اجرای ۹۵ درصد الگوی کشت حوزه سبزی و صیفی در فضای باز



حسین اصغری گفت: برنامه های حوزه سبزی و صیفی مطابق با الگوی کشت ابلاغی در استان ها اجرا شده ضمن آنکه تلاش کردیم بنابر دستور وزیر جهادکشاورزی، کمبود این محصولات به ویژه پیاز و سیب زمینی در بازار نباشد.

اصغری مساله کمبود آب را جدی دانست و افزود: از کشاورزان تقاضا داریم که برنامه ابلاغی براساس الگوی کشت تدوین شده را به اجرا بگذارند.

او ادامه داد: از کشاورزان تقاضا داریم با استفاده از روش نشاکاری و بهره گیری از سیستم آبیاری نوین در راستای مصرف بهینه آب بکوشند و در مورد مصرف سایر انرژی ها مانند سوخت، صرفه جویی کنند.

اصغری درباره تولید بهاره سیب زمینی در فضای باز افزود: برنامه ابلاغی ما برای کشت بهاره سیب زمینی ۱۹ هزار و ۶۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۶ هزار تن بود و گزارش ها حاکی از کشت این محصول در سطح ۲۱ هزار و ۷۰۰ هکتار با برآورد تولید ۷۱۵ هزار تن است.

او با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد برنامه تولید بهاره گوجه فرنگی در سال زراعی فعلی محقق شده است، افزود: سطح زیر کشت بهاره گوجه فرنگی در برنامه ابلاغی این دفتر، ۲۳ هزار و ۳۲۰ هکتار با پیش بینی تولید حدود یک میلیون و ۸۰ هزار تن است.

اصغری ادامه داد: با توجه به محدودیت ها به ویژه در حوزه تامین آب، در این فصل نزدیک به ۲۰ هزار و ۵۸۹ هکتار زیر کشت گوجه فرنگی رفته و برآورد می کنیم از این سطح حدود یک میلیون و ۲۰ هزارتن محصول بدست آید.

اوسطح کشت پیاز بهاره در برنامه ابلاغی این دفتر در سال زراعی فعلی را ۱۲ هزار و ۲۰ هکتار و برآورد تولید را ۵۷۱ هزار تن عنوان کرد و گفت: در بهار امسال در سطح ۱۱ هزار و ۸۰۰ هکتار پیاز کشت شده و پیش بینی می کنیم ۶۰۵هزار تن محصول از این سطح تولید شود.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی، توسعه نشایی را از برنامه های این دفتر برای صرفه جویی در مصرف آب دانست و گفت: ما در حال برنامه ریزی برای تمام محصولات در حوزه سبزی و صیفی که توانمندی کشت از طریق نشا را دارند، هستیم.

او افزود: برخی محصولات سبزی و صیفی مانند گوجه فرنگی، پیاز، خربزه، فلفل، بادمجان و انواع ملون امکان کشت نشایی دارند و نتایج تلاش ما برای کشت نشایی پیاز و گوجه فرنگی بسیار خوب بوده است.

اصغری سطح کشت نشایی گوجه فرنگی در فضای باز را بیش از ۹۰ درصد و پیاز را نزدیک به ۵۰ درصد در کشور عنوان کرد.

او با اذعان به اینکه کشت نشایی حداقل ۴۰ روز دوره رشد گیاه را در فضای باز کاهش می دهد و منجر به صرفه جویی در آب می شود، گفت: کشت نشایی گاهی برای تغییر زمان عرضه محصول به بازار انجام می شود.

خبرنگار: آزاده محبی
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اجرای ۹۵ درصد الگوی کشت حوزه سبزی و صیفی در فضای باز» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.