به مطالبه گری دانشجویی، «انگ» غیرشرعی می زدند / نقد قوای سه گانه باید هدفمند باشد



دبیران و نمایندگان اتحادیه های بزرگ دانشجویی با حضور در میزگرد خبرگزاری فارس درباره «چگونگی تحقق مطالبات رهبر انقلاب از جنبش دانشجویی» به بحث و گفت وگو نشستند.

میزگرد| به مطالبه گری دانشجویی، «انگ» غیرشرعی می زدند/ نقد قوای سه گانه باید هدفمند باشد

حوزه تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، کامران شیرازی- دبیران و نمایندگان اتحادیه های بزرگ دانشجویی با حضور در میزگرد خبرگزاری فارس درباره «چگونگی تحقق مطالبات رهبر انقلاب از جنبش دانشجویی» به بحث و گفت وگو نشستند.

* تحسین رهبر انقلاب از روحیه مطالبه گری، موجب افزایش روحیه دانشجویان شد

محمدامین مهدی پور دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان گفت: اگر روحیه مطالبه گری و فکر سیاسی از یک نهضت و جنبش انقلابی گرفته شود، آن جنبش مطمئنا عقیم خواهد شد.

وی تاکید کرد: وقتی ما اسلام را به عنوان یک تفکر سیاسی و انقلابی قبول کردیم، باید آن را در تک تک لایه های اجتماعی خود نهادینه کنیم تا علاوه بر اینکه کشور از دسیسه ها و توطئه های دشمن مصون بماند، یک قوه عظیم وجود داشته باشد.

مهدی پور ادامه داد: تا زمانی که این مراقبت از قوا و حاکمیت وجود داشته باشد، مطمئنا آن انقلاب از ریل خودش خارج نخواهد شد و از طرفی مردم و افرادی که به آن انقلاب و آرمان ها اعتقاد دارند، نظارت می کنند تا قدرت، دقت و سرعت رسیدن به آن آرمان ها کم نشود.

این فعال دانشجویی ادامه داد: طبیعتا برای نهادینه کردن این اتفاق، بهترین قشر برای پرچم داری در این عرصه جوانان هستند. مساعدترین این افراد در بین جوانان هم دانشجویان هستند و بهترین مکان هم برای فعالیت دانشگاه ها است.

مهدی پور خاطرشنان کرد: جوانان هم آرمانگرا هستند، هم شجاعت دارند و هم قدرت ریسک پذیری دارند. هر کشوری از این ظرفیت استفاده کند مطمئنا پیشرفت می کند و کشوری که به قشر نخبگانی و جوان خودش اعتماد کند، مطمئنا رو به جلو حرکت خواهد کرد.

دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان در ادامه درباره تحسین مقام معظم رهبری از مطالبه گری دانشجویان گفت: متاسفانه این تفکر در برخی از مواقع گفته می شود هر چقدر آرام تر باشیم مسیر راحت تری خواهیم داشت، اما وقتی روحیه مطالبه گری از مسئولان و حاکمیت وجود داشته باشد و جوان ها تشویق به این روحیه شوند و این روحیه تقویت و تحسین شود، مسلما در میان جوانان و دانشجویان این روحیه خود به خود افزایش پیدا خواهد کرد. تحسین رهبر انقلاب از مطالبه گری تشکل های دانشجویی هم موجب افزایش روحیه دانشجویان شد.

وی در رابطه با تشکیل کارگروه های تخصصی برای تشکل های دانشجویی که مورد اشاره رهبر مظم انقلاب هم بود، گفت: مقام معظم رهبری در چندسال اخیر نسبت به تخاطب آرای واقعی و گسترده در دانشگاه ها نکاتی را مطرح کرده اند و این را هم تأکید کردند که قشر معتقد به آرمان های انقلاب باید پرچمدار این تخاطب آرا باشد و به صورت ویژه و خاص در حوزه های مختلف فعالیت کند.

