زنگ خطر برای کمرنگ شدن تفریح / لزوم بسیج عمومی برای گسترش نشاط در جامعه



ضرورت وجود نشاط و ایجاد کردن زیرساخت های لازم برای گسترش تفریحات سالم در جامعه و همچنین چالش های نبود شادی در بین مردم از جمله موضوعاتی است که با حضور کارشناسان مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، تفریح و نشاط یکی از مؤلفه های زندگی پویا و مفید است که در سیره بزرگان معاصر از جمله رهبر معظم انقلاب و حتی در رفتار معصومین علیهم السلام مورد توجه قرار داشته است. کوهنوردی، توجه به صله ارحام، تیراندازی، خندیدن های مشروع و … از جمله این موارد است.

ضرورت تفریح و نشاط برای داشتن یک جامعه موفق

در سال های اخیر و جابه جا شدن برخی از اولویت های زندگی باعث شده بسیاری از ضروریات از جمله تفریح و نشاط از برنامه روزانه بسیاری از مردم حذف شود و این اتفاق آنقدر آرام و بی سروصدا اتفاق می افتد که خیلی هم نمود بیرونی ندارد؛ در زیر فرازی از بیانات مقام معظم رهبری در این خصوص از نگاه تان می گذرد:

«راجع به موضوع تفریحات، چیزی که می توانم بگویم این است که موضوعی بسیار مهم و اساسی است. اگر چه در جامعه، خیلی ها هستند که ممکن است آن را جدی نگیرند و فکر کنند که یک زندگی جامد و خشک و بی انعطاف و بی لبخند، می تواند زندگی موفقی باشد. اما چنین نیست. اگر در زندگی تفریح سالم نباشد؛ اگر آن لبخند طبیعی که ناشی از نشاط است بر لب انسان ننشیند، زندگی برخود انسان و بر معاشران او، جهنم خواهد شد …»

زمانی نچندان دور در همین دو یا سه دهه اخیر با وجود امکانات بسیار کم زندگی و سختی هایی که وجود داشت اما تفریحاتی بین مردم مرسوم بود که نتیجه آن غیر از سرگرم کردن و گذارندن اوقات فراغت، ایجاد نشاط، تحرک، تقویت روحیه کار جمعی و تشکیلاتی، تقویت ارزش هایی مانند شجاعت و … بود.

آنچه تعجب برانگیز می شود این است که چه شده که فرهنگ غنی ایرانی با آن همه افتخارات و غنایی که داشت امروز جای خود را به تفریحات و سرگرمی های عمدتا غربی و در تضاد با فرهنگ سنتی ایرانی داده و تقریبا اثری از آنان در جامعه وجود ندارد؟

به همین دلیل بر آن شدیم با کنارهم قرار دادن نظرات کارشناسان و متخصصان این حوزه یک آسیب شناسی در خصوص کمرنگ شدن شادی و تفریح در بین مردم جامعه انجام دهیم و همچنین با همفکری و تضارب آرای کارشناسان راه حل هایی برای احیای نشاط در جامعه پیدا و به مدیران مرتبط در این حوزه پیشنهاد کنیم.

آنچه در زیر مشاهده خواهید کرد، نظرات مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری، معاون اجتماعی سپاه حضرت قمربنی هاشم(ع) و معاون اداره کل میراث فرهنگی و همچنین یک کارشناس اجتماعی است که پیرامون «نشاط در جامعه» ارائه کردند.

جمشیدی معاون اجتماعی سپاه حضرت قمربنی هاشم(ع): شاید بتوان این گونه عنوان کرد که بخشی از مردم توان، امکان و فرصت استفاده از زیرساخت های فراهم شده در جامعه در زمینه شادی و نشاط را ندارند.

این مسئله به نوع نگاه انسان ها به زندگی بازمی گردد و هدفی که از خلقت آن ها مطرح است، اینکه برای چه آفریده شده اند و چه مسیری را باید در پیش بگیرند، نگاه به زندگی این است که انسان باید به کمال و قرب الهی برسد.

