ضرورت آموزش مهارت‌های تبلیغ به طلاب - تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، زهرا عزیزاللهی مدیر حوزه علمیه خواهران قم در همایش «مهرواره فرزانگان» که به مناسبت بزرگداشت مقام استاد و تجلیل از اساتید حوزه علمیه خواهران قم در مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد، گفت: پیامبر اسلام(ص) می فرماید:«ألا اخبرکم عن الأجودالأجود؟ الله الأجود الأجود ، وأنا أجود ولد آدم ، وأجودکم من بعدی رجل علم علما فنشر علمه … آیا شما را از بخشنده ترین بخشنده خبر ندهم؟ خداوند بخشنده ترین بخشنده است و من بخشنده ترین فرزند آدم هستم و بعد از من بخشنده ترین شما، مردی است که دانش را آموزش دهد و از این راه دانش او پخش شود.»

وی با اشاره به ظرفیت های علمی حوزه علمیه خواهران قم افزود: این حوزه، در حال حاضر حدود سه هزار طلبه در مقاطع سطح ۲، ۳ و ۴ دارد و در ۱۰ رشته تخصصی در سطح ۳ و ۵ رشته در سطح ۴ فعالیت می کند.

مدیر حوزه علمیه خواهران قم با ذکر خاطره ای از علامه جعفری در مورد اثرگذاری رفتار استاد بر شاگرد، بیان کرد: گاهی یک جمله یا نگاه معلم می تواند مسیر زندگی شاگرد را تغییر دهد. این تأثیر صرفا عملی نیست، بلکه در بعد شناختی و فکری نیز اهمیت دارد.

وی افزود: در فضای امروز که مفاهیم به سرعت دچار تحریف می شوند، اساتید باید با اتکا به منابع اسلامی و متقن، مفاهیم را برای طلاب بازخوانی و تبیین کنند.

عزیزاللهی با اشاره به نقش مهم شور، اشتیاق و باور استاد در فرایند تعلیم گفت: اعتقاد راسخ استاد به محتوای ارائه شده و اشتیاقی که در رفتار او نمایان است، باعث ایجاد رغبت و انگیزه در طلاب می شود.

وی ادامه داد: استاد مؤمن و توانمند نه تنها محتوای مورد نظر را به طلاب می رساند، بلکه دغدغه مندانه آن ها را به نویسندگی و تولید فکر سوق می دهد و اعتماد به نفس آنان را تقویت می کند.

مدیر حوزه علمیه خواهران قم با اشاره به یکی از چالش های حوزه گفت: یکی از تفاوت های ما با نهادهای غیرحوزوی، تأخیر در دست به قلم شدن است؛ در حالی که محتوای حوزه بسیار غنی است، ولی این ضعف گاهی مانع از ثمربخشی آن می شود.

عزیزاللهی تأکید کرد: استاد موفق باید بتواند هم زمان طلبه ای قوی تر از خود تربیت کرده و جایگاه علمی اش را نیز به روز نگه دارد. این تعادل، از شکاف نسلی میان استاد و شاگرد جلوگیری می کند.

وی با اشاره به تشبیه مقام استادی به ولایت در کلام اهل بیت(ع) گفت: ولایت، شایسته کسی است که توانایی لازم را داشته باشد و اگر کسی خود را شایسته نداند، باید میدان را به اهل آن بسپارد.

مدیر حوزه علمیه خواهران قم شاگردپروری را به زنجیره ای از حلقه های به هم پیوسته تشبیه کرد و گفت: اگر مؤلفه هایی همچون ارتباط تربیتی بیرون از کلاس، صدای دلنشین یا رفتار پدرانه از این زنجیر حذف شود، اثربخشی آن نیز کاهش خواهد یافت.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ضرورت آموزش مهارت‌های تبلیغ به طلاب - تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.