مهدی پور اضافه کرد: رهبر انقلاب در سخنان امسال خود در این رابطه مثال های عینی زدند و یک سری راهکارها نیز ارائه کردند. از یک طرف از کارهایی که در سالهای گذشته صورت گرفته قدردانی کردند، برای مثال؛ مطالباتی که جنبش دانشجویی برای احقاق حقوق مردم انجام داده بود، یا ایجاد جنبش ها و پویش ها برای حمایت از مظلومان بین المللی حمایت کردند و البته گلایه هایی هم از کم کاری های صورت گرفته داشتند و به عنوان پدری که از فرزندان خود انتظار دارند یکسری مطالبات را بیان کردند.

این فعال دانشجویی گفت: حضرت آقا همیشه به این اشاره دارند که اگر می خواهید کاری انجام دهید، آن را به صورت گروهی پیگیری کنید و معمولا معظم له وقتی دانشجویان را به انجام کاری توصیه می کنند مثال هایی را که مطرح می کنند که این مثال ها هم مثال های دسته جمعی است مانند ایجاد پویش، جنبش یا کارگروه.

وی تأکید کرد: اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نسبت به مطالباتی که مقام معظم رهبری از دانشجویان داشته، برنامه های متعددی داشته است که اکثرا در قالب همین جنبش ها و پویش ها برگزار شده است، مثل برگزاری برنامه هایی در حوزه کرسی های آزاداندیشی و در حوزه بین المللی که خود مقام معظم رهبری هم یکی از آنها را مثال زدند، که این اتحادیه به صورت واحد و مستقل در این حوزه کار کرده بود.

دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان یادآور شد: نقد دیگری که رهبر معظم انقلاب داشتند، در رابطه با مسئله کتابخوانی بود که به شکر خدا، امسال نسبت به سالهای گذشته بیشتر به این نکته تأکید داشتیم و واحدهای مربوطه این اتحادیه به صورت ویژه در این رابطه کار کردند. اما تأکید دوباره مقام معظم رهبری در این رابطه باعث می شود که ما با دقت بیشتری روی این مسئله کار کنیم.

وی با اشاره به دیدار صمیمی اخیر دانشجویان با رهبر انقلاب گفت: یک انتقادی که ما داریم این است که متأسفانه گاهی تریبون ها توسط مسئولان برگزاری به ارگان ها داده می شود و این مسئله ای است که باید فکری برای آن شود.

مهدی پور ادامه داد: ماهیت این جلسه که از ۲۰ سال پیش شروع شده بر این بود که جنبش های خودجوش دانشجویی بیایند و تریبون داشته باشند و از مبانی خودشان دفاع کنند و در مقابل رهبر انقلاب دیدگاه ها و مسائل خود را مطرح کنند اما متاسفانه در یکی دو سال اخیر برخی نهادهای دولتی به انتقادات جریانات دانشجویی احساس گله مندی می کنند و می گویند که این دانشجویان تندرو هستند، یا اینها همه نظرات نیستند و باید از همه نظرات دعوت شود.

دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان یادآور شد: وقتی هم از آنها خواسته می شود که نماینده خود را معرفی کنند، می روند و یک فردی را می آورند که از آن ارگان و نهاد در مقابل رهبری تعریف کند و حتی متن هم به او می دهند! متأسفانه در دو سال اخیر بیشتر شاهد این موضوع بودیم که البته امسال این مسئله کمتر به چشم خورد.

وی اظهار داشت: یک مسئله دیگر اینکه تشکل های دانشجویی که در این دیدار شرکت می کنند باید متناسب با عملکرد خودشان سخنرانی کنند، به فرض مجموعه ای که فعالیت علمی دارد باید در مورد مسائل کلان علمی کشور صحبت کند.

دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان اظهار داشت: متأسفانه یکی از آفت ها و اشکالاتی که به سخنرانانی ها دانشجویان در سالهای اخیر وجود داشته این بوده که بیشتر سخنرانان به مسائل سیاسی کشور پرداختند و کسانی که از مجموعه های مختلف فرهنگی، علمی و یا قرآنی آمدند در باره مسائل سیاسی صحبت می کنند. این ایرادی است که باید سخنرانان رعایت کنند و از طرفی تریبون دادن به تشکل های دانشجویی اصیل با هر گفتمان و تفکری هستند باید رعایت شود.

* نقد قوای سه گانه باید هدفمند و با روش صحیح صورت گیرد

علی دهقان دبیر اتحادیه دفتر تحیکم وحدت هم در این میزگرد درباره تحسین رهبر معظم انقلاب از مطالبه گری تشکل های دانشجویی گفت: اینکه مقام معظم رهبری به صورت دقیق از فعالیت های تشکل ها نام می برند و می فرمایند در ۲ سال اخیر فعالیت های تشکل ها سمت و سوی خوبی گرفته و بهتر شده است، نکته قابل توجهی است. اینکه ما می بینیم مقام معظم رهبری به چنین موضوعی توجه داشته اند و امام امت فعالیت ما را رصد می کنند، جای خوشحالی دارد.

دبیر اتحادیه تحیکم وحدت یادآور شد: این مسأله هم می تواند فراغ بالی باشد برای تشکل های دانشجویی که بدانند دقیقا به چه سمتی باید حرکت کنند و اینکه علاوه بر فضای دانشگاه در فضای جامعه باید جنبش دانشجویی این مسائل را دنبال کند که البته نیاز یک الگو و هدف گذاری دقیقی در این رابطه وجود دارد، یعنی وقتی تشکل های دانشجویی در شهرهای مختلف به سراغ چنین مسائلی می روند با دید درست، تخصصی و با اطلاعات دقیق و کامل باشد.

دهقان در ادامه با اشاره به راهکارهایی که رهبر انقلاب در دیدار اخیر با تشکل های دانشجویی به دانشجویان دادند، خاطرنشان کرد: به نظر بنده راهکارهایی که مقام معظم رهبری ارائه کردند از این جهت اهمیت دارد که در مورد بیانیه گام دوم، دانشجو خیلی دقیق نمی دانست که باید چه مسیری را دنبال کند که حضرت آقا دقیق این راهکارها را مطرح کردند.

وی گفت: اینکه مقام معظم رهبری عرصه ها را برای فعالیت و رشد تشکل های دانشجویی فراهم می کنند شاید برای این باشد که ایشان نقصی را می بینند و این کمک می کند که ما نقاط ضعف و قدرت را شناسایی کنیم و خیلی دقیق تر در دانشگاه ها پیش برویم و به نظر می رسد کاری که باید انجام می شد با آن دقت و ظرافت که مدنظر رهبر معظم انقلاب بوده انجام نشده و برای همین هم ایشان راهکارها را ارائه کردند.

دبیر تحیکم وحدت در قسمت دیگری از سخنانش با اشاره به انتقاد رهبر معظم انقلاب به کتاب نخواندن دانشجویان گفت: اینکه رهبر معظم انقلاب بحث نهضت کتابخوانی را مطرح می کنند و بارها هم به بحث کتابخوانی تأکید می کند شاید یکی از دلایلش برای این است که بدانیم چگونه انتقاد کنیم.

دهقان افزود: ما تا ندانیم چگونه درباره دولت، قوه قضاییه، مجلس و … نقد می کنیم و چه می خواهیم و هدفمان چیست، شاید به افرادی تبدیل شویم که صرفا مطالبه خود را به صورت مقطعی مطرح می کنند و گاهی هم شاید این مطالبه گری شکل نق زدن به خود بگیرد این موضوع باید در فضای تشکل ها مدنظر قرار گیرد و ما هم سعی می کنیم به سمتی برویم که این مسأله را بیشتر برای دفاتر و مجموعه خود تبیین کنیم.

دبیر تحیکم وحدت در خاتمه گفت: امیدواریم بتوانیم با استفاده از رهنمودهای رهبر انقلاب در مسیری که داریم بهتر حرکت کنیم.

