فناوری های نوین با کاربرد در ساخت قطعات پیچیده صنعتی



امروزه فناوری های نوین در خدمت ساخت بسیاری از قطعات پیچیده صنعتی قرار گرفته اند و در این خصوص می توان از فناوری SLM (Selective Laser Melting) نام برد که به لحاظ ماهیت فرآیند، در خانواده فناوری های تولید افزایشی (Additive Manufacturing) دسته بندی می شود.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام مشاوره آریا، با کمک این فناوری، پیچیده ترین قطعات صنعتی از انواع فلزات و آلیاژهای آن ها بدون نیاز به قالب و ابزار و ادوات پیچیده، قابل ساخت می باشند. در این مطلب ضمن معرفی اجمالی این فناوری، کاربردهای آن در صنایع مختلف بررسی شده است.

فناوری SLM چیست؟

بر اساس تعریف ارائه شده توسط موسسه ASTM ، به فرآیند افزودن مواد به صورت جزءبه جزء و اتصال این اجزاء به یکدیگر جهت ایجاد شکل و استحکام مناسب با استفاده از اطلاعات یک مدل سه بعدی، «تولید افزایشی» یا Additive Manufacturing گفته می شود که این خود به چند دسته تقسیم می شود.

یکی از این دسته فناوری ها، فناوری SLM است. در این فناوری طی فرآیندی با استفاده از یک شعاع لیزر پرقدرت، مواد موردنظر به صورت نقطه به نقطه ذوب و سپس جامد می شود. در این فناوری ماده ای که از آن برای ساخت قطعه استفاده می شود پودر فلز است به طوری که با قرار گرفتن در معرض حرارت حاصله از تابش لیزر، به صورت مذاب درآمده و همجوشی بین ذرات پودر فلز ایجاد می شود. این عمل لایه به لایه تکرار شده و قطعه شکل داده می شود. حرکت شعاع لیزر بر اساس اطلاعات یک مدل سه بعدی توسط رایانه مرکزی ماشین، کنترل می شود.

فناوری SLM برای ساخت چه قطعاتی و از نوع موادی کاربرد دارد؟

این فناوری علاوه بر فولاد، برای تولید قطعه از فلزاتی مانند مس، تیتانیوم، آلومینیوم و نیکل و همچنین آلیاژهای آنان ایده آل است. فناوری SLM امروزه در بسیاری از صنایع پیشرفته مانند هوایی و هوانوردی، فضایی، نفت و گاز، دریایی، خودروسازی و …. کاربردهای زیادی داشته و پیش بینی می شود ارزش بازار این فناوری تا سال ۲۰۲۵ به بیش از ۲۰ میلیارد دلار برسد. هم اکنون کشورهای صاحب فناوری پیشرفته صنعتی در حال سرمایه گذاری وسیع در این فناوری می باشند و اکنون وقت آن رسیده که صنایع پیشرو در ایران نیز این فناوری را به خدمت بگیرند.

برای اینکه تصوری از توانمندی حاصل از این فناوری داشته باشید، تصویر برخی از قطعاتی که با این فناوری تولید شده اند را می توانید در ذیل مشاهده کنید:

فناوری SLM نسبت به فناوری های رایج چه مزایایی دارد؟

این فناوری نسبت به فناوری های رایج ساخت مزایای زیادی دارد که برخی از آن ها را می توان به شرح ذیل برشمرد:

۱- امکان طراحی و تولید قطعات با اشکال بسیار پیچیده که با سایر روش های ساخت به سختی قابل انجام بوده و یا به طورکلی قابل انجام نیست؛

۲- عدم نیاز به ماشین آلات متعدد و نیز ابزار، ادوات و جیگ و فیکسچر برای تولید؛

۳- نیاز به زمان کمتر برای تولید با توجه به حذف عملیات متعدد و درنتیجه کاهش هزینه تولید؛

۴- کاهش قابل توجه دورریز مواد در حد صفر؛

۵- کاهش وزن قطعات و صرفه جویی در مواد اولیه مصرفی؛

۶- کاهش فضای کارگاهی مورد نیاز با توجه به ابعاد کوچک ماشین آلات؛

۷- امکان کاهش موجودی انبار قطعات با توجه به کاهش زمان و سادگی تولید.

قابل ذکر است که ماشین های SLM با توجه به ابعاد نسبتا کوچک، فضا و امکانات کارگاهی زیادی نیاز ندارند و لذا یک کارگاه تولید با فناوری SLM مساحت کمتری را نسبت به کارگاه های با فناوری های معمولی نیاز دارد. در شکل زیر، نمایی از دو نوع ماشین SLM صنعتی دیده می شود:

شایان ذکر است که شرکت مشاوره تجهیز آریا (متا) از شرکت های تأمین کننده این فناوری و تجهیزات مربوطه بوده و آماده ارائه خدمات و آموزش به شرکت ها و صنایع برای به کارگیری این فناوری است. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان همین امروز با شرکت مشاوره تجهیز آریا (متا) تماس بگیرید. شما همچنین می توانید برای مشاهده مشخصات فنی تجهیزات SLM و دانلود کاتالوگ و تصاویر نمونه قطعات اینجا کلیک کنید.

برای تماس با شرکت مشاوره تجهیز آریا (متا) با شماره تلفن های ۶-۸۸۹۱۰۶۲۵ تماس حاصل نموده و یا به سایت شرکت به آدرس: http://www.metacoltd.com مراجعه فرمایید. همچنین می توانید درخواست های خود را با پست الکترونیک به این شرکت به آدرس: info@metacoltd.com ارسال کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

پرسش و پاسخ در فناوری های نوین با کاربرد در ساخت قطعات پیچیده صنعتی

گفتگو با هوش مصنوعی