همواره هر زمان به بحث شادی و نشاط پرداخته می شود موضوع آزادی مطرح می شود، و عده ای ادعا می کنند در شادی باید به صورت کامل آزادی وجود داشته باشد.

اما در بحث آزادی هم باید در چارچوب قانون حرکت شود تا شیرازه جامعه از هم گسسته نشود، برای مثال قوانین راهنمایی و رانندگی، اگر قرار باشد هر کسی هر طور که دلش می خواهد رانندگی کند باعث بروز مشکلاتی همچون صلب آزادی رانندگان دیگر و حتی تجاوز به حقوق آن ها می شود.

اگر بنا است اینگونه قلمداد شود که در بحث شادی و نشاط باید آزادی مفرط وجود داشته باشد و انسان هر طور دلش بخواهد رفتار کند آنگاه عده ای از حق طبیعی خود در این خصوص محروم می شوند.

وضعیت معیشتی باعث حذف برخی از تفریحات شده است

حال این سؤال مطرح است چرا باوجود فراهم بودن زیرساخت هایی که باعث شادی و نشاط برای فرد می شود از آن استقبال نمی کند، جواب این است که بخشی از این عدم استقبال به موضوعات اقتصادی و وضعیت معیشتی مردم بازمی گردد.

اگر مردم به لحاظ اقتصادی در یک سطحی از رفاه باشند می توانند به سمت استفاده از زیرساخت های سرگرم کننده بروند.

بخشی از عواملی که در عدم برخورداری نسبی مردم از شادی و نشاط به وجود می آید به رفتارهای دیگران در جامعه بازمی گردد.

بحث کلی در شادی و نشاط در جامعه به میزان رضایت هر فرد از زندگی و آینده اش و هدفی که از زندگی اش دارد برمی گردد، نوع نگاه هر فرد در این بحث قطعا بی تاثیر نخواهد بود.

کریمی (مدیرکل ورزش و جوانان): باید وضعیت موجود شادی در کشور بررسی شود تا ببینیم کجا هستیم و قرار است به کجا برسیم، تا زمانی که این پروسه طی نشود و به ثمر نرسد به هیچ جایی نخواهیم رسید.

در حال حاضر برای شادی در جامعه متولی وجود ندارد، این متولی نباید لاجرم صفر تا صد کار را خودش انجام دهد بلکه یک نفر به عنوان هماهنگ کننده یک سند راهبردی برای شادی در سطح کشور فراهم کند سپس آن را با فلسفه ذاتی نشاط و مأموریت های سازمانی آن تطبیق دهد و نقش دستگاه ها را مشخص کند.

خنداندن ایرانی ها جزو کارهای سخت محسوب می شود

باید بررسی شود ایران در زمینه شادی در کجای جهان قرار دارد، امروزه شاید یکی از افسرده ترین مردم جهان ایرانی ها هستند و به لحاظ شاد کردن این مردم مشکلاتی وجود دارد و برخی معتقد هستند خنداندن ایرانی ها یکی از کارهای سخت محسوب می شود.

البته فراموش نکنیم که در زمان حکومت پهلوی در سراسر استان ما در کل چهار سالن ورزشی بسیاز ضعیف بود ولی امروز بیش از ۱۵۰ سالن مجهز با امکانات بسیار خوب وجود دارد، گلایه ما از این است که هنوز به حد مطلوب نرسیدیم وگرنه رشد بسیار خوبی در این سال ها صورت گرفته است.

لذا برای شادی مردم باید اقداماتی انجام شود نه اینکه برای رسیدن به این هدف ساختارها شکسته شوند بلکه به گونه ایی برنامه ریزی شود که روز به روز به این بحث نزدیک تر شویم.

باید بررسی شود ایران در زمینه شادی در کجای جهان قرار دارد، امروزه شاید یکی از افسرده ترین مردم جهان ایرانی ها هستند و به لحاظ شاد کردن این مردم مشکلاتی وجود دارد و برخی معتقد هستند خنداندن ایرانی ها یکی از کارهای سخت محسوب می شود.

