صربستان؛ تجدید دیدار «عقاب های سفید» با رقبای قدیمی- اخبار فوتبال جهان - اخبار ورزشی تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم، تیم ملی صربستان ملقب به «عقاب های سفید» یکی از باسابقه ترین و در عین حال پرمهره ترین تیم های جام بیست و دوم است. این تیم میراث دار تیم ملی یوگسلاوی سابق است که اگرچه به چند کشور تقسیم شد اما مهمترین ستاره های فوتبال آن همچنان برای بازی در رده ملی در شهر بلگراد پایتخت صربستان گرد هم می آیند.

موفق ترین برهه تاریخ تیم ملی صربستان در دهه شصت میلادی بود که دو بار به فینال جام ملت های اروپا راه یافت و البته هر دوی آنها را باخت. صربستان که هدایت تیم ملی آن در حال حاضر بر عهده دراگان استویکوویچ است، کشوری بوده که چهره هایی سرشناسی مانند سینیشا میهایلوویچ، نمانیا ویدیچ، دژان استانکوویچ و قبل از آن پردراگ میاتوویچ را به دنیای فوتبال معرفی کرده و حتی هنوز هم به عنوان یکی از بزرگترین صادر کنندگان بازیکن در قاره اروپا به باشگاه های بزرگ قاره سبز است. گواه این موضوع نیز آخرین لیست نفرات دعوت شده به اردوی صرب هاست که در آن از ۲۳ نفر تنها ۲ بازیکن در لیگ داخلی شاغل هستند و مابقی در سری A، لالیگا، بوندس لیگا، لیگ برتر انگلیس و … پراکنده اند.

با این تعداد از لژیونرهای موفق و پرآوازه، انتظار می رود که صرب ها از گروه G که تیم های برزیل، سوئیس و کامرون در آن حضور دارند صعود کند. نکته جالب در مورد گروه صربستان آن است که این تیم در جام جهانی قبلی در روسیه نیز در گروه E با برزیل و سوئیس همگروه شد و تنها تفاوت آن حضور کاستاریکا به جای کامرون بود.

وضعیت تیم ملی صربستان برای بازی های ۲۰۲۲

صرب ها یکی از ۱۰ تیمی هستند که از بازی های انتخابی جام جهانی قاره اروپا به صورت مستقیم صعود کردند. این تیم که بی تردید جزو قوی ترین تیم های بلوک شرق است، از گروه A که رقبایی مانند پرتغال، ایرلند، لوکزامبورگ و آذربایجان داشت بدون شکست صعود کرد. این تیم با ۸ پیروزی، ۲ تساوی در ۱۰ دور بازی های مرحله انتخابی صعود کرد و ضعیف ترین نتایجش دو تساوی برابر پرتغال و ایرلند بود. صربستان در میان گروه های ۵ تیمی مرحله انتخابی در کنار بلژیک امتیازآورترین تیم ها بودند (هر کدام ۲۰ امتیاز). این دوازدهمین باری است که صربستان جواز حضور در جام جهانی را کسب می کند. صرب ها که جزو تیم هایی بودند که در اولین دوره جام جهانی در سال ۱۹۳۰ شرکت داشتند، همیشه به عنوان رقیبی دردسرساز برای بزرگان فوتبال جهان شناخته شده اند و امسال هم انتظار می رود که برای مدعی اول گروه، برزیل مزاحمت هایی ایجاد کند و در تقابل با دو تیم دیگر، سوئیس و کامرون شانس بیشتری برای پیروزی داشته باشد.

