکری برای کسب و کار ها اهمیت بسیاری دارد و از سوی دیگر پویایی نظام مالکیت فکری و رشد صنایع خلاقانه در گرو مشارکت فعال حوزه کسب و کار در مباحث مربوط به آن است.

مالکیت فکری بحث آی پی است؛ فاصله ما با دنیا فاصله بسیار معنادار است و اگر به تاریخچه بحث آی پی برگردیم، متوجه این معنای عمیق می شویم. بیشتر بخوانید: باشگاه دانش آموزی راهکاری برای کمک به دانشجویان/ مشکل کمبود اماکن ورزشی تا ۴۰ سال آینده حل می شود وی بیان کرد: یکی از مسائل مطرح شده دربحث آی پی است؛ فاصله ما با دنیا فاصله بسیار معنادار است و اگر به تاریخچه بحث آی پی برگردیم، متوجه این معنای عمیق می شویم.

وی افزود: یکی از چالش ها در حوزه آی پی، بحث آموزش آن است. طبق بررسی ها در دنیا تنها یک الی ۲ دانشگاه در حوزه آی پی فعالیت می کنند، در حالیکه در ایران بیش از ۱۰ دانشگاه در این حوزه فعالیت می کنند.

حبیبا گفت: تردیدی نیست که با هم اندیشی، همکاری و تعامل جامعه تولیدکننده و مصرف کننده دارایی های فکری، ثمرات حاصل از اندیشه، فکر، خلاقیت و ابداعات بشری بیش از پیش عاید جامعه خواهد شد.

مالکیت فکری شامل قانون کپی رایت و مالکیت صنعتی است
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «حقوق مالکیت فکری از ابزار های مهم دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.