جمعی از متولیان در خوابند / ۳هزار میلیاردتومان از اموال بابک زنجانی تحویل وزارت نفت شد



سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به آثار دوره تحول دستگاه قضا، از اقبال گسترده مردم از عملکرد این دستگاه در سال ۹۸ در مقایسه با سال های گذشته خبر داد.

به گزارش ایسنا، غلامحسین اسماعیلی با حضور در برنامه «نگاه یک» شبکه یک سیما، در ارتباط با آثار دوره تحول در قوه قضاییه در حوزه رضایتمندی مردم، اظهار کرد: در افکارسنجی هایی که انجام شد، عملکرد سال ۹۸ در مقایسه با سنوات قبل شاهد اقبال گسترده مردم بودیم.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: آنجا که خیلی کم، آثار تحولی را ابراز کردند، گفتند، حدود ۴۰ درصد از دوره های گذشته بهتر بود و تا ۸۰ درصد بازخورد مثبت را داریم.

وی اظهار کرد: سامانه جدیدی را برای افکارسنجی از مردم راه اندازی کردیم.

اسماعیلی با بیان این که قریب به ۷۷ درصد کسانی که در این بازه زمانی کوتاه از طریق این سامانه اظهارنظر کردند، از عملکرد و رفتارها ابراز رضایت کردند، گفت: این یکی از ابزارهای مردمی شدن قوه قضاییه است.

سخنگوی دستگاه قضا درخصوص عزم قوه قضاییه برای کمک گرفتن از مردم نیز، اظهار کرد: برای این که ادعای خود را اثبات کنیم اقدامات متعددی در این حوزه انجام دادیم، به عنوان مثال، دستورالعملی تحت عنوان دستورالعمل همکاری نهادهای مردمی با قوه قضاییه ابلاغ شد و اعلام کردیم مردم، خبرنگاران و دلسوزان هر کجا از مفسده ای مطلع شدند حتما به دادستان ها منعکس کنند.

وی افزود: سامانه شفافیت برای این که مردم بتوانند گزارش های خود را در اختیار مسئولان قضایی ذی ربط قرار دهند راه اندازی شد و در سازمان بازرسی کل کشور هم از راه های مختلف راهکاری تعبیه شد تا گزارش های مردم به این سازمان برسد و در دستور بررسی قرار داده شود.

اسماعیلی بیان کرد: دفتر ارتباطات مردمی قوه قضاییه به صورت جدی فعال شده است و بخش مشاوره قضایی دفتر ارتباطات مردمی از بخش شکایت و ارایه گزارش در مورد فساد به ویژه درون دستگاه قضا جدا شد.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: گزارش های مردمی حتما رسیدگی و پیگیری می شود و به اطلاع مردم می رسد که بدانند موضوع بایگانی نمی شود.

اسماعیلی در خصوص کوه خواری و ساخت ویلا در لواسانات نیز اظهار کرد: اقدامات متعددی انجام دادیم که یک بخش آن اقدامات پیشگیرانه است.

وی ادامه داد: در لواسانات و رودبار قصران فشم متوجه شدیم زمینی بالغ بر ۲ هزار هکتار متعلق به دولت به دلیل این که اقدامات لازم برای اخذ سند انجام نشده است، افرادی شروع به تصرف قطعه قطعه این زمینه بالغ بر ۲ هزار و ۲۰۰ هکتاری کردند که این زمین را احیا کردیم.

سخنگوی دستگاه قضا اظهار کرد: رسیدگی هایی قضایی در حوزه لواسانات انجام دادیم و به موضوع اراضی موسوم به کلاک ورود کردیم.

وی گفت: سند این اراضی به وضعیت خود بازگشت و تمامی اقدامات غیرقانونی این اراضی ابطال شد و ساخت وسازها تخریب می شود.

اسماعیلی در ارتباط با مرزبانی ها برای جلوگیری از تعدی به محیط زیست از جمله در مناطق شمالی کشور، بیان کرد: عامل این موضوع غفلت متولیان و قصور و تقصیر آن هاست.