تاریخچه

تاریخ تیم ملی فوتبال صربستان به دو ادوار مختلفی تقسیم می شود. مقطع نخست که از زمان تأسیس تا ۱۹۳۸ به عنوان تیم ملی قلمروی سلطنتی یوگسلاوی شناخته می شد؛ در آن مقطع این تیم از سه دوره جام جهانی که برگزار شد، تنها در دور اول (۱۹۳۰) حضور پیدا کرد و عنوان چهارمی مسابقات را هم کسب کرد. مقطع دوم از ۱۹۳۸ تا ۱۹۶۲ به عنوان تیم جمهوری فدرال سوسیالیستی یوگسلاوی بود که در آن تیم ملی این کشور ۴ بار در جام جهانی حضور پیدا کرد و بهترین دستاوردش مقام چهارمی در جام جهانی ۱۹۶۲ بود. از آن به بعد تا فروپاشی یوگسلاوی و مستقل شدن صرب ها، تیم ملی این کشور ۵ بار دیگر در جام جهانی حضور یافت و بهترین دستاوردش حضور در مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا بود. از جام جهانی ۲۰۰۶ به بعد یعنی آخرین حضور صربستان در این رقابت ها به همراه یکی دیگر از کشورهای زیرمجموعه یوگسلاوی سابق (مونته نگروتیم ملی صربستان دیگر هرگز نتوانسته اند از مرحله گروهی بالاتر بروند و این در حالی بود که از سه جام جهانی که برگزار شد، در دوره اش حضور داشتند.

از لحاظ آمار فردی، در تاریخ تیم ملی صربستان که بازوبند کاپیتانی آن در حال حاضر در اختیار دوشان تادیچ قرار دارد، بیشترین تعداد بازی متعلق به برانیسلاو ایوانوویچ ستاره سابق چلسی با ۱۰۵ بازی ملی است. بهترین گلزن این تیم هم یک بازیکن معاصر دیگر است؛ الکساندر میتروویچ مهاجم تیم فولام که در ۷۶ بازی ملی اش ۵۰ گل زده است.

افتخارات

صربستان و پیش از آن یوگسلاوی سابق تا به حال در هیچ تورنمنت بزرگی موفق به کسب عنوان قهرمانی نشده اند. این مهمترین دستاورد این تیم در جام جهانی دو عنوان چهارمی در سال های ۱۹۳۰ و ۱۹۶۲ است. کمترین فاصله ای هم که این تیم با یک جام معتبر داشته در سال های ۱۹۶۰ و ۱۹۶۸ بود که دو بار نایب قهرمان جام ملت های اروپا شد. تنها عنوان قهرمانی صرب ها به بازی های المپیک تابستانی سال ۱۹۶۰ برمی گردد.

مهره های کلیدی

ترکیب تیم ملی صربستان ستارگان فراوانی دارد اما با توجه به نام و جایگاه باشگاه هایی که در آن بازی می کنند، سطح انتظارات از هر یک از آنها با دیگری متفاوت است. به همین دلیل هم شاید فیلیپ کوستیچ و دوشان ولاهوویچ که هر دو برای یوونتوس توپ می زنند به علاوه سرگئی میلینکوویچ ساویچ از لاتزیو و همین طور میتروویچ از فولام، مهمترین بازیکنان این تیم باشند.

در میان این چهار بازیکن هم ولاهوویچ با توجه به آمار خوب گلزنی اش در فصول اخیر و انتقال پرسروصدا و پرهزینه اش از فیورنتینا به یوونتوس بیشتر از دو بازیکن دیگر زیر ذره بین قرار دارد. مهاجم ۲۲ ساله بانوی پیر که در دو رده زیر ۱۹ و زیر ۲۱ سال نیز برای کشورش بازی کرده، اولین بار سال ۲۰۲۰ برای تیم ملی صربستان بازی کرد و از آن زمان در ۱۶ بازی ملی اش ۸ گل زده است. او بهترین بازیکن جوان سری A در فصل ۲۲-۲۰۲۱ و یکی از نفرات تیم منتخب آن تورنمنت در همان فصل بود.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «صربستان؛ تجدید دیدار «عقاب های سفید» با رقبای قدیمی- اخبار فوتبال جهان - اخبار ورزشی تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.