دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی از مشکلات آموزش مجازی می گویند



ایسنا/آذربایجان شرقی با شیوع کووید۱۹ در سر تا سر جهان و تعطیلی آموزش حضوری، بسیاری از دانشگاه ها که زیر ساخت های لازم برای آموزش مجازی را نداشتند، با مشکلاتی مواجه شدند که گریبانگیر دانشجویان هم شد.

این مشکل مختص دانشگاه خاصی نبود و اکثر دانشگاه ها در شوک ناشی از تعطیلی آموزش حضوری به سر می بردند، چرا که ویروسی به نام کرونا تمامی برنامه های دانشگاه ها را به هم ریخته بود.

ایسنا پس از بررسی مشکلات دانشجویان دانشگاه های مختلف، این بار مشکلات آموزش مجازی برای دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی را بررسی می کند.

با وجود تلاش های مسئولان این دانشگاه برای تامین زیرساخت های لازم، آموزش مجازی در این دانشگاه دیرتر آغاز شد و با گذشت چندین هفته نیز همچنان مشکلاتی بر سر راه تداوم آموزش مجازی در این راه وجود دارد.

مطالب زیر بخشی از اظهارات دانشجویان است که به گفته خودشان، بدون هیچ غرضی و برای بهتر شدن روند آموزش مجازی و انعکاس مشکلاتشان با ایسنا در میان گذاشته می شود:

«سامانه LMS دانشگاه طوری است که یا استاد در این سامانه حضور ندارد و یا دانشجو و یا تنها تعداد انگشت شماری از دانشجویان موفق می شوند تا به این سامانه متصل شوند.

برخی از اساتید هم کاملا یک طرفه تدریس کرده و جواب سوالات دانشجویان را در سامانه نمی دهند، بسیاری از کلاس ها کم تر از زمان مقرر، دیرتر و یا زودتر شروع میشوند.

تعدادی از اساتید هم تدریس در شبکه های مجازی را ترجیح داده اند که البته تشکیل گروه و گرد آوری دانشجویان در یک گروه بسیار زمان بر بوده و دانشجویان مدت زیادی بلاتکلیف بودند، برخی از اساتید حق مطلب را با ارسال فایل صوتی و پاسخ به سوالات دانشجویان به نحو احسن ادا کرده و برخی دیگر هم تدریس یک طرفه را ترجیح داده و توجهی به سوالات دانشجویان نمی کنند.

با توجه به وجود حقوق متقابل بین اساتید و دانشجویان و پرداخت شهریه برای هر واحد درسی در این مجموعه، دانشجویان ترجیح می دهند کلاس ها به موقع و راس ساعت مقرر برگزار شده و دانشجویان بدون هیچ مشکلی به سامانه طراحی شده متصل شوند.

دانشجویان همچنین خواستار پاسخگو بودن اساتید به سوالات دانشجویان هستند، چرا که بسیاری از آن ها دانشجویان سال اولی هستند که با سلیقه علمی اساتید، واحدهای درسی و سیستم علمی دانشگاه آشنایی ندارند و پاسخگویی اساتید به سوالاتشان را جزو حقوق اولیه خود می دانند.

نبود جزوه های علمی منسجم و برنامه یکپارچه و تجویز کتب و منابع متعدد و گران، برای دانشجویان سال اولی که تا کنون نه در کلاس حضور یافته و نه با دروسشان آشنا هستند نیز از دیگر مشکلاتی است که دانشجویان را سر در گم کرده است.

آن ها معتقد هستند که نام دانشگاه علمی کاربردی دلیلی بر ضرورت برگزاری کلاس های حضوری در این دانشگاه بوده و حال که نحوه برگزاری کلاس ها و امتحانات دانشگاه جامع علمی کاربردی به روسای دانشگاه ها واگذار شده است، کلاس ها با ظرفیت کم و رعایت پروتکل های بهداشتی به صورت حضوری برگزار شود، چرا که برگزاری کلاس ها به صورت یک خط در میان و غیرحضوری نتیجه خوبی در امتحانات پایان ترم در بر نداشته و هزینه اضافی را بر دانشگاه و دانشجویان تحمیل خواهد کرد.»

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی در گفت وگو با ایسنا از آخرین اقدامات برای تسهیل روند آموزش مجازی و نحوه برگزاری امتحانات در این دانشگاه می گوید: تمامی تصمیمات مربوط به فعالیت های آموزشی دانشگاه بر اساس دستورالعمل های ستاد کمیته علمی مقابله با کرونا و ستاد مرکزی دانشگاه جامع علمی کاربردی گرفته می شود.

تابع تصمیمات کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا هستیم

فرزان قالیچی، تربیت نیروی مهارتی را ماهیت دانشگاه جامع علمی کاربردی عنوان کرده و می افزاید: دروس بسیاری از رشته های این دانشگاه شامل دو بخش نظری و عملی بوده و ما تابع تصمیمات کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا هستیم.

