خانواده سالم؛ متضمن جامعه سالم



ایسنا/لرستان یک استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به جایگاه و اهمیت خانواده نزد اسلام، گفت: اگر بنیاد خانواده سالم و صالح باشد جامعه نیز به سمت اصلاح پیش می رود.

آذر سپهوند در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: اولین بنیان خانواده توسط حضرت آدم و حوا در بهشت تشکیل شد.

وی با اشاره به این که آدم و حوا به عنوان زوج خلق شدند و لازمه این زوج آن بود که در یک جا و مکان و محدوده ای زندگی کنند، عنوان کرد: لازمه زندگی کردن این بود که در یک جایی سکنی گزینند که خداوند بهترین مکان یعنی بهشت را برای آن ها درنظر گرفت.

سپهوند با بیان این که از همان ابتدای خلقت ارزش خانواده نزد خداوند تعیین شده است، افزود: این سکنی گزیدن یعنی یک جایی مسکن داشته باشند که هدف از آن باید رسیدن به آرامش باشد، بنابراین اگر بناست دو نفر زیر یک سقف با یکدیگر زندگی کنند هدف آن ها فقط و فقط باید رسیدن به آرامش باشد.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که از پیامبر اکرم(ص) روایت داریم که خانواده محبوب ترین بنیاد نزد خداوند است، بیان کرد: این بنیاد زمینه آرامش را برای سایر بنیادها و اجتماعات فراهم می کند، استحکام آن در بردارنده استحکام جامعه و برطرف کننده نیازهای معنوی و مادی بین زوجین است.

وی با اشاره به این که هر خانواده می تواند در مسیر اصلاح یا انحراف باشد، عنوان کرد: اگر خانواده در مسیر اصلاح قرار بگیرد طبیعی است که سنگ زیربنای بنیادهای دیگر در جامعه نیز به سمت اصلاح می رود، بنابراین می توان نتیجه گرفت که یک خانواده سالم، سازنده یک جامعه سالم است، انسان تربیت فرزندان را می خواهد در دامن خانواده شکل دهد، خانواده جایگاه والایی دارد و اوضاع آن نسبت به جوامع دیگر باید متفاوت باشد.

سپهوند با اشاره به این که در دل خانواده ای که در مسیر انحراف قدم برمی دارد فرزند صالح و سالم تربیت نمی شود، عنوان کرد: هیچ وقت انحراف خانوادگی رشد، تربیت و در نهایت رسیدن به کمال را در پی نخواهد داشت.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: ما زمانی می توانیم به کمال و استحکام برسیم و نیازهای مادی و معنوی یکدیگر را برطرف کنیم که یک خانواده سالم داشته باشیم.

وی با اشاره به این که رفتار انسان می تواند نشأت گرفته از خود او، وراثت یا از خانواده این گونه آموزش دیده باشد، عنوان کرد: مهم ترین عامل رفتارها خود انسان است که خود او نیز در خانواده شکل گرفته پس نمی توان آن ها را از هم جدا کرد.

سپهوند بیان کرد: در غرب علی رغم تمام پیشرفت ها در جهت تکنولوژی و علوم مختلف تجربی، اما در جهت خانواده هیچ پیشرفتی ندارند، بنابراین انحطاط جامعه آن ها به این دلیل است که خانواده در این جوامع استحکام لازم را ندارد.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که هدف از ایجاد خانواده برطرف شدن نیازهای مادی و معنوی افراد در این محیط است، اظهارکرد: خانواده شامل زن، مرد و فرزند بوده است.

وی با اشاره به این که فرزند حاصل و ثمره خانواده است، عنوان کرد: اینکه فرزندی که باید در دامن زن و مرد تربیت شود، چه فرزندی باشد، در اسلام ملاک است.

سپهوند با اشاره به این که ۷۱ بار در قرآن کریم به کلمه بیت و مشتقات آن اشاره شده، تأکید کرد: خداوند ۵۵ بار در قرآن در رابطه با بیت و خانه مطلب آورده است و در آیه ۸۰ سوره مبارکه نحل می فرماید: «و خدا برای شما خانه هایتان را مایه آرامش قرار داد»، همچنین در آیه ۳۴ سوره مبارکه احزاب می فرماید: «و آنچه را که از آیات خدا و سخنان حکمت آمیز در خانه های شما خوانده می شود یاد کنید. »

این استاد دانشگاه با اشاره به این که اگر در خانه ای برکت وجود داشته باشد آن خانواده به سمت رستگاری، صلاح و آبادانی حرکت می کند، عنوان کرد: اگر در خانه ای برکت نباشد آن خانه و خانواده ارزشی ندارد، برکت هر خانه ای تلاوت قرآن، انتقال حکمت، دانایی، علوم قرآنی و خواندن نماز است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «خانواده سالم؛ متضمن جامعه سالم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.