در حال حاضر هیچ متولی صرفا برای شادی مردم وجود ندارد هر دستگاهی براساس فلسفه ذاتی خودش تلاش می کند قدمی در این خصوص بردارد، برای پیدا کردن حلقه مفقوده شادی در جامعه باید در دستگاه ها به دنبال آن باشیم.

یکی از دستگاه های فرهنگی که در بحث نشاط و شادمانی در جامعه گامی برداشته است ورزش و جوانان است، در حال حاضر ۵۰ فدراسیون و ۲۶۳ رشته ورزشی در کشور وجود دارد که می توانند در این بحث مؤثر باشند.

تنوع خوبی در رشته های ورزشی چه در آسمان، چه زمین و چه در آب وجود دارد و هر کس با هر ذائقه ای که باشد بلاخره به یکی از ۲۶۳ رشته ورزشی علاقه مند می شود.

آسان ترین و سهل الوصول ترین پروژه هایی که می توان در بحث شادی مردم عملیاتی کرد در حوزه ورزش است، فرض کنید در یک روستا بخواهیم نشاط ایجاد کنیم، آیا می توان در کمترین زمان ممکن یک فرهنگسرا ایجاد کرد، یا بسیاری از موارد دیگر که همگی در درازمدت پاسخگو هستند، اما یک توپ فوتبال می تواند ۲۰ تا ۳۰ نفر را به دور یکدیگر جمع کند یا با برگزاری یک جشنواره ورزشی روستایی ۲ هزار نفر را گرد هم آورد.

آسان ترین و سهل الوصول ترین پروژه هایی که می توان در بحث شادی مردم عملیاتی کرد در حوزه ورزش است، فرض کنید در یک روستا بخواهیم نشاط ایجاد کنیم، آیا می توان در کمترین زمان ممکن یک فرهنگسرا ایجاد کرد، یا بسیاری از موارد دیگر که همگی در درازمدت پاسخگو هستند، اما یک توپ فوتبال می تواند ۲۰ تا ۳۰ نفر را به دور یکدیگر جمع کند یا با برگزاری یک جشنواره ورزشی روستایی ۲ هزار نفر را گرد هم آورد.

پس هم جذابیت های ورزش و هم کاراکترهایی که درون آن وجود دارد و هم ذات انسان که به معروف شدن، پهلوان بودن و … علاقه دارد باعث سوق مردم به این سمت می شود.

وزارت ورزش و جوانان امکانات محدودی دارد اما با این وجود تلاش کرده سالن های ورزشی زیادی در سطح کشور بسازد و این بحث به روستاها نیز توسعه داده شده است تا جایی که در روستاهای چهارمحال و بختیاری ۳۰ سالن ورزشی احداث شده است.

با برگزاری مسابقات مختلف، کسب میزبانی های ملی و بین المللی، برگزاری اردوهای ملی و … توانستیم در حوزه ورزش اقدامات خوبی انجام دهیم.

در همین دوران سخت اقتصادی و تحریم میزبانی های زیادی در چهارمحال و بختیاری برپا شد، در همان دوران اغتشاشات که به نوعی همه کشور تعطیل بود و با توجه به اینکه مردم این استان بسیار بصیر و فهیم هستند مجوز برگزاری مسابقات جام خوشه چین گرفته شد اما چون شهرهای اطراف برای عبور و مرور دچار مشکلاتی بودند این مسابقات به تعویق افتاد.

مسابقات ورزشی یکی از عوامل ایجاد نشاط در جامعه هستند

باز در همین روزها بود که یک مسابقه ورزشی در شهرکرد برگزار شد و ۲ هزار و ۵۰۰ تماشاگر برای تماشای آن آمدند، این جمعیت دو ساعت تیم خود را تشویق کرد و خوشحال از سالن خارج شدند، پس زمینه های ورزشی می تواند کاملا در نشاط و شادی مردم مؤثر باشد.