۲۰ تیر ماه زمان پایان ترم در دانشگاه جامع علمی کاربردی است

وی با بیان اینکه ۲۰ تیر ماه زمان پایان ترم در دانشگاه جامع علمی کاربردی است، اظهار می کند: گفته شده است که کلاس ها با هماهنگی ستاد مقابله با کرونا از هفدهم خرداد ماه و به مدت یک ماه می توانند به صورت حضوری برگزار شوند.

وی، برگزاری کلاس های حضوری در دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی را منوط به تصمیم گیری و تایید کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا عنوان کرد و می گوید: با هماهنگی های به عمل آمده با دبیر ستاد علمی مبارزه با کرونای استان و در صورت تایید این کمیته به احتمال زیاد کلاس های درسی نظری و عملی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان با رعایت پروتکل های بهداشتی طی هفته جاری به صورت حضوری تشکیل شوند.

قالیچی خاطرنشان می کند: برگزاری حضوری کلاس ها و شرایط حضور دانشجویان در کلاس در اسرع وقت از طریق مراکز آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی به کلیه دانشجویان اطلاع رسانی خواهد شد.

وی می افزاید: تاکید داریم تا دروسی که امکان تدریس مجازی آن ها میسر نیست، به صورت حضوری برگزار شوند و اساتید در کلاس های حضوری بیشتر به بخش های مهارتی بپردازند.

وی با اشاره به ضرروت برگزاری حضوری دروس کارگاهی و دروس آزمایشگاهی، بیان می کند: برخی دروس نظری تخصصی نیز نیاز به آموزش حضوری دارند و دروس عمومی هم در صورت صلاحدید اساتید می توانند به صورت حضوری برگزار شوند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی می گوید: بر برگزاری حضوری دروسی تاکید داریم که بیش از ۳۰ درصدشان عملی است، بخش مهارتی دروس نظری و پروژه ها هم در اولویت برگزاری حضوری کلاس ها هستند.

وی در ادامه با اشاره به آخرین تصمیمات برای نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی اظهار می کند: کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا قبلا دستورالعمل های لازم برای برگزاری حضوری آزمون های پایان ترم را ابلاغ کرده است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی برگزاری حضوری آزمون های پایان ترم این دانشگاه را منطوط به شرایط شیوع کرونا در استان دانسته و می گوید: اگر آمار شیوع کرونا در استان تا تاریخ شروع امتحانان ثابت مانده و مانند شرایط کنونی باشد و به سمت شدید شدن نرود، امتحانات با رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله گذاری به صورت حضوری برگزار می شوند.

بیش از ۹۰ درصد دانشجویان ما بومی هستند

وی خاطرنشان می کند: بیش از ۹۰ درصد دانشجویان ما بومی بوده و از خوابگاه و یا سالن غذا خوری استفاده نمی کنند و دانشجویان مانند انجام کارهای روز مره و مراجعه به بیرون برای انجام کارهایشان می توانند امتحانشان را هم به صورت حضوری پاسخ دهند.

وی متذکر میشود: افزایش زمان امتحانات و کاهش حضور همزمان تعداد زیادی از دانشجویان از جمله ضوابطی است که در صورت برگزاری حضوری امتحانات بر ای حفظ سلامتی دانشجویان رعایت می شوند.

قالیچی می گوید: امتحانات بلافاصله بعد از اتمام ترم و از ۲۱ تیر ماه آغاز شده و تا ۱۷ مرداد ماه ادامه خواهند داشت، برنامه امتحانی هنوز نوشته نشده و بازه زمانی متغیر بوده و برای کاهش حضور حداکثری دانشجویان قابل تغییر است.

وی متذکر می شود: سرفصل ها به تمامی اساتید ابلاغ شده است و هیچ بهانه ای پذیرفته نبوده و دانشگاه مسئولیتی در قبال تمام نشدن سرفصل ها ندارد و سوالات امتحانی از تمامی سر فصل های تعیین شده طرح خواهد شد.

وی می گوید: وقفه یک الی دو هفته ای در برگزاری کلاس ها به طول ترم اضافه شده است و تمامی اساتید متعهد به انجام وظیفه باید در طول این مدت تمامی سر فصل ها را پوشش دهند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی می گوید: امکان تدریس مجازی از طریق پیام رسان های مختلف و سامانه LMS وسامانه سما لایو دانشگاه فراهم است، مشکلات اجتناب ناپذیری بر سر راه آموزش مجازی چه در دانشگاه ها و چه در آموزش و پرورش هم ممکن است وجود داشته باشد که این تقصیر دانشگاه نبوده و شاید اینترنت و زیرساخت ها برای چنینی شرایطی پیش بینی نشده بودند.

وی در خاتمه خاطرنشان می کند: فکر می کنم سیستم آنلاین ما در استان جزو سیستم هایی با کم ترین مشکل باشد و شاید دانشجویان هم مقداری کم لطفی کنند و اینکه تعدادی از دانشجویان در اتصال به این سامانه مشکل دارند را نمیتوان به کل سامانه تعمیم داد، دروس ضبط شده اند و دانشجویان می توانند با اخذ فایل، دروس را مطالعه کنند.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی از مشکلات آموزش مجازی می گویند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.