وعده شهرداری برای اجرای کامل سامانه شفافیت تا هفته آینده / درآمد عمده شهرداری از شهرفروشی



در جلسه کمیسیون برنامه وبودجه و امور حقوقی شورای شهر شیراز با اصحاب رسانه، ضمن تشریح اقدامات این کمیسیون بر ضرورت آگاهی مردم از اطلاعات و اقدامات شهرداری و تسهیل نظارت عمومی بر شورا و شهرداری همچنین وجود تبعیض در مدیریت شهری پرداخته شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، جلسه رئیس و نائب رئیس کمیسیون برنامه وبودجه شورای شهر شیراز بعدازظهر امروز با اصحاب رسانه برگزار شد.

رئیس کمیسیون برنامه وبودجه شورای شهر با تأکید بر اهمیت ماده ۸۴ قانون شوراها مبنی بر نظارت عمومی بر عملکرد شورا و شهرداری اظهار داشت: نظارت همگانی ضمانتی برای تحقق مطالبات مردم از سوی نمایندگان آن ها است که کمتر موردتوجه رسانه ها قرار می گیرد.

عبدالرزاق موسوی ادامه داد: طبق این ماده قانونی شورای شهر، شهرداری، شرکت ها و سازمان های وابسته موظف اند به نحو مقتضی مصوبات، تصمیمات، عملکرد، بودجه اعم از درآمد و هزینه را به طور مستمر با فراهم کردن بسترهایی به اطلاع همه ی مردم و نه یک قشر خاص، برسانند.

وی افزود: با فراهم کردن بستر نظارت عمومی توسط شورا و شهرداری پس ازآن اصلاح روندها اتفاق می افتد و شورا و شهرداری به معنای واقعی نماینده مردم می شوند.

رئیس کمیسیون برنامه وبودجه شورا با بیان اینکه در سال جاری ۴۶ جلسه، ۱۶۴ دستور کار و ۶۲ مصوبه داشتیم، گفت: از مصوبات مهم ما حمایت از تشکل های دانشجویی و مردمی بود که شهرداری شیراز آن را اجرایی نکرده است.

وی در خصوص راه اندازی سامانه شفافیت شهرداری شیراز که از مصوبات کمیسیون برنامه وبودجه بود، ابراز داشت: شهرداری شیراز قول داده است که تا آخر هفته آینده تمامی اطلاعات خواسته شده را بر روی سامانه بارگذاری می کند.

موسوی ادامه داد: راه اندازی دفاتر تسهیل گری یک قدم بزرگ در راستای خدمات رسانی به مردم بود تا هزینه های آنان را نیز کاهش دهد، شهرداری از نگاه ما مکلف بود تا هزینه های دفاتر را پرداخت کند و در واقع فلسفه ایجاد این گونه دفاتر و برون سپاری ها تسهیل کار مردم بود اما نقض غرض شد. شهرداری باید به سمت اجرای درست این مصوبه برود.

این عضو شورای شهر شیراز خاطرنشان کرد: در مصوبه طرح مدیریت تعارض منافع عمومی در شهرداری سه پیشنهاد کمیسیون که آگاهی از آن حق مردم بود، حذف شد.

وی افزود: گزارش مربوط به کلیه نیروهای انسانی شهرداری، اطلاعات مربوط به سفر کارکنان شهرداری به خارج از کشور و میزان حقوق و دستمزد مستمر مدیران در حالی از مصوبه طرح تعارض منافع حذف شد که همین موارد در شهرداری تهران برای مردم قابل دسترسی است.

موسوی با اشاره به دیگر موضوعات قابل پیگیری کمیسیون برنامه وبودجه در خصوص برنامه بیست ساله و پنج ساله سوم همچنین اصلاح بودجه ۹۷ و ۹۸ شهرداری شیراز گفت: امیدواریم هفته آینده برنامه ۵ ساله سوم در صحن شورا به تصویب برسد، طبق قانون باید تا اول اسفند لایحه بودجه تصویب می شد اما به دلیل تأخیر ما، حداکثر تا ۲۰ اسفند تصویب خواهد شود.

این عضو شورای شهر شیراز در ادامه سخنانش تصریح کرد: ما در کمیسیون سه نفر هستیم و بزرگ ترین مشکل ما در حوزه مشاورین است، نیاز به مشاوران متخصص داریم که البته باید حق مشاوره هم به آن ها پرداخت شود، مشاوران خوبی هم در شورا داریم که حقوق کمی دریافت می کنند اما حجم زیاد کارها و کمبود نیرو باعث می شود که نتوانیم به درستی بر عملکرد شهرداری نظارت کنیم.

موسوی تأکید کرد: در شورای شهر یک مرکز پژوهش های قوی نیاز داریم، در شهر مشهد ۶ الی ۷ میلیارد تومان برای مرکز پژوهش های شورا هزینه می شود درحالی که در شیراز این طور نیست.

رئیس کمیسیون برنامه وبودجه شورای شهر در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در خصوص طرح سی پی بیان کرد: ما برای این طرح چندین جلسه داشتیم اما مشکلاتی بعد به وجود آمد که می پذیریم، قرارداد اصلاح شده را از شهرداری خواستیم که هنوز ارائه نکرده است.