به نظر می رسد هنوز ورزش به عنوان یک اولویت در جامعه جانیافتاده است، اگر نشاط و شادمانی در جامعه نباشد، اگر مردم از درون اقناع نشوند از همه چیز بریده می شوند.

در شهرها نیز مسابقات متعددی برگزار می شود برای مثال در سال گذشته ۶۰۰ تیم به مسابقات کشوری اعزام شدند و از ظرفیت میزبانی چهارمحال و بختیاری برای جذب توریست و شادی و نشاط عمومی استفاده شده است.بعد از برگزاری هر جشنواره تعدادی زیادی از تماشاگران برای ثبت نام مراجعه می کنند و این نشان از اثر بی بدیل ورزش در روحیه مردم دارد.

یکی از موضوعاتی که در سال های قبل مغفول مانده بود روستاها بودند و فقر حرکتی، اعتیاد، آسیب های اجتماعی و … در حال گسترش بود این باعث شد تا دولت به آن فکر بیافتد که باید پروژه برای پوشش روستاها پیش بینی کند

یکی از موضوعاتی که در سال های قبل مغفول مانده بود روستاها بودند و فقر حرکتی، اعتیاد، آسیب های اجتماعی و … در حال گسترش بود این باعث شد تا دولت به آن فکر بیافتد که باید پروژه برای پوشش روستاها پیش بینی کند، از همین رو فدراسیون ورزش های روستایی ایجاد شد، در مصوبات مجلس اتفاقات خوبی رخ داد و اعتبارات ارزش افزوده برای ورزش روستایی افزایش یافت.

باید این را در نظر داشته باشیم که در هر روستایی نمی توان سالن های ورزشی بزرگ ایجاد کرد و بسیاری از آن ها در حال تعطیل شدن هستند به همین سبب سیاست خانه های روستایی روی کار آمد.

در سال گذشته ۲۴۰ خانه روستایی در چهارمحال و بختیاری افتتاح شد تا مردم روستاها نیز با فرهنگ ورزش آشنا شوند و بدانند جایی برای ورزش وجود دارد، با این کار استعدادهای خوبی از دل روستاها کشف شد، جشنواره های روستایی و عشایری برگزار شد که باعث جذب افراد با فرهنگ های مختلف از دیگر نقاط کشور شد.

ایران کشوری است با آداب، رسوم و فرهنگ مختلف و حضور این فرهنگ ها در این استان می تواند بسیار زیبا و نشاط آفرین باشد.

از نظر من ورزش یکی از پرظرفیت ترین مقولات برای پرداختن به شادی و نشاط عمومی مردم است ضمن اینکه باید کمبودها هم در نظر گرفته شوند.

همچنین برگزاری لیگ های استانی و تیم داری کردن دانش مربیان را ارتقا می دهد و همبستگی را افزایش می دهد.

هر زمان که تلویزیون را روشن می کنی آنچنان پالس هایی برای شادمانی دریافت نمی کنی باید روی این موضوع تجدید نظر شود.

ایجاد نشاط در جامعه به سند راهبردی نیاز دارد

جشنواره های شاد ورزشی هنجارهای کشور را نمی شکنند، اگر بخواهیم حکومت و دولت فعال و موفقی داشته باشیم باید انسان های شاد و پویایی داشته باشیم باید انسان هایی شاد و پویا پرورش دهیم، لذا لازم است یک سند راهبردی برای شادی مردم تهیه شود.

بابایی (معاون میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری): بحث نشاط و سرگرمی به یک دستگاه خاص معطوف نمی شود و همه دستگاه ها بسته به شرح وظایفی که دارند به مردم خدمات ارائه می دهند.

سازمان میراث فرهنگی نیز به نوبه خود در این خصوص گام هایی برداشته است.

به نظر می رسد خانواده های ایرانی گرفتار نوعی روزمرگی و مشکلات اقتصادی هستند اگر خانواده ها تنها به این مسائل توجه داشته باشند نسل بعدی فراموش می شود.

