هنگام گرمازدگی با اورژانس 115 تماس بگیرید



فرشاد عبدالملکی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: هر ساله با شروع فصل گرما با بیماری گرمازدگی روبرو هستیم و تعدادی دچار این بیماری می شوند.

وی با بیان اینکه پارسال ۱۰ بیمار مبتلا به گرمازدگی در استان داشتیم، تصریح کرد: امسال هم از ابتدای سال تاکنون دو مورد گزارش شده است.

سخنگوی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: گرمازدگی وضعیتی است که در نتیجه فعالیت جسمی و یا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دمای بالا در تابستان دیده می شود و نیاز به درمان اورژانسی دارد.

عبدالملکی با تاکید بر اینکه عدم درمان بموقع گرمازدگی سبب آسیب به مغز، قلب، کلیه و ماهیچه ها می شود، عنوان کرد: هر چه درمان به تعویق بیفتد شدت آسیب هم بیشتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه بدن ما دمای خود را در حد ۳۶٫۵ تا ۳۸٫۵درجه سانتی گراد حفظ می کند و این دما برای فعالیت های متابولیک بسیار مساعد است، در گرمازدگی دمای بدن بیمار به بالای ۴۰ درجه می رسد.

سخنگوی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره علائم گرمازدگی تصریح کرد: دمای بالای ۴۰ درجه سانتی گراد، گیجی، بی قراری، گفتار نامفهوم، هذیان، تشنج و نهایت کما، تهوع و استفراغ، برافروختگی پوست، تنفس سریع و ضربان قلب سریع از مهمترین علائم ابتلا به گرمازدگی است.

علل گرمازدگی چیست؟

عبدالملکی گفت: قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای گرم، فعالیت شدید جسمی در هوای گرم، کم آبی بدن و عدم مصرف آب کافی و نبود سیستم تهویه مطبوع در محل فعالیت از مهمترین علل گرمازدگی است.

وی درباره اقدامات در برخورد با بیمار گرمازده ، اظهار داشت: تماس با مرکز اورژانس ۱۱۵، انتقال بیمار به محل سایه و خنک، خارج کردن لباس های بیمار، مرطوب کردن پوست ، قرار دادن پارچه مرطوب سرد روی پوست کشاله ران ،زیر بغل و روی سر به خنک شدن و کاهش دمای بدن بیمار کمک می کند.

پیشگیری از گرمازدگی چگونه است؟

سخنگوی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: پوشیدن لباس های روشن نخی و نازک، جلوگیری از آفتاب سوختگی و استفاده از کلاه لبه پهن عینک آفتابی، مصرف مایعات فراوان، و عدم خروج از منزل در ساعات اوج گرما از راه های پیشگیری از گرمازدگی است.

عبدالملکی افزود: برای پیشگیری از ابتلا به گرمازدگی، کودکان را داخل خودرو پارک شده زیر آفتاب قرار ندهید، قبل از سوار شدن به ماشین درب ها را باز کنید تا تهویه انجام شود و از فعالیت شدید در ساعت گرم روز خودداری کنید.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «هنگام گرمازدگی با اورژانس 115 تماس بگیرید» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.