وی افزود: جمعی از متولیان در خواب تشریف دارند، ماموریت ما این است که آن ها را بیدار کنیم.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: بایستی زمینه های بروز این گونه مفاسد را از بین برد و در جاهایی که این تجاوز و تعدی را انجام می دهند مجازات های عبرت آموز را اعمال کنیم.

وی با اشاره به این که، بابک زنجانی داخل زندان است و بخش زیادی از اموال وی به وزارت نفت تحویل داده شده است، اظهار کرد: نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان از اموال بابک زنجانی به وزارت نفت تحویل داده شده است.

اسماعیلی ادامه داد: ارقام قابل توجهی از اموال و دارایی های به تاراج رفته از بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان با پیگیری های دستگاه قضایی بازگردانده شده است و در همین ایام یکی از متهمان این پرونده بخش قابل توجهی از این پول ها را به بانک بازگردانده است.

وی با بیان این که بخشی از این پرونده هنوز درحال طی کردن فرایند قضایی است، بیان کرد: خبر آزادی برخی محکومان این پرونده خبر کذبی بود.

سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: برخی از این افراد {درپی اعطای مرخصی به زندانیان در ایام شیوع کرونا} به مرخصی آمدند، اما همه لیست اعلامی در داخل زندان هستند و هیچ تقلیلی در میزان مجازات این افراد انجام نشده است.

اسماعیلی در ارتباط با آثار دوره تحول در حوزه رضایتمندی مردم، اظهار کرد: بعد از یک دوره نسبتا قابل توجه از دوره تحول قوه قضاییه، با کار، تلاش، مجاهدت و زحمت قضات و کارمندان که در عرصه خدمت رسانی به مردم و تحقق برنامه های تحولی قوه قضاییه انجام دادند و با گذراندن یک هفته نسبتا پرتلاش در هفته قوه قضاییه، امروز تبسم، انبساط خاطر و ابراز رضایت و زیارتی که به صورت مجازی با مقام معظم رهبری انجام شد و فرمایشات حکیمانه ایشان توأم با ابراز لطف و محبتی که به مجموعه قوه قضاییه داشتند، خستگی یک دوره کار و تلاش را از ما زدود و همکاران را برای استمرار فعالیت در دوره تحول و برای ادامه خدمت رسانی به مردم آماده تر کرد.

وی ادامه داد: امروز مقام معظم رهبری در بخش اول فرمایشات خود، تاکید توأم با تایید برنامه های تحولی قوه قضاییه و امر به استمرار آن همچنین امر به استقامت در مسیر تحول و به تعبیر زیبای ایشان ادامه شجاعانه برنامه های تحولی قوه قضاییه را، مورد تاکید قرار دادند.

سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: صحبت های مقام معظم رهبری برای ما احساس شعف در عین حال احساس مسئولیت داشت تا یک حرکت شتابنده، مقتدرانه و شجاعانه دیگری را در ادامه مسیر رقم بزنیم و خوشحالیم که بخشی از برنامه های ما ضمن این که مهر تایید مقام معظم رهبری را داشت، استمرار آن را به نحو شجاعانه از ما مطالبه کردند تا در این مسیر استقامت کنیم؛ البته در کنار بخش قابل توجهی که تایید و تاکید بود، باز هم رهنمودها، چراغ راه، برنامه و سیاست جدید برای آن که قوه قضاییه در گام دوم انقلاب و در این مسیر بسیار حساس در برهه حساس از تاریخ بتواند مسیر تحولی را ادامه دهد.