جشنواره های شاد ورزشی هنجارهای کشور را نمی شکنند، اگر بخواهیم حکومت و دولت فعال و موفقی داشته باشیم باید انسان های شاد و پویایی داشته باشیم باید انسان هایی شاد و پویا پرورش دهیم، لذا لازم است یک سند راهبردی برای شادی مردم تهیه شود.

یکی از بحث های مهم در نشاط و شادی جوانان و نوجوانان به رابطه آن ها با والدینشان بازمی گردد.

جامعه به سمتی پیش رفته است که مردم تنها به فکر مسائل روزمره زندگی خودشان هستند اینکه باید خانه ای بخرند، ماشینی تهیه کنند و …

گذشته که بخشی از آن همین بازی های بومی محلی است رها شده، بازی هایی که حتی با هزینه کم هم می توان به واسطه آن ها در شهرها و روستاها مردم را گرد هم جمع کرده و باعث نشاط و شادی آن ها شد، این کار هیچ سرمایه ای لازم ندارد و تنها نیازمند تبلیغ است.

در حال حاضر با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری پیست های اسکی گردنه بارده و کوهرنگ فعال شده است و روزهای تعطیل مردم زیادی را به سمت خود جذب می کند.

سازمان میراث فرهنگی سیاستی را دنبال می کند که آن ثبت ورزش ها و بازی های بومی محلی است.

بازی های بومی محلی به دو قسمت تقسیم می شود، برخی بازی ها پدید آورنده خاصی ندارند که از فرهنگ و روحیه خلاقانه مردم شکل گرفته است این باعث می شود مردم بتوانند در یک جمع خود را سرگرم کنند علاوه بر اینکه بازی های بومی و محلی باعث سرگرم شدن مردم می شوند باعث ایجاد خلاقیت، مهارت، چابکی و … نیز می شوند.

بازی های رایانه ای بر خلاف بازی های بومی محلی عمل می کنند

برعکس بازی های بومی و محلی بازی های رایانه ای است که هیچ تخیلی لازم ندارند و یک کار تکراری را انجام می دهند؛ شما ببینید بسیاری از بازی های کامپیوتری و موبایلی نه تحرکی ایجاد می کنند، نه روحیه ایثار و فداکاری، نه عامل شجاعت در فرد می شوند و حتی در موارد بسیاری خشونت و افسردگی را هم به فاعل خود هدیه می دهند.

اگر درخصوص بازی های و بومی محلی تبلیغات صورت گیرد و آموزش داده شود، باعث می شود در روستاهایی که هیچ خدماتی نمی توان به آن ها رساند مردم گرد هم جمع شده و سرگرم شوند.

مردم در آپارتمان های چندمتری هم خودشان و هم فرزندشان را حبس کرده اند و برخی اینقدر با گذشته بیگانه شدند که حتی نام بازی هایی محلی که چند دهه قبل انجام می شد را نشنیده اند.

باید بیشتر در بین مردم باشیم و ببینیم ذائقه آن ها در شادی و نشاط چگونه است.

بزرگ ترین چالش در بحث فراگیری بازی های بومی محلی فراموشی آن ها است.

اینکه ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان به سمتی می روند که یک اعتباری بگیرند، یک همایش چند هزار نفری برگزار کنند چه سودی برای یک جوانی که در روستایی دورافتاده زندگی می کند دارد.

بخش عمده جامعه هدف جوانان روستایی هستند که از بودجه های دولتی محروم مانده اند.

همه دغدغه مردم شده معیشت آن ها آنقدر درگیر مسائل اقتصادی هستند که فرزندانشان را فراموش کرده و حتی گاهی فراموش می کنند فرزندشان در کدام مقطع تحصیلی است.

دو بازی بومی و محلی به نام «الختر» و «چوبازی» از چهارمحال و بختیاری ثبت آثار ملی شده است اما بازی های بومی محلی زیادی وجود دارد که همگی فراموش شده اند و ما به دنبال آن هستیم که با همکاری اداره کل ورزش و جوانان استان آن ها را احیا و ثبت آثار ملی کنیم.

