چرا امام جواد(ع) مظهر مظلومیت ائمه اطهار(ع) است؟- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، آیت الله سید احمد علم الهدی در سخنرانی ظهر شهادت امام جواد(ع) که با حضور زائران و مجاوران در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهارداشت: در روز شهادت امام جواد(ع) شاید برترین مجلس سوگ و عزا همین مجلسی باشد که اکنون در حرم مطهر رضوی برپاست زیرا عزای پسر در خانه پدر جلوه اش بیشتر است و اکنون در این مراسم که بر روی فرش خانه پدر، عزای پسر برگزار شده، این برنامه بدون شک حائز اهمیت معنوی فراوانی است تا برق اشک مردم زمینه ساز جلب رأفت و توجه خاص امام رضا(ع) باشد.

وی با اشاره به فرازی از زیارت جامعه کبیره افزود: در وصف اهل بیت(ع) گفته شده «و بذلتم أنفسکم فی مرضاته و صبرتم علی ما اصابکم فی جنبه» یعنی شما کسانی هستید که جان هایتان را در راه رضای خدا بذل کردید و بر هر مصیبتی که بر شما وارد شد، صبر دارید. در این باره، شاید بتوان یکی از بزرگ ترین مصائب امام رضا(ع) را همان جدایی از امام جواد(ع) دانست که شاید تا لحظه شهادت امام هشتم نیز بر قلب نازنین حضرت سنگینی می کرد و این زمانی آشکارتر می شود که روایت های متعدد، گواه از رابطه پر عاطفه و بسیار ویژه ای میان این پدر و پسر هستند.

شیوه شهادت، نشانه مظلومیت خاص امام جواد(ع)

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مسئله شهادت امام جواد(ع)، یک ریشه خاص سیاسی دارد که عمدتا مورد غفلت واقع می شود. به صورت کلی، زن مایه آرامش و اساس صلح و ثبات است تا جایی که مرد خانواده در هر زمان که بر اثر تنش های کار و فشار امور زندگی برآشفته شود، می داند که می تواند زیر سایه پر مهر وجود همسرش آرام بگیرد. در این شرایط، اینکه امام جوادالائمه(ع) نیز همچون امام مجتبی(ع) به دست همسر خود به شهادت رسید، نشان از غرب و مظلومیت فوق العاده ای دارد که فقط در وجود این دو امام معصوم منحصر است.

وی ادامه داد: با همه این تفاسیر، یک تفاوت عمده میان ماجرای مسمومیت امام مجتبی(ع) و امام جواد(ع) وجود دارد و اینکه جعده دختر اشعث ابن قیس به عنوان همسر امام مجتبی(ع) نه تنها هرگز از روی بغض و عداوت به جان امام سوءقصد نکرد بلکه از ابتدا شیفته امام بود و فقط در جریان یک موضوع، فریب خورد و این عمل را انجام داد. با این حال، روایت شهادت امام جواد(ع) پر از عداوت های بدون مرز و کینه های سخت از طرف امفضل نسبت به وجود نازنین محمدابن علی(ع) است و این چنین زندگی زناشویی بود که ۱۳ سال به امام جواد(ع) تحمیل شد.

انحراف امامت، مهم ترین توطئه مأمون

امام جمعه مشهد تصریح کرد: مأمون که از ابتدا به دنبال اصل امامت بود و فلسفه فراخواندن علی ابن موسی الرضا(ع) به مرو را نیز با همین سیاست دنبال کرده بود، پس از به شهادت رساندن امام هشتم مشاهده کرد که فرزند برومندش امام جواد(ع) در هشت سالگی به امامت رسیده و شیعه از او تبعیت دارد بنابراین راهبرد جدید خود را به گونه ای سازمان دهی کرد که این آقازاده هشت ساله را از ابتدا در جریان حاکمیت و خلافت هضم کند تا به هر ترتیب، زمانی که وقت حذف و ترور او رسید، جریان امامت شیعه دچار انحراف شود.

وی تأکید کرد: مأمون در ۱۲ سالگی امام دستور داد امام جواد(ع) از مدینه به بغداد هجرت کنند و عقد نکاح ایشان را با آخرین فرزند خود که یک دختر ۹ ساله به نام امفضل بود، جاری کرد. توطئه مأمون آن بود که امام جواد(ع) به عنوان داماد خلیفه، همه تعاملاتش محدود به دارالخلافه بغداد و طبقه خاصی از اشراف باشد تا به همین ترتیب، خط سیر امامت از مسیر خود خارج شود.

خبر در دست تکمیل است …
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «چرا امام جواد(ع) مظهر مظلومیت ائمه اطهار(ع) است؟- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.