۳ هزار هکتار زمین تشنه سیروان، چشم انتظار پروژه پمپاژ / ۱۸ میلیارد تومان زیرساخت روی هوا!



نیمه کار ماندن پروژه پمپاژ دشت سیروان که از سال ۹۳ با ۱۸ میلیارد تومان شروع به کار کرد سبب اعتراض اهالی سیروانی شده و ۳ هزار هکتار زمین را نیز در چشم انتظاری سیراب شدن قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، هر پروژه ای که روزی کلنگ زنی می شود به این امید است که بخشی از مشکلات در آن حوزه را برطرف کند اما گاهی پروژه هایی کلنگ زنی می شود که روند طولانی شدن آنها، مشکلات را چند برابر می کند.

پروژه دشت سیروان پروژه ای است که در سال ۹۳ با ۱۸ میلیارد شروع به کار کرد در حالی که بعد از ۳ سال با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد، ۳ ماه است که متوقف شده است.

در کدام کتاب یا قانون ثبت شده است که پروژه ای با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد ۴ ماه متوقف شود و پیگیری در قبال آن صورت نگیرد؟

با افتتاح و تکمیل کامل پمپاژهای دشت سیروان هزاران نفر از جوانان سیروانی مشغول به کار می شوند و تحولی نوین در اقتصاد کشور و شکوفایی دشت های سیروان به وجود می آورد.



پروژه با قدمتی ۸ ساله متوقف شده است

ملکی یکی از شهروندان سیروانی بیان کرد: عملیات اجرایی فاز اول پروژه تامین آب اراضی دشت سیروان که شامل لوله گذاری به طول تقریبی ۸ کیلومتر، احداث ایستگاه پمپاژ، احداث مخزن ذخیره آب در سال ۹۳ توسط شرکت پایند آب کوشا آغاز شد.

وی افزود: شرکت مذکور پس از تحویل زمین بلافاصله نسبت به تامین و تجهیز ماشین آلات مربوطه اقدام کرد اما علی رغم پیشرفت، کیفیت مناسب و مطلوب با ناملایماتی از سوی کارفرما( سازمان جهاد کشاورزی ایلام) از قبیل عدم تهیه به موقع لوله، عدم تامین اعتبار و نقدینگی موجب توقف عملیات اجرایی شد و از آنجایی که کارفرما نتوانسته به تعهدات خود عمل کند پیمان مذکور بدون در نظر گرفتن اهمیت طرح و اشتغال زایی در منطقه خاتمه داده شد.



مطالبات پیمانکاران پرداخت پرداخت نشده است

یکی از پیمانکاران این پروژه به خبرنگار فارس گفت: بعد از درخواست و اعتراض کشاورزان محلی، باقی مانده طرح طی مناقصه ای به شرکت کدبام واگذار شد ولی علی رغم پیشرفت حدود ۹۵ درصدی پروژه و اهتمام پیمانکار جدید در اتمام پروژه باز به دلایل مذکور از سوی کارفرما از قبیل عدم تامین اعتبار، رفع مشکلات پروژه مجددا قریب به ۳ ماه است پروژه را به حالت سکون رفته است.

وی ادامه داد: الان که زمزمه هایی از تامین اعتبار پروژه به گوش می رسد مسوولان بدون توجه به مطالبات پیمانکاران و اتمام پروژه آن هم با پیشرفت حدود ۹۵ درصد، اعتبار تخصیص یافته را می خواهند صرف پروژه های جدید کنند.

این پیمانکار ادامه داد: به منظور بهره برداری از پروژه و آسوده خاطر کردن کشاورزان، لازم است کلیه ارگان های ذی ربط پیگیری های خود را در خصوص جلوگیری از هزینه کردن اعتبار تخصیص یافته، جهت کارهای جدید به عمل آورند.