پشتک بازی، استاد و کارگر، پنج سنگ، ترکه بازی، توبی چوبی، تیر و کمان، شیرعدد، آسیاب بچرخ و … ازجمله بازی های بومی و محلی هستند که زمانی شاید ۱۰۰ نفر را در روستاها گرد هم جمع می کرد اما الان فراموش شده است.

کریمی (مدیرکل ورزش و جوانان): در هیأت ورزش های روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری ۱۸۸ بازی شناسایی شده است و باید تلاش کنیم با تعاملات بین دستگاهی بتوانیم این بازی ها را به ثبت برسانیم.

اما ممکن است برخی از این بازی ها برای دنیای امروز دیگر جاذبه ای نداشته باشد.

برای مثال یک جوان امروزی که با دنیای اینترنت سر و کار دارد بازی خرمنگل را نمی پذیرد.

نباید در اجرای هر بازی بومی محلی اصرار داشته باشیم، باید اول این بازی ها را شناسایی کرده بعد آن ها را با دنیای روز مطابقت دهیم تا ببینیم کدام با ساختارهای فیزیولوژیک انسان امروزی همخوانی دارد بعد ببینیم کدام باعث نشاط و شادی بین مردم می شوند.

باید تجدد را نیز در کنار سنت بپذیریم و نمی توان از آن چشم پوشی کرد، ممکن است روی برخی از ورزش های بومی محلی سرمایه گذاری کنیم ولی به نتیجه نرسیم.

با پیگیری های فراوان بازی چوبازی به عنوان یکی از کمیته های ورزش همگانی به ثبت رسید اما شاید این بازی به دلیل سبک خاص آن تنها برای برخی ها جاذبه داشته باشد و ضرورتی ندارد این بازی برای همه جذاب باشد.

همه اینها نیازمند کار و تحلیل است تا با ساختارهای جدید بتوان آن را بومی سازی کرد.

جمشیدی معاون اجتماعی سپاه حضرت قمربنی هاشم(ع): گاهی تعریف از شادی محدود و محصور به خندیدن می شود، شاید خنده یکی از مؤلفه های شادی باشد و از قدیم گفته اند خنده بر هر درد بی درمان دوا است، اما تعریف دیگری که می توان از شادی داشت میزان رضایت هر فرد از زندگی اش است شاید یک نفر اهل ورزش باشد، دیگری اهل تفریح در فضای باز باشد و …

این میزان رضایت هر کس از زندگی به نوع نگاه وی به زندگی اش بازمی گردد، اگر دینمان را بشناسیم و اینکه دین حتما برای زندگی هر فردی برنامه دارد نوع نگاهمان نیز تغییر می کند مگر ممکن است دین برای زندگی انسان برنامه داشته باشد برای شادی آن ها برنامه ای نداشته باشد، دین برای همه ابعاد زندگی افراد برنامه دارد اما ما نتوانستیم آن ها را درک کنیم.

سفر یکی از مصادیقی است که می تواند انسان را به شادابی برساند که بعد از یک سال کار و تلاش بتواند آب و هوایی تازه کند.

شاید برخی لذتی که در پیاده روی اربعین می برند به هیچ وجه در هیچ کدام از جزایر تفریحی اروپایی نبینند چون نوع نگاه هر کس مشخص کننده نیاز و ذائقه دورنی هر فردی است.

اگر دو ماه محرم و صفر در ایران بحث عزاداری وجود دارد اما تولد ائمه هم هست که می توان به شادی پرداخت.

اگر نوع نگاه افراد به زندگی را مشخص شود قطعا می تواند در تشخیص ذائقه شادی انسان ها مؤثر باشد.

نمی توان منکر مباحث اقتصادی در بحث شادی و نشاط شد.