* تحسین رهبر انقلاب از مطالبه گری تشکل های دانشجویی خیلی از چالش ها را حل کرد/ چندی پیش به مطالبه گری دانشجویی، «انگ» غیرشرعی زده می شد

محمدحسین صبوری دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی هم با اشاره به تحسین رهبر انقلاب از مطالبه گری تشکل های دانشجویی گفت: مقام معظم رهبری شاید خیلی از چالش ها را با تحسینی که از مطالبه گری تشکل های دانشجویی انجام دادند، حل کردند.

صبوری تصریح کرد: مقام معظم رهبری مصداقا به بحث مطالبه گری در مورد مشکلات کارگران هفت تپه و ماشین سازی اشاره کردند. ما در یکی دو سال اخیر که به صورت تخصصی به این مسئله ورود کردیم با یکسری چالش ها مواجه بودیم.

این فعال دانشجویی تاکید کرد: چالش هایی از این جنس که مثلا این موضوع عدالتخواهی مصداقی است و عدالتخواهی مسئله محور نیست، یا اینکه گفته می شود پیگیری مطالبات کارگران نگاه چپ و مارکسیستی و کمونیستی است، پوشیدن لباس کارگران در تجمع هم حواشی خاص خودش را داشت. چالش دیگر این بود که آیا اصلا حضور میدانی جریانات دانشجویی در مورد این موضوعات درست هست یا خیر. چالش هایی بودند که پاسخ داده شد.

وی تصریح کرد: گاهی به تجمعات ما که برای مطالبه گری حقوق کارگران برگزار می شد انگ غیر شرعی بودن زده می شد یا اینکه با این چالش مواجه بودیم که آیا چنین تجمعاتی که از وزارت کشور مجوز ندارد، درست است یا نه، که همه این ها پاسخ داده شد و شبهات هم برطرف شد. از طرفی خستگی و درگیری بچه هایی که پای کار بودن برطرف شد.

این فعال دانشجویی اضافه کرد: این حل چالش ها و ابهامات برای ادامه مسیر به ما کمک خواهد کرد و امیدواریم بتوانیم این آسیب شناسی درباره موضوعاتی که در روش دعوا و کشمکش داشتیم، حل شود.

صبوری خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه کنیم این است که در فضای دانشگاه متوقف نشویم. محصور و محدود کردن فعالیت های دانشجویی به فضای دانشگاه یک نگاه اشتباه و آسیب زا است، این صحبت مقام معظم رهبری تقریبا پاسخگوی این شبهه بود که جریانات دانشجویی اتفاقا در فضای بیرون دانشگاه چقدر تأثیرگذار باشد و به حل مشکلات جامعه بپردازد.

دبیر جنبش عدالتخواه ادامه داد: مسئله دیگری که می شود گفت تقریبا برای ما حل شد این بود که قبلا ورود به برخی موضوعات حتما باید منتظر حرف رهبری می ماندیم یعنی مثلا حتما حضرت آقا حتما یکی اشاره کنند که در مسئله فلسطین ورود کنیم یا در فلان جا جریان دانشجویی ورود داشته باشد آن زمان تازه دست به کار می شویم.

این فعال دانشجویی اظهار داشت: به طور مثال، برخی دوستان تاکنون اصلا به ورود به مسائل کارگری و خصوصی سازی قائل نبودند ولی الان دست به کار می شوند که البته در مرحله اول این خوب است ولی آیا باید حتما رهبری اشاره می کردند که ما به موضوعی ورود کنیم. آیا اگر وقت کم می آمد و رهبر انقلاب این مسئله را مطرح نمی کردند آیا همچنان این مسئله برای جنبش دانشجویی یک تابو بود.

وی گفت: این نگاه غلطی است که جنبش دانشجویی و تشکل های دانشجویی را از هدف اصلی دور می کند و آنها را بدون تحلیل بار می آورد.