مسوولین جوابی قانع کننده ندارند

محمدی یکی دیگر از کشاورزان سیروانی گفت: در این خصوص از سوی پیمانکاران و کشاورزان پیگیری های زیادی صورت گرفته ولی هر بار به در بسته خورده و جوابی قانع کننده از سوی مسوولان دریافت نکرده اند.

وی تصریح کرد :چندین سال است این پروژه هم در کلکسیون دیگر پروژه های نیمه کاره به حال خود رها شده و نمایندگان نیز همچنان قول و وعده های پوچ می دهند.

۴۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است

نورالدین فتاح زاده رئیس جهاد کشاورزی شهرستان سیروان گفت: پرداخت مطالبات پیمانکاران برای تهیه و خرید تجهیزات، شیرآلات، اتصالات برقی و مکانیکی، اجرای ایستگاه پمپاژ ثانویه، خط انتقال و مخزن مربوطه و نیز احداث خط انتقال برق و خرید و نصب تجهیزات مربوطه به اعتباری بالغ بر ۴۲۰ میلیارد ریال نیاز است.

وی افزود: عملیات اجرایی پروژه تامین آب اراضی دشت سیروان با هدف تبدیل ۳۰۰۰ هکتار از اراضی دیم به آبی از سال ۱۳۹۳ آغاز شد و تا کنون عملیات اجرایی احداث حوضچه های ذخیره اصلی، تهیه و اجرای کامل ۸ کیلومتر از خط انتقال اصلی با لوله فولادی ۱۲۰۰ میلی متر، خرید و تهیه لوله های پلی اتیلن جهت اجرای شبکه در سطح ۲۵۰ هکتار به عنوان قسمتی از فاز اول پروژه و همچنین حفاری و لوله گذاری این فاز و نیز حفاری منبع انجام شده است.

رئیس جهاد کشاورزی سیروان تصریح کرد: با توجه به محدودیت اعتبارات استانی امکان تامین این مبلغ در آینده نزدیک مقدور نیست، بدیهی است در صورت تامین حداقل ۲۰۰ میلیارد ریال از اعتبار مذکور بهره برداری از فاز اول طرح در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰ مقدور خواهد بود.

عدم تخصیص اعتبار برای تکمیل فاز اول پروژه

جواد رحیمی مقدم فرماندار سیروان نیز در گفت وگو با فارس مطرح کرد: لازم به ذکر است در جریان سفر نوبخت به استان مبلغ ١٣٠ میلیارد ریال جهت تکمیل فاز اول پروژه مصوب شد که تاکنون تخصیصی صورت نگرفته است.

وی بیان کرد: جهاد کشاورزی به عنوان یک دغدغه اصلی از طریق، سازمان جهاد کشاورزی استان و نیز حوزه استانداری و به طور ویژه نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی همواره پیگیر رفع مشکلات و موانع موجود و پیش روی پروژه مذکور خواهد بود.

اجرای پروژه آبرسانی به دشت سیروان از خواسته های به حق مردم شهرستان سیروان است این طرح شامل یک ایستگاه پمپاژ اصلی و دو ایستگاه پمپاژ ثانویه، تقریبا ۷/۱ میلیون لیتر در ثانیه آب را از رودخانه سیمره با خط انتقال ۷ هزار و ۶۰۰ متربه اراضی دشت سیروان منتقل می کند.

حال باید گفت آیا زمان آن نرسیده است که مسئولین شهرستان و استان از خواب غفلت زمستانی خود برخیزند و بعد از قریب به ۷ سال از شروع طرح نسبت به پیگیری و حتی بازدید از تنها پروژه منطقه که به دلایلی غیر کارشناسانه و فنی دچار رکود و عدم تکمیل پروژه شده است، چاره اندیشی کنند؟

انتهای پیام/ ۹۷۰۸۱۳/ی
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۳ هزار هکتار زمین تشنه سیروان، چشم انتظار پروژه پمپاژ / ۱۸ میلیارد تومان زیرساخت روی هوا!» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.