گاهی شادی و نشاط در سایه امنیت ایجاد می شود اگر امنیت وجود نداشته باشد نمی توان مسابقات ورزشی، جشنواره، فستیوال و … برگزار کرد

اگر امنیت یک سالن ورزشی در حین مسابقه ورزشی تامین نشود چه می شود؟ چه زمانی یک خانم از دیدن یک مسابقه ورزشی لذت می برد زمانی که با کمال امنیت و آرامش وارد ورزشگاه شده بعد با همان امنیت و آرامش از آن خارج شود.

باید حد و حدودات، حرائم، مسائل عرفی و شرعی و … در بحث شادی رعایت شود شاید ذائقه ای بی بند و باری را بپسندد اما ذائقه دیگر این شیوه را نپسندد.

برخی گمان می کنند شادی گم شده خود را باید در خارج از کشور پیدا کنند!

عده ای اعتقاد دارند برای شاد شدن باید به سفرهای آنچنانی بلندمدت بروند این امر نیازمند کار فرهنگی است تا مردم به جای هزینه های هنگفت برای سفرهای آنچنانی که حتی برخی ها شادی گم شده خود را در خارج از کشور جستجو می کنند به داشته های استان یا کشورمان توجه کنند.

البته این سبک مسافرت ها هم یک نظری است و نمی توان آن را نقد کرد.

چهارمحال و بختیاری در جاذبه های گردشگری بی نظیر است اما واقعیت این است که زیرساخت های لازم را ندارد. اگر سفرهای استانی رونق بگیرد بحث اشتغال و توسعه اقتصادی نیز رونق می گیرد.

اگر از متولیان امر پرسیده شود چند درصد سالن های ورزشی در چهارمحال و بختیاری پر است شاید بگویند ۱۰ درصد و این نشان از عدم استقبال مردم به ویژه جوانان و نوجوانان دارد.

«دور دور» کردن شبانه جوانان نتیجه عدم فرهنگ سازی صحیح است/ باید جوانان را به سمت ورزشگاه ها بکشانیم

باید با برنامه ریزی، فرهنگی سازی و بسترسازی جوان را به سمت ورزش و استفاده از زیرساخت ها در این خصوص بکشانیم، یک جوان با دور دور کردن در خیابان ها سعی در تخلیه خود دارد که باید مدیریت شود.

درست است برخی بازی های بومی و محلی به لحاظ علمی این روزها جوابگو نیستند اما به دنبال هر کدام از آن ها فلسفه ای وجود دارد.

در روزگار گذشته همه به دور کرسی جمع می شدند اما حالا زندگی ماشینی به گونه ای شده که دیگر این سنت ها وجود ندارد.

اگر اوقات فراغت که بسیار هم مورد تاکید است با تفریحات سالم پر شود در کاهش آسیب های اجتماعی اثرگذار است.

کریمی (مدیرکل ورزش و جوانان): سیاست این است که به سمت بازی های بومی و محلی برویم که برای مردم جذاب است.

۱۵۰ جشنواره در همه شهرستان های چهارمحال و بختیاری برگزار شده است مانند جشنواره نشاط و تندرستی، دا، انار، خوشه چین، نوروز، روستا، اقوام و … از برخی از این جشنواره ها اسقبال شد که ادامه پیدا کردند.

شادی فقط با ورزش حاصل نمی شود اما من آنچه در حوزه خودم بود را مطرح کردم ، نباید آنقدر معطوف به ورزش شویم که مردم ورزش زده شوند دستگاه های فرهنگی دیگر نیز باید پای کار باشند تا یک کشور جوان و شاداب داشته باشیم.

فریده احمدی کارشناس میراث فرهنگی: بازی های بومی و محلی براساس تفاوت های فردی، جنسیتی، قومیتی، اجتماعی، اقلیمی و … هر منطقه به وجود می آیند.

در چهارمحال و بختیاری بازی های بومی و محلی بیشتر حول چابکی، سرعت، استقامت و … هستند برای مثال فلسفه بازی های که با چوب انجام می شود افزایش قدرت تدافعی فرد است.

