«کاغذ مچاله»؛ هنر و میراثی ایرانی در کشمیر + تصاویر



«کاغذ مچاله» هنری ایرانی است که از قرن ۱۴ به کشمیر راه یافته اما این روزها رو به فراموشی است.

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه ای خبرگزاری فارس، «کاغذ مچاله» هنر ایرانی است که از قرن ۱۴ به کشمیر راه یافته و استاد« صوفی سید علی شاه همدانی» آن را تبدیل به یکی از صنایع دستی مهم این خطه کرده است.

در این هنر، ابتدا کاغذها در آب خیسانده می شوند تا به شکل خمیر درآیند و پس از آن با مقداری چسب مخلوط می شوند. سپس خمیر کاغذ به وجود آمده شکل داده شده و خشک می شود.

پس از طی این مراحل نوبت به تزئین و رنگ آمیزی اثر هنری به وجود آمده است که این کار با دقت و وسواس خاصی توسط هنرمندان زبردست انجام می شود.

این روزها این هنر زیبا، رو به فراموشی است و بسیاری از هنرمندان نیز این حرفه را کنار می گذارند اما هنوز هنرمندانی هستند که با ابداع روش های جدید مانند طراحی کاغذ، پارچه و چوب در تلاشند که این هنر را زنده و پررونق نگه دارند.

«مقبول جان» هنرمند چیره دست «کاغذ مچاله» تمام تلاش خود را می کند تا این هنر زنده بماند. وی قصد دارد ساختمان پارلمان هند را نقاشی کند تا اهمیت این صنعت در گذر زمان حفظ شود.

بسیاری از تاجران این هنر را از کشمیر به اروپا و آسیا وارد کرده اند اما هر چند وقت یکبار متوقف می شود که در روند فراموشی این میراث ایرانی موثر است.

انتهای پیام/ح
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی ««کاغذ مچاله»؛ هنر و میراثی ایرانی در کشمیر + تصاویر» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.