کلاهبرداری با ترفند جشن احسان و نیکوکاری



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس، احسان آنقی گفت: کلاهبرداران در ایام و مناسبت های مختلف از قبیل جشن احسان و نیکوکاری با انتشار پیام و تبلیغات از طریق شبکه های اجتماعی شهروندان را دعوت به شرکت در کمپین های جمع آوری کمک های نقدی کرده و از این طریق از آنها کلاهبرداری می کنند.

وی افزود: عده ای فرصت طلب در این گونه ایام از عواطف و احساسات هموطنان بیشترین سوءاستفاده را انجام می دهند و با شگردهای خاص و ایجاد زمینه اعتمادسازی به خصوص در فضای مجازی به دنبال خالی کردن جیب مردم هستند، به طوری که برخی کلاهبرداران با ارائه شماره های حساب بانکی خود و جمع کردن حتی مبالغ اندک از تک تک مردم، سرمایه های مردم را به تاراج می برند.

رئیس پلیس فتا استان مرکزی ادامه داد: در برخی موارد افراد از طریق صفحات شخصی خود در شبکه های اجتماعی و درج تبلیغات در سایت ها با معرفی خود به عنوان عضوی از مؤسسه خیریه با عنوان کمک به خانواده های نیازمند و بی سرپرست و با سو استفاده از نام مؤسسه های خیریه معتبر اقدام به فریب و درخواست کمک مالی کرده و مردم هم به واریز کمک های نقدی به این افراد می پردازند.

آنقی بیان کرد: راه اندازی مراکز نیکوکاری باید با هماهنگی نهادهای مرتبط از قبیل کمیته امداد امام خمینی (ره)،بهزیستی و یا سایر نهادهای مربوطه صورت پذیرد و در غیر این صورت به هر عنوانی غیر قانونی بوده و موجبات سو استفاده و کلاهبرداری را فراهم می سازد.

وی تاکید کرد: شهروندان در هنگام پرداخت وجه حتما تنها به شماره حساب های رسمی اعلام شده و معتبر سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره)، کمک های خود را واریز و به سایر شماره حساب هایی که به نام اشخاص بوده و مورد تأیید هیچ سازمانی نیستند، اعتماد نکنند.

رئیس پلیس فتا استان مرکزی در پایان تصریح کرد: در صورتی مواجهه با مراکز نیکوکاری حتما صحت و سقم مجوز آنها را از نهادهای معتبر استعلام کرده و پیش از واریز وجه اعتبارسنجی لازم را انجام دهند و در صورت مواجهه با موارد مشکوک در این زمینه، مراتب را از طریق سایت اینترنتی www.cyberpolice.ir به کارشناسان پلیس فتا در مرکز فوریت های سایبری اطلاع دهند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کلاهبرداری با ترفند جشن احسان و نیکوکاری» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.