صبوری تصریح کرد: شایعات برخی کارهایی که تشکل ها انجام می دهند غلط باشد ولی باید حتما منتظر بمانیم تا یک جایی مقام معظم رهبری به این موضوع اشاره کنند هم درست نیست.

دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی افزود: گاهی برخی تشکل ها قبل از اینکه کاری انجام دهند بررسی می کنند تا ببینند این اقدام مورد تأیید فلان فرد، رسانه یا جریان انقلاب هست یا نیست که این باعث شده جریان دانشجویی ای بدون تحلیل و منفعل داشته و جریانی که دنباله روی جریانات باشد، داشته باشیم.

صبوری خاطرنشان کرد: مسئله دیگر اینکه برخوردهای امنیتی، قضایی و نگاه تهدیدمحوری که با تجمعات دانشجویی صورت می گرفت، نگاه غلطی است. حضرت آقا قائل به این نیستند که همه تجمعات میدانی جریانات دانشجویی در کف جامعه غلط است و این نگاه می تواند یک نگاه فرصت محور باشد.

وی یادآور شد: دیدار اخیر با رهبر معظم انقلاب و تحسینی که ایشان از مطالبه گری تشکل های دانشجویانداشتند انگیزه خیلی خوبی را برای ما ایجاد کرد، نقطه بارز و خوشحال کننده آن رصد کاملی است که رهبر معظم انقلاب از جریانات دانشجویی دارند.

وی گفت: اینکه مقام معظم رهبری به مطالبه گری درباره هفت تپه و ماشین سازی که شاید خیلی هم اکثریت مطالبات دانشجویان را نگرفته بود، دیدید معظم له آمده و آن را رصد کردند و می بینیم حضرت آقا حتی حداقل ترین فعالیت های دانشجویی را رصد کردند و به آن نگاه مثبت دارند.

این فعال دانشجویی درباره ایجاد کارگروه های تخصصی که مورد اشاره رهبر معظم انقلاب بود، گفت: ایجاد اینکارگروه ها برای اینکه ما بخواهیم در فعالیت های خود یک پشتوانه فکری داشته باشیم و فقط کار میدان صرف نباشد و اینکه ما در عرصه های مختلف و حوزه های مختلف جامعیت داشته باشیم و خودمان را به یک عرصه مختصر نکنیم، خیلی کمک خواهد کرد و به نظر می رسد لازمه چنین کارهایی ایجاد کارگروه های تخصصی است.

وی با اشاره به مطالبه گری جنبش عدالتخواه دانشجویی در رابطه با مشکلات خصوصی سازی گفت: ما در این باره مطالعات تخصصی را انجام دادیم، با اساتید مختلف هم نشست هایی هم داشتیم حضور میدانی نیز در این زمینه داشته ایم.

صبوری گفت: ما اگر درباره با رسانه ملی مطالبه داریم، اینها برخواسته از یکسری جلسات و نشست های تخصصی و گفتمانی است.

این فعال دانشجویی اضافه کرد: دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب هر ساله به پختگی هایی رسیده و ایرادات گذشته آن برطرف شده است. ما به این قائلیم که تشکل ها، کانون ها، نشریات مختلف دانشجویی و مجموعه های علمی و نخبگانی در دیدار با رهبر انقلاب نماینده داشته باشند، علی رغم اینکه ممکن است نقدهایی هم به آنها داشته باشیم ولی نمی توانیم بگوییم چون فلان تشکل چون نقدهای ضعیفی دارد و فقط شعار می دهد و از این مسائل پس دیگر لازم نیست در دیدار با رهبری سخنرانی کند، بالاخره این مجموعه دارد یکسری تشکل ها را در دانشگاه ها نمایندگی می کند، حال چه اکثریت یا اقلیت.

دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: در نظر ما آسیبی که نیاز است در سال های آینده برطرف و تکرار نشود این است که برخی تفکرها، جریانات و نگرش های فکری دانشجویی در دیدار با رهبر انقلاب نماینده نداشته باشند، مطالبه ما این است که حتما دانشجویانی هستند که به درست و غلط و به حق یا باطل وجود دارند و از یک مجموعه نمایندگی می کنند اینها هم باید در دیدار با رهبر انقلاب نماینده داشته باشند.

