طرح انتقال آب جلدیان به دریاچه ارومیه افتتاح می شود



به گزارش خبرگزاری مهر، فرهاد سرخوش با بیان اینکه انتقال آب سد سیلوه به دریاچه ارومیه از طریق احداث کانال به طول ۲۲٫۵ کیلومتر انجام می گیرد افزود: از طریق این کانال علاوه بر تأمین آب کشاورزی ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی جلدیان و سروکانی، سالانه بیش از ۹۵ میلیون مترمکعب آب به پیکر نگین آبی آذربایجان سرازیر می شود.

وی در خصوص اهداف این طرح اظهار داشت: تأمین آب کشاورزی هفت هزار و ۳۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی دشت های پیرانشهر و جلدیان، تأمین سالانه ۱۸ میلیون متر مکعب آب شرب شهرستان پیرانشهر و تولید سالانه ۱۳٫۲ گیگا وات ساعت برق از جمله این اهداف است.

سرخوش با بیان اینکه احداث خط انتقال آب این طرح نزدیک به هشت سال پیش آغاز شده بود، اظهار داشت: پس از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه اجرای این طرح سرعت یافت که هم اکنون ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و آماده بهره برداری است.

رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی از هزینه بیش از ۵۴۴ میلیارد ریالی برای طرح انتقال آب جلدیان خبر داد و افزود: دولت توجه ویژه ای به مسائل زیست محیطی دارد که امیدواریم این روند با تخصیص به موقع بودجه های مصوب ادامه دار باشد.

سرخوش ساماندهی رودخانه کانی رش به طول ۱۱ کیلومتر و اعتباری بالغ ۱۳۴ میلیارد ریال را یکی دیگر از مجموع طرح های انتقال آب جلدیان به دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: لایروبی رودخانه گدار به طول ۱۷ کیلومتر و اعتبار ۱۹۶ میلیارد ریالی از دیگر طرح های این مجموعه است.

سد مخزنی سیلوه در ۱۲ کیلومتری شمال غربی پیرانشهر واقع است. این سد بر روی رودخانه لاوین که از سرشاخه های رودخانه گلاس بوده و آورد متوسط سالانه ۲۲۰٫۷ میلیون متر مکعب دارد، احداث شده است

پرسش و پاسخ در طرح انتقال آب جلدیان به دریاچه ارومیه افتتاح می شود

گفتگو با هوش مصنوعی