۲۴۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از رجیستری نشان دهنده موفقیت طرح است / مردم مراقب سوءاستفاده از سیم کارتشان باشند



سخنگوی طرح رجیستری در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

دهقانی نیا اعلام کرد: در حال حاضر هیچ گوشی ای بدون پرداخت حقوق ورودی فعال نمی شود و این موضوع موجب عایدی ۲۴۰۰ هزار میلیارد تومانی شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، طرح رجیستری گوشی های تلفن همراه از اواسط سال ۹۶ با هدف حفظ حقوق مشترکان و جلوگیری از فروش گوشی های قاچاق به جای قانونی کلید خورد. براساس این طرح، صرفا گوشی هایی که از مبادی قانونی وارد کشور شده باشند، فعال خواهند شد.

به تازگی وزیر ارتباطات موضوع راهکار جدید قاچاقچیان برای دور زدن این طرح را مطرح کرد. محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح سامانه طرح نوآفرین ۹۸ گفت: «قاچاقچیان برای دور زدن طرح رجیستری سراغ کاروان های کربلا می روند و با اجاره پاسپورت زائران، گوشی ها را رجیستر می کنند.» این اولین بار نیست که قاچاقچیان از ضعف مجرای قانونی این طرح استفاده می کنند.

برای بررسی نحوه دور زدن طرح رجیستری توسط قاچاقچیان به سراغ حمیدرضا دهقانی نیا مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سخنگوی طرح رجیستری رفتیم. دهقانی نیا درباره نحوه انجام این کار توسط قاچاقچیان اظهار داشت: استفاده از اطلاعات مسافران برای دور زدن تحریم زمانی مشکل آفرین است که مسافر خارجی بدون اینکه خودش اطلاع داشته باشد از طریقی که می تواند از طرف آژانس مسافرتی یا جای دیگری باشد اطلاعاتش با هزینه ای که قاچاقچی انجام می دهد در اختیار او قرار می گیرد و این اقدام انجام می شود.

سخنگوی طرح رجیستری اعلام کرد: این جمله که گفته می شود پاسپورت مسافر اجاره داده می شود غلط است چرا که در این مورد اصلا بحث اجاره پاسپورت مطرح نیست و این اطلاعات حقیقی فرد است که براساس اسناد شخصی فرد که به آژانس ها ارائه شده است مورد توجه قاچاقچیان قرار می گیرد.

دهقانی نیا درباره راهکار پیشگیرانه برای جلوگیری از اینکه مسافران به این نحو در دام قاچافچیان گرفتار شوند گفت: برای مقابله با این مشکل و بستن این راه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اقدام کرده است و از مردم خواسته است تا با مراجعه به سایت های اپراتور ها بررسی کنند که چند سیم کارت به نام آنان ثبت شده است چرا که اگر قرار است در فرایند رجیستری فعالیتی صورت گیرد شخص تنها با سیم کارت خود مجاز به این کار است یعنی اگر هم اطلاعات مسافر از روی پاسپورتش فروخته شود، اما سیم کارت مسافر به نام خود او است.

سخنگوی طرح رجیستری بابیان این موضوع تاکید کرد: به هیچ وجه درست نیست که تعبیر شود این فعالیت کاملا ناخودآگاه است چرا که اگر قرار است از این طریق فعالیتی انجام شود باید سیم کارت مسافر سوخته شود.

دهقانی نیا از مردم و مسافران خواست تا نسبت به اتفاقاتی که می افتد هوشیار باشند نه به خاطر رجیستری به هر دلیلی چرا که اگر کسی بخواهد کاری انجام دهد در نهایت پیامکی برای فرد ارسال خواهد شد.

وی افزود: در مجموع این امکان وجود ندارد که چنین اتفاقی به سرعت بیفتد که البته غیر ممکن هم نیست و پیش خواهد آمد، اما فرایند طوری طراحی شده است که صاحب اطلاعات قطعا متوجه خواهد شد، اما مستلزم دقت و حساسیت از طرف افراد است.

با اتصال دو سامانه گمرک و ناجا انتقاد و فشار هایی صورت گرفت که وزیر ارتباطات چهارشنبه شب در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما صریحا اعلام کردند در مقابل این انتقادات خواهند ایستاد.

دهقانی فر این موضوع را مربوط به ۴۵ روز قبل دانست و اعلام کرد: این موضوع در حال حاضر منتفی شده است و دوستانی که پیگیر این ماجرا بودند قانع شدند و در حال حاضر پیگیر امر نیستند و در حال حاضر این مشکل حل شده است.

او درباره آمار ارائه شده درباره میزان واردات تلفن همراه در اردیبهشت ماه تصریح کرد: آماری که ارائه شده است مربوط به واردات مسافری و واردات از طریق مبادی رسمی است پس قاعدتا آمار آن بیشتر خواهد بود. اگر این دو درگاه ورود گوشی تلفن همراه را تفکیک کنیم در مجموع تغییری نبوده است.

وی در ادامه افزود:هیچ گوشی تلفن همراه بدون پرداخت حقوق ورودی فعال نمی شود. عایدی که به دست آن ه است۲۴۰ میلیون دلار است اگر این عدد در ۱۰ هزار تومان ضرب شود مشخص می شود این طرح موفق بوده است یا نه.۲۴۰۰هزار میلیارد تومان می شود پس تنها با شاخصی به نام عایدی می توان متوجه شد که این طرح موفق بوده است یا خیر.

دهقانی نیا در ادامه گفت:پیش از اتصال این دو سامانه وقتی قاچاقچی گوشی را وارد می کرد پس از فروش از خریدار می خواست تا تلفن همراه خود را در سمانه مسافری ثبت کند، اما در حال حاضر دیگر این طور نیست.

سخنگوی طرح ریشتری در پایان اعلام کرد:در حال حاضر گرچه از تمام ابعاد طرح راضی نیستیم، اما دستگاهی وجود ندارد که با همکاری نکند. ما مشکلی نداریم، ولی یکی از پیشنهاد ها در این حوزه این است که سیاست گذاری های اقتصادی را با توجه به اجرای طرح رجیستری در برخی موارد باید تغییر داد. در حال حاضر با توجه به وضع موجود می توانیم به سمت تولید داخلی برویم. مورد بعدی این است که باید در حوزه ارزش گذاری و حقوق ورودی و … می توانیم تصمیمات جدیدتری بگیریم. درباره این تصمیم جدید هم باید با حضور اعضا کمیسیون تشکیل شود و پیشنهادات ارائه شود در حال حاضر بستر مناسب است چرا که جنس قاچاق نمی تواند وجود داشته باشد.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۲۴۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از رجیستری نشان دهنده موفقیت طرح است / مردم مراقب سوءاستفاده از سیم کارتشان باشند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.