اسماعیلی تصریح کرد: ما هم از عنایت مقام معظم رهبری به دلیل فرصت و ابراز لطف و محبتشان خرسندیم و از سوی خود و همکارانم عرض می کنیم که آنچه که برای استقامت و ادامه شجاعانه فرمودید را، به دیده منت بالای سر می گذاریم و چراغ راهمان قرار خواهیم داد تا ان شاءالله برای مردم این مسیر را ادامه دهیم.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوالی مبنی بر آثار دوره تحول در رضایتمندی مردم، گفت: مردم ما، مردم بصیر، آگاه و قدرشناسی بوده و همچنین بهترین داوران در ارتباط با عملکرد بخش های مختلف حاکمیتی هستند. آنچه را که از مردم مشاهده کردیم هم در سفرهای استانی، هم در ملاقات های مردمی و هم در نظرسنجی هایی که مراکز کاملا علمی و معتبر افکارسنجی و نظرسنجی انجام دادند، این موضوع را اثبات می کند که مردم در دوره جدید قوه قضاییه از این حرکت و اقدامات استقبال کردند و پاسخ مثبت دادند. البته این بازخورد مثبت مسئولیت ما را سنگین تر می کند و ما بایستی در برابر این مردم سر تعظیم فرود آوریم و برای خدمت هرچه بیشتر کمر همت ببندیم و ثابت کنیم که ما به دور از جناح ها، جریانات، مبادی زر، زور و قدرت یک ماموریت داریم و آن هم خدمت به مردم برای تحقق عدالت بر بستر حق و قانون است.

اسماعیلی گفت: مردم این موضوع را از قوه قضاییه در سال ۱۳۹۸ ملاحظه و استقبال کردند ما هم بنا داریم از نظر مردم بیشتر استفاده کنیم.

سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: از اقداماتی که در هفته اخیر به بهره برداری رسید، سامانه جدیدی برای افکارسنجی از مردم بود که از سوی مرکز آمار و فناوری راه اندازی شد؛ این سامانه یک اپلیکیشنی است که در واحدهای قضایی ما به صورت یک بار مصرف در اختیار مردم قرار می گیرد و افراد نظر خودشان را در ارتباط با عملکرد واحدهای قضایی می توانند بیان کنند.

وی تصریح کرد: در همین بازه کوتاه علی رغم آن که مدت ها می گفتیم که از مراجعه به دادگستری ۵۰ درصد ناراضی برمی گردند، اما خیلی برای ما ارزشمند بود که با این وضعیت قریب به ٨٠ درصد از طریق این سامانه اظهارنظر کردند و از عملکردها و رفتارها ابراز رضایت داشتند.

وی افزود: ما معتقدیم این نظارت همگانی بیانگر آن است که با تلاش همکاران قوه قضاییه در این مسیر گام های بلندی برداشته شده است و البته هم راه نپیموده زیادی هم داریم.

وی درباره سوالی پیرامون پرونده «اکبر طبری» گفت: این موضوع از اولین پرونده هایی بود که در دوره مسئولیت جدید قوه قضاییه آغاز شد و کار تحقیقات مقدماتی این پرونده بیش از یک سال زمان برد و با تحقیقات کاملا دقیق، فنی و همه جانبه، ابعاد و زوایای این پرونده در مرحله دادسرا رسیدگی شد و یافته های خوبی هم به دست آمد، نهایتا بخش اصلی این پرونده که ناظر به ۲۱ نفر از متهمان است، با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال شده و مردم ما شاهد این هستند که چهار، پنج جلسه دادگاه تا الان برگزار شده است.

اسماعیلی افزود: کار تحقیقاتی و بررسی بسیار عمیقی بدون ملاحظه انجام و سعی شد که همه زوایای پنهان این پرونده کشف شود و موفق هم شدیم و امروز این پرونده برای ما نقطه تاریک ندارد؛ زوایای آن کاملا روشن شده و در مرحله دادسرا هم اظهارات و مدافعات متهمان شنیده شده است و اکنون در فرآیند دادرسی بار دیگر از ناحیه قاضی دادگاه که قاضی بی طرف است، هم استنادات ارائه شده از ناحیه دادسرا، هم مدافعات متهمان و هم وکلای مدافع آن ها مورد بررسی قرار می گیرد که بیش از ۵۰ وکیل دادگستری کار وکالت متهمین متعدد این پرونده را انجام می دهند و بیانگر این است که یک پرونده کاملا قضایی در چارچوب ضوابط و مقررات کار خودش را انجام می دهد رسیدگی های آن انجام می شود.

