بلاتکلیفی سند توسعه صادرات غیر نفتی کهگیلویه و بویراحمد پس از گذشت ۸ سال



به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، ۲۴ فرودین ماه سال ۹۰ سند راهبرد ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور با مشخص شدن وظایف بخش های مختلف با هدف توسعه و حمایت از صادرات غیرنفتی در طول برنامه پنجم توسعه برای تحقق اهداف سیاست های کلی نظام در کاهش وابستگی دولت به نفت توسط دولت تصویب شد.

وزیران عضو کارگروه صادرات کشور در جلسه ۱۰ اسفندماه ۸۹ به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سند راهبرد ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور را به تصویب رساندند.

بر اساس این مصوبه، دستگاه های دولتی و غیردولتی موظف بودند ضمن هماهنگی با وزارت بازرگانی (سازمان توسعه تجارت ایران) نسبت به اجرای برنامه ها و تکالیف مربوط اقدام کنند و سازمان توسعه تجارت ایران در راستای تحقق برنامه های بخشی، گزارش عملکرد اجرای سند یادشده را هر شش ماه یکبار به کارگروه صادرات کشور ارائه کند.

در نهایت این تصویب نامه در تاریخ ۱۵ فرودین ماه ۹۰ به تأیید رئیس جمهور رسیده و ۲۱ فرودین ماه از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد و بررسی ها نشان می دهد این سند در بسیاری از استان ها تدوین و به مرحله اجرایی رسیده است.

از مصوبه دولت نزدیک به ۸ سال می گذرد و برنامه پنجم توسعه تمام و دیگر عمری از برنامه ششم نمانده ولی هنوز سند توسعه صادرات غیر نفتی کهگیلویه و بویراحمد در گیر و دار اما و اگر مسئولان و متولیان امر مانده است.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد در نشست شورای اشتغال و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: در نشست گذشته این شورا اتاق بازرگانی یاسوج برای تدوین سند توسعه صادرات غیر نفتی استان اعلام آمادگی کرد.

علی شهابی افزود: از اتاق بازرگانی در راستای مقدمات تدوین این سند شرح خدمات خواسته شد که این مجموعه در دو صفحه موارد خواسته شده را ارسال کرده اند که این مسئله جای تعجب دارد که چگونه می خواهند در دو صفحه یک سند را تمام کنند.

وی خاطرنشان کرد: در شرح خدمات ارسال شده توسط اتاق بازرگانی خدمات تفصیلی بیان نشده، ساخنار مشخص نیست و پیش نیازها برای رسیدن به هدف و نقش توسعه و زیرساحت های مورد نیاز مشخص نیست.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه طرح پیش بینی شده توسط اتاق بازرگانی مورد تایید ما نیست، بیان کرد: در این دو صفحه حتی به شناسایی بازارهای غیر نفتی اشاره ای نشده است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی یاسوج نیز در این نشست با انتقاد از سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: باید پاسحگو باشید که چرا بعد از گذشت سال ها این سند را تدوین نکرده اید در حالی این موضوع ربطی به اتاق بازرگانی ندارد ولی با هدف کمک همکاران ما پذیرفته اند.

چنگیز هاشمی خاطرنشان کرد: همه ساله اعتبارات زیادی را در زمینه پژوهش به دستگاه های اجرایی اختصاص می دهید اما خبری از یک پژوهش کاربردی با هدف ترسیم نقشه راه نیست.

انتهای پیام/۵۴۱/ ع

پرسش و پاسخ در بلاتکلیفی سند توسعه صادرات غیر نفتی کهگیلویه و بویراحمد پس از گذشت ۸ سال

گفتگو با هوش مصنوعی