مردم در چهارمحال و بختیاری در زمستان ها اوقات فراغت بیشتری داشتند به همین دلیل بازی هایی برای این ایام در نظر می گرفتند مثل سیخ بیار کباب ببر، مچ اندازی و …

شادی و نشاط اساس و بنیان خانواده ها را می تواند مستحکم کند، یعنی اگر خانواده ای مؤلفه های لازم از جمله فاکتورهای اقتصادی، اجتماعی و … را داشته باشد و در کنار آن شادی هم وجود داشته باشد موفق تر خواهد بود.

جمشیدی معاون اجتماعی سپاه حضرت قمربنی هاشم(ع):: شادی و نشاط اساس و بنیان خانواده ها را می تواند مستحکم کند، یعنی اگر خانواده ای مؤلفه های لازم ازجمله فاکتورهای اقتصادی، اجتماعی و … را داشته باشد و در کنار آن شادی هم وجود داشته باشد موفق تر خواهد بود.

بحث شادی و نشاط به نوع نگاه هر فرد، امید آن ها به آینده و انتظار هر فرد از خودش، زندگی اش و آینده اش بازمی گردد.

این سؤال مطرح است که آیا توانسته ایم شادی و نشاط را در جامعه ساری و جاری کنیم یا خیر، اگر افراد جامعه احساس امنیت، آرامش و آسایش داشته باشند قطعا این اتفاق رخ داده است.

اگر همه یک خانواده شاد داشته باشند اساس و بنیان خانواده نیز مستحکم می شود و جامعه دچار آسیب نخواهد شد.

نشاط و شادی می تواند موجب تحرک انسان و نسل جوان و جامعه شود.

یکی از موضوعاتی که در جوامع بشری مطرح است بحث دلهره، نگرانی و آشوب است که در هر کشوری به دلایلی به وجود آمده است، در یک کشور بحران اجتماعی در دیگری بحران اقتصادی و … اما با همه این احوال اگر بتوانیم نسل جوان را به تکاپو و تلاش واداریم هم در زندگی فردی و هم در اجتماع موفق خواهیم بود.

کریمی (مدیرکل ورزش و جوانان): اول باید برای شادی جامعه به دنبال متولی باشیم اگر متولی نباشد هر دستگاهی می گوید وظیفه خودش را به درستی انجام می دهد.

یک برنامه راهبردی با حضور اندیشمندان و جایگاه حقوقی لازم است، بعد از آن ردیف های اعتباری و … لازم است.

در حال حاضر ظرفیت های دینی همه ابعاد شادی را دیده است اما ما نتوانستیم آن ها را احصا کنیم.

باید جبر جهانی را ببینیم بعد آرام آرام روی زوایای شادی کار کنیم و برنامه های کوتاه مدت و درازمدت داشته باشیم.

ضمن اینکه به احیای سنت های بومی و قدیمی مثل عید نوروز، عید قربان و … که هر کدام اصول و رسم خود را دارند توجه داریم باید برای شادی و شیوه های آن نیز فرهنگ سازی کنیم.

بابایی (معاون میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری): برای بحث شادی و نشاط دستگاه های متولی زیادی وجود دارد که هر کدام شرح وظایفی دارند اما برای انجام این وظایف اولویت بندی وجود ندارد.

زیرساخت های شادی وجود دارد اما از این زیرساخت ها استفاده نمی شود هر مدیری به دنبال انجام شرح وظایف مشخص خودش است.

مثلا زمانی مقرر شد مسافران به صورت ارزان قیمت در مدارس اسکان داده شوند تا همه بتوانند از خدمات سفر ارزان استفاده کنند اما همین خدمات رفته رفته گران شد.

شاید ورودی برخی سالن های ورزشی و حضور ورزشکاران در آن باید رایگان شود یا ارزان تر باشد تا بتوانند جوانان از دور دور در خیابان یا پرسه در پیاده روها به این اماکن بکشاند.

انتهای پیام/۶۸۰۲۰/م/و
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «زنگ خطر برای کمرنگ شدن تفریح / لزوم بسیج عمومی برای گسترش نشاط در جامعه» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.