وی با اشاره به این که این قبیل پرونده ها در دستگاه قضا و بسیاری از واحدهای دیگر یک استثناست و یک قاعده نیست، اظهار کرد: استثنا همه جا بوده و یک فساد موردی است که رسیدگی می شود و مردم می بینند که بدون ملاحظه کار رسیدگی آن انجام می شود. این را نباید به بخش های مختلف دستگاه قضا و حتی سایر بخش های دیگر تعمیم دهند و همان طور که مکرر گفتیم از این پرونده برای تسویه حساب های شخصی و سیاه نمایی و ترویج این که فساد سیستمی شده، نباید استفاده شود؛ مردم می بینند که قوه قضاییه با صلابت و اقتدار امر رسیدگی را انجام می دهد و اجازه بدهند که داوری این پرونده را قضات انجام دهند تا انتهای پرونده فرآیند دادرسی به اتمام برسد و همه ما نظر قاضی را پذیرا باشیم.

اسماعیلی در مورد آخرین پیگیری های قوه قضاییه در رابطه با فوت متهم منصوری، گفت: برخی از متهمان پرونده های قضایی به خارج از کشور رفتند و به کشور بازنگشتند، به موجب قانون برای بازگشت همه این ها اقدامات قضایی بین المللی را انجام دادیم و کوتاهی نکردیم و ماموریت و مسئولیت مان را انجام دادیم. گلایه ما از کشورهای دیگر به ویژه اروپایی ها و آمریکایی ها و کشورهایی است که ادعای مبارزه با فساد و پولشویی دارند ولی پناهگاه تبهکاران و تروریست ها و افرادی که اموال و دارایی های مردم را به یغما برده اند، شده اند و متاسفانه همکاری های لازم را برای استرداد و بازگشت این افراد را نمی کنند البته ما کوتاه نیامدیم و پیگیری کردیم.

وی گفت: در این پرونده هم نسبت به متهم منصوری که یکی از متهمان این پرونده ها بود، بنا بر آنچه که از طریق دولت رومانی و به ویژه از ناحیه پلیس اینترپل و پلیس بخارست به پلیس اینترپل ما اعلام کردند، این بود که او در هتلی در شهر بخارست پایتخت رومانی مبادرت به خودکشی کرده و اسناد، مدارک و مستندات محدود و جزیی را برای ما ارسال کردند. متاسفانه هنوز روایت رسمی از دولت رومانی که به وزارت خارجه ما یا به سفارت ما در بخارست اعلام شده باشد، نداریم. از دوستان در وزارت خارجه خواسته ایم که مجدانه پیگیری کنند و ما نسبت به آنچه که اتفاق افتاده است ابهام داریم و قضایا شفاف و روشن نیست.

اسماعیلی اضافه کرد: مدعی هستیم به لحاظ این که هم یک شهروند ما آنجا کشته شده است و هم این که در مورد این شهروند قبلا اعلان قرمز فرستاده بودیم؛ مکاتبه کرده و مستنداتی ارسال کرده بودیم و تحت نظارت و مراقبت پلیس بود. به دادگاه مراجعه کرده بود و برای او پرونده تشکیل شده بود، طبیعی است که از چنین فردی باید مراقبت های ویژه تری انجام می شد و این تعلل آن ها برای ما جای سئوال دارد و این که چه حادثه ای واقعا باعث جان باختن این فرد شده است؛ سوالات فراوانی است که ما مکاتباتی انجام داده ایم ولی متاسفانه همکاری های مناسبی نیست. تقاضا می کنیم که وزارت امور خارجه مجدانه پیگیری کنند که ما به جواب روشنی در این حوزه برسیم.