* جوانان انقلابی باید «حرف مردم» را بزنند، نه اینکه «برای مردم» حرف بزنند

علیرضا شریفی نماینده بسیج دانشجویی در دیدار تشکل های دانشجویی با رهبر معظم انقلاب هم در ادامه با اشاره به مطالبه رهبر معظم انقلاب از تشکل های دانشجویی برای تشکیل دولت جوان حزب اللهی گفت: برای روی کار آمدن دولت جوان و حزب الهی به نظر من دو الزام وجود دارد، یکی اینکه خود جوان انقلابی متعهد ابتدا باید آمادگی لازم برای ورود به عرصه مدیریت کشور پیدا کند که در این زمینه مهمترین مبحث این است که جوان باید توانایی های لازم برای شناخت و حل مسائل و نیاز های مرد و نظام را پیدا کند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شیراز ادامه داد: یعنی جوان مومن انقلابی متعهد بایستی مسائل را از دریچه نگاه مردم دنبال کند در اصطلاح برای مردم حرف نزند حرف مردم را بزند.

این فعال دانشجویی تاکید کرد: جوان مومن انقلابی متعهد باید شناخت صحیح مسائل داشته باشد آن هم به ترتیب اولویت، شناخت نیاز های اصلی نظام، اندیشیدن در مورد آن و پیدا کردن راهکار برای حل مسائل و ضمن ایجاد اولویت زمینه ای برای مسئولین امر جهت ورود برای حل مسائل، خود نیز وارد میدان مسائل اجتماعی شود.

شریفی گفت: اگر اینگونه شود می توان گفت جوان آمادگی ورود به عرصه مدیریت کشور را دارد البته جوان مومن انقلابی با قید متعهد که حضرت آقا فرمودند همین است یعنی دلسوزانه و با روحیه جهادی و به منزله صاحب خانه بودن و دغدغه مند بودن ورود کند.

این دانشجوی بسیجی ادامه داد: بنابراین آنچه امروز بیش از گذشته ضرورت دارد این است که جوان با رویکرد مساله محوری وارد مسائل اجتماعی شود و از نزدیک با مسائل عینی و اصلی مردم و نظام آشنا شود. به عبارت دیگر جوان نباید بیرون از صحنه بماند و فقط انتقاد کند بلکه باید با تمام ظرفیت وارد میدان مسائل اجتماعی گردد و اگر اینگونه شد به خودی خود با اعتمادی که بوجود می آید زمینه ورود جوان به عرصه مدیریت فراهم می شود.

وی گفت: الزام دیگر در این زمینه که متوجه مسئولین می باشد این است که مسئولین در این زمینه شعاری نباید عمل کنند بلکه باید بستر حضور جوانان را در مسئولیت های مختلف کشور فراهم کنند.

شریفی تاکید کرد: به نظر من ایجاد ظرفیت هایی همچون مشاور برای بکارگیری جوانان با بیانیه گام دوم انقلاب که دال مرکزی آن متوجه جوانان است یک گام به عقب محسوب می شود .جانشین پروری به معنی اینکه در قدم اول در همه نهاد ها و سازمان ها از جوانان به عنوان جانشینان ارکان مسئولین و مدیریت ها استفاده شود تا به تدریج زمینه قرار گرفتن جوانان در پست های محوری مدیریتی کشور فراهم شود

وی در خاتمه گفت: در این فرصت می خواهم به رهبر معظم انقلاب بگویم که « آقاجان خیالتان راحت که ما جوانان شانه های خود را برای کشیدن بار مشکلات کشور محکم تر از قبل و با صلابتی بیشتر آماده کردیم».

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «به مطالبه گری دانشجویی، «انگ» غیرشرعی می زدند / نقد قوای سه گانه باید هدفمند باشد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.