وی با بیان اینکه شهرداری برای تأمین منابع مالی دچار مشکل است، تصریح کرد: شهر شیراز گران اداره می شود، ماهی صد میلیارد تومان برای حقوق کارکنان پرداخت می شود که ما شهرداری را مکلف کردیم تا ۵ درصد کاهش نیرو داشته باشد.

موسوی شاخص های برنامه پنج ساله را نسبت بودجه درآمد پایدار به کل بودجه شهرداری، منابع مالی جذب شده از طریق سرمایه گذاری، مجموعه کارکنان بخش اداری و عمرانی و … اعلام کرد و گفت: یکی از بسترهای فساد انعقاد قراردادهایی با ترک تشریفات است که باید نسبت به کل قراردادها کاهش پیدا کند.

وی افزود: زمان ارائه خدمات نیز از دیگر شاخص های این برنامه است که درخواست کردیم، فرایند و زمان ۲۸۰ خدمات در شهرداری ارائه شود.

موسوی در پایان تأکید کرد: موضوع شفافیت و نظارت عمومی را نیز در برنامه ۵ ساله ذکر کردیم.

مقاومت شهرداری شیراز در ارائه اطلاعات حقوقی کارکنان

نائب رئیس کمیسیون برنامه وبودجه شورای شهر با بیان اینکه مؤلفه های مدیریت، قدرت و ثروت هرکدام دارای پیچیدگی هایی است و تنها در مجموعه شهرداری همه آن ها جمع شده است، اظهار داشت: وجود این سه مؤلفه در یک نهاد، نظارت بر آن را دشوار می کند از طرفی شهرداری در این شرایط اطلاعات را نیز به کندی ارائه می دهد.

مهدی حاجتی ادامه داد: ما زودتر از تهران خواستیم که شهرداری حقوق کارکنان با جایگاه شغلی آن ها را در سامانه شفافیت منتشر کند اما شهرداری مقاومت کرد و از طرفی با فشار بر شورا یا بی میلی خود شورا این موضوع به حاشیه رفت.

وی افزود: شهرداری بیشتر میل به شیطنت دارد تا میل به صداقت که این مسئله برای من نگران کننده است اگرچه ما این موضوع را باز پیگیری خواهیم داشت.

این عضو شورای شهر گفت: در هیچ حوزه ای مردم نامحرم شهرداری و شورا نیستند و نباید اطلاعات کتمان شود؛ تعارض منافع نه چپ می شناسد و نه راست و باید مورد توجه قرار گیرد.

حاجتی تصریح کرد: فردای انتخابات و قدرت گیری سیاسی، عرصه هایی که برده شده به عنوان غنائم جنگی دیده می شود درحالی که یک نهاد متعلق به تمام مردم است. در این مورد ما با شورای قبلی اختلاف داشتیم و با برخی همکاران فعلی خودمان نیز اختلاف داریم و چنین نگاهی را نمی پذیریم و هرکسی که سرسختی کند ما با مدل دیگری با مردم صحبت می کنیم.

نائب رئیس کمیسیون برنامه وبودجه شورای شهر ابراز داشت: خطری که در شهرداری وجود دارد، خطر فساد و تبعیض است که در برخی ارکانش نهادینه شده، به طور مثال برای ملک یک فرد که دارای نفوذ است خلاف ضوابط کارش انجام می شود اما مجاور آن یک شهروند بی نوا که شرایط ضابطه ای دارد سال ها از حقش به دور می ماند.

حاجتی افزود: تضییع حقوق و انباشت تحقیر باعث ناامیدی و یأس در بین شهروندان می شود، اگر درهای اطلاعات را باز کنیم مؤلفه های تبعیض ساز به حاشیه می رود، اگر شهروند دسترسی به اطلاعات داشته باشد یک مدیر نمی تواند به خاطر رانت اطلاعاتی که دارد نسبت به ارائه خدمات عادلانه مقاومت کند.

وی خطاب به خبرنگاران تأکید کرد: رسانه ها هر جا کم کاری می بینند بی رحمانه به ما حمله کنید، دوگانه های تبعیض و فساد به آستانه انفجار رسیده و ممکن است در آینده کار دست ما بدهد.

این عضو شورای شهر در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران بیان کرد: از کل بودجه سال جاری ۱۷ الی ۱۸ درصد از محل درآمد پایدار بوده است، متأسفانه عمده درآمد شهرداری از تغییر کاربری و شهر فروشی است؛ شهرداران مناطق در رقابتی که چه کسی بیشتر شهر را می فروشد و درآمد کسب می کنند قرار دارند.

حاجتی در خصوص تعدیل نیرو در شهرداری گفت: اگر بر اساس عملکرد حقوق و دستمزد محاسبه شود، آن موقع نیروهایی که کارایی کمی دارند مشخص می شوند و امکان تعدیل نیرو هم فراهم می شود.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «وعده شهرداری برای اجرای کامل سامانه شفافیت تا هفته آینده / درآمد عمده شهرداری از شهرفروشی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.