طرح ساماندهی صادرات زعفران با یک برند ملی اجرا می شود



ایسنا/خراسان رضوی یک تولیدکننده زعفران گفت: طرح اوسک با هدف ساماندهی صادرات زعفران با یک برند ملی و فروش آن در خارج از کشور طراحی و راه اندازی می شود.

سید احسان مصطفوی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: طرح راه اندازی سازمان جهانی تولید و صادرات زعفران با برند ایرانی به خارج از کشور با عنوان «اوسک» طی سه مرحله پیش بینی و تعریف شده است.

وی ادامه داد: مرحله اول این طرح که شامل تحقیق و به اثبات رسیدن است مدت سه سال زمان خواهد برد، برای اجرای این مرحله هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امورخارجه، دعوت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران در ایران و سایر کشورهای تولیدکننده نیاز است.

این تولیدکننده برتر کشور در سال ۹۸ مطرح کرد: گماردن رایزن ایرانی زعفران در کشورهای تولیدکننده و صادرکننده، تشکیل شورای مشترک بانکی و تدوین استانداردهای جهانی ناظر بر روش ها، فرایندها و محصولات از لحظه تولید تا زمان مصرف نیز از جمله گام های مرحله اول این طرح است.

وی بیان کرد: مرحله دوم این طرح ترویج و تاثیرگذاری و مرحله سوم آن رشد و بهره وری است و پیش بینی می شود با راه اندازی سازمان جهانی اوسک، سهم ایران از تجارت جهانی زعفران ظرف مدت چند سال ابتدایی از ۴۰۰ میلیون دلار به چهار میلیارد دلار برسد.

مصطفوی یکی دیگر از اقدامات ایران برای رشد تجارت جهانی زعفران را تعیین استاندارد مورد قبول بازار بین المللی دانست و گفت: هم اکنون کشورهای اروپایی استانداردهای ما را قبول ندارند اما راه اندازی اوسک این موضوع را نیز تسهیل می کند و سبب می شود ایران با استاندارد مورد قبول دنیا نبض بازار و قیمت ها را در دست بگیرد و همچنین بورس کالا، حقوق کشاورز و مصرف کننده را حفظ کند.

وی عنوان کرد: در زمینه اجرای طرح سازمان جهانی اوسک، بانک جهانی اوسک نیز راه اندازی خواهد شد که در این راستا مذاکرات با بانک مرکزی در حال انجام است، همچنین بورس زعفران جهانی خواهد شد تا قیمت ها و برندهای زعفران ایران در کل دنیا شناخته شوند.

این کارآفرین افزود: خراسان رضوی با محوریت شهرستان تربت حیدریه مهد تولید و صادرات مرغوب ترین زعفران در کشور است و اولین و بزرگ ترین کارخانه نوآوری زعفران کشور در این استان راه اندازی شده است. با توجه به اینکه ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود و خراسان رضوی یکی از قطب های مهم تولید و صادرات این محصول به شمار می رود همچنین بیش از ۸۵ درصد کشاورزان این استان به کاشت و تولید زعفران مشغول هستند.

تولید ۴۰ درصد زعفران ایران در تربت حیدریه

معاون استاندار و فرماندار شهرستان تربت حیدریه در ادامه این گفت وگو بیان کرد: با توجه به اینکه حدود ۴۰ درصد زعفران ایران در این شهرستان تولید می شود، راه اندازی یک تشکل منسجم برای صادرات این محصول به خارج از کشور امری ضروری است.

علی رستمی با اشاره به اهمیت این طرح افزود: زعفران ایران مزیت مطلق برای صادرات است، با ایجاد یک تشکل واحد این محصول از دست صادرکنندگان با برندهای مختلف جمع آوری شده و به صورت یکپارچه به نام زعفران ایرانی در سراسر جهان به فروش خواهد رسید.

وی بیان کرد: این اتحادیه تشکیل می شود تا زعفران با یک برند مشخص به بازارهای جهانی صادر و مدیریت قیمت آن با ایران باشد در واقع به نحوی تعادل بین عرضه و تقاضا برقرار خواهد شد.

رستمی با اعلام اینکه حدود ۴۰ درصد زعفران ایران در این شهرستان و شهرهای همجوار تولید می شود اظهار کرد: سالانه ۱۲۰ تن زعفران در تربت حیدریه، زاوه و رشتخوار تولید می شود و وجود انبارهای ذخیره این محصول با ظرفیت بالا در منطقه اهمیت راه اندازی این طرح را دوچندان کرده تا به این وسیله زعفران با برند ایرانی آسیب نبیند.

طرح راه اندازی سازمان جهانی تولید و صادرات زعفران «اوسک» که از سازمان جهانی اوپک الگو گرفته است، یک پروژه ملی به شمار می رود و ایده این طرح دهم تیرماه سال جاری از سوی سید احسان مصطفوی، کارآفرین و تولیدکننده نمونه کشور در سالن اجلاس سران مطرح شد و در ۲۵ آذرماه نیز در سالن همایش های صدا و سیما با حضور مسئولان عالی رتبه کشور رونمایی گردید و هم اکنون در حال شکل گیری نهایی است.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در طرح ساماندهی صادرات زعفران با یک برند ملی اجرا می شود

گفتگو با هوش مصنوعی