اسماعیلی در خصوص این که چقدر شایعات در خصوص متهم منصوری موثر است؛ و این که نبود این فرد در پرونده طبری خللی وارد کرده با خیر؟، اظهار کرد: بارها اعلام کرده ایم که در این پرونده تحقیقات خوبی چه نسبت به متهم منصوری و چه نسبت به متهم دیگری که در خارج از کشور است و چه نسبت به متهمانی که اکنون در ایران هستند، انجام داده ایم. تحقیقات دقیق، فنی و جامع انجام شده است و این پرونده زوایای تاریک ندارد، حضور متهمان و وکلای آن ها در مقام دفاع خود آن ها موثر است و قطعا دفاعیات آن ها را هم استماع می کنیم، به لحاظ تحقیقات جامع در این پرونده، نبود این فرد خللی ایجاد نمی کند و روند قضایی آن ادامه پیدا خواهد کرد.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: شایعاتی که در ارتباط با متهم منصوری در فضای مجازی و بخش های مختلف منتشر می شود، گویای این است که با روایتی که پلیس بخارست انجام می دهد و کم و بیش اسنادش را ارسال می کند انطباق ندارد، روایت آن ها فوت قطعی این شخص است و علت فوت را خودکشی می دانند و در این ارتباط هم پیگیری هایی انجام شده و مدارکی ارسال شده است، چون هنوز برای ما زوایای تاریکی است خودمان در این باب قضاوتی نداریم و قضاوت ما زمانی خواهد بود که مستندات کافی به ما ارائه شود. ما قاضی هستیم و بدون مستند کافی اظهارنظر و قضاوت نمی کنیم.

وی در خصوص این که رهبر معظم انقلاب امروز به بهره گیری از کمک و اطلاعات مردمی در مسائل نظیر مبارزه با فساد تاکید داشتند و حجت الاسلام رئیسی نیز در خصوص موضوع سوت زنی و این که مردم نظارت کنند و اطلاع دهند و حتی گفتند خبرنگاران اگر این کار را انجام دهند به نوعی حمایت می شوند، صحبت کرده است، چقدر دستگاه قضایی عزم دارد در این که از مردم کمک بگیرد؟، گفت: ما برای این که این ادعایمان را اثبات کنیم و ارائه دهیم که در ادعایمان صادق هستیم، در این حوزه اقدامات متعددی انجام داده ایم؛ از جمله این اقدامات دستورالعملی تدوین و تحت عنوان دستورالعمل همکاری نهادهای مردمی با قوه قضاییه ابلاغ شد؛ این دستورالعمل بسیار تفصیلی و مبتنی بر قانون است و همه مواردی که قانون به مردم نقش داده است، در آن مورد تاکید قرار گرفته و به همه واحدهای قضایی و ستادی ما ابلاغ شده که بر مبنای این دستورالعمل باید از ظرفیت های مردمی در انجام ماموریت های قوه قضاییه استفاده کرد.

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: به این بسنده نکردیم و اعلام کردیم؛ مردم، خبرنگاران و دلسوزان هر کجا از مفسده ای مطلع شدند راحت ترین طریق دسترسی به دادستان همان حوزه قضایی است و حتما به دادستان منعکس کنند. به این بسنده نکرده ایم و در تهران در مجتمع ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی سامانه ای را تحت عنوان سامانه شفافیت بارگذاری کردیم تا این که مردم بتوانند از طریق این سامانه گزارشات خودشان را در اختیار مراجع قضایی ذی ربط قرار دهند و به این بسنده نکردیم و در سازمان بازرسی کل کشور هم از طریق تلفن، هم از طریق فضای مجازی و هم به طریق حضوری گزارشات مردمی دریافت می شود و از ناحیه سازمان بازرسی کل کشور دستور بررسی داده شود و علاوه بر آن دفتر ارتباطات مردمی قوه قضائیه کاملا فعال شده است.

ادامه دارد …
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «جمعی از متولیان در خوابند / ۳هزار میلیاردتومان از اموال بابک زنجانی تحویل